Tuomas Iisalolle kaksivuotinen jatkopesti Crailsheim Merlinsiin

14.4.2016 Maaliskuussa loppukevään kattaneen valmennussopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa allekirjoittanut loviisalaislähtöinen Tuomas Iisalo, 33, jatkaa saksalaisjoukkueen päävalmentajana ainakin kevääseen 2018. Iisalo on vakuuttanut Merlinsin seurajohdon viidessä valmentamassaan ottelussa.

Tuomas Iisalo jatkaa Crailsheimista kevääseen 2018.

Iisalolla on takanaan myös mittava Susijengi-ura. Kuvat: Rami Myllymaa & Ville Vuorinen.

– Meidän luonamme viettämänään aikana Iisalo on paitsi osoittautunut hyväksi tyypiksi, hän on tehnyt vaikutuksen myös erinomaisena valmentajana, kehuu Merlinsin urheilutoimenjohtaja Ingo Enskat seuran tiedotteessa.

– Jatkuvuus on meille ensiarvoisen tärkeää, joten päätimme jatkaa Tuomaksen sopimusta riippumatta siitä, pelaammeko jatkossa Bundesliigassa vai Pro A:ssa.

Iisalo saapui Saksaan maaliskuun puolivälissä oikaisemaan yhdeksän ottelun tappioputkeen ajautuneen Merlinsin kurssia. Merlins on hävinnyt viisi Iisalon valmentamaa ottelua, mutta joukkueen otteet ovat piristyneet merkittävästi keskitalvesta.

Edellisellä kierroksella Merlins haastoi Shawn Huffin edustaman Ludwigsburgin tasaväkiseen otteluun ennen kuin Ludwigsburg ratkaisi voiton viimeisellä heitollaan.

Iisalo: ”Kova harjoittelu kantaa hedelmää”

– Hypätessäni Crailsheimin kelkkaan joukkue oli hävinnyt ottelunsa keskimäärin 17 pisteellä ja edelliset matsit melko tylyinkin numeroin, muotoilee Crailsheimista tavoitettu Iisalo.

– Vaikka avausvoitto on edelleen tulematta, viimeksi pelaamassamme viidessä ottelussa olemme parantaneet merkittävästi puolustuspelaamistamme. Vastustajan tekemät pistemäärät ovat tippuneet ottelu ottelulta.

Iisalo kertoo olevansa vaikuttunut ennen kaikkea Crailsheim Merlinsin pitkäjänteisyydestä.

– Tulosurheiluun kuuluu tulosvastuu, mutta Merlinsin organisaatio on osoittanut ymmärtävänsä katsoa pelkkää voittosaraketta pidemmälle. Koen niin seuran kuin valmentajan jakavan käsityksen siitä, että kyse on pidemmästä prosessista.

Crailsheim on tipahtanut Bundesliigan viimeiselle sijalle kahden voiton takamatkan päähän toiseksi viimeistä sijaa jakavista Mitteldeutscherista, Göttingenistä ja Bremerhavenista. Bundesliigan runkosarjaa on pelaamatta vielä viisi ottelua.

– Olemme edelliset viisi ottelua pelanneet Bundesliigan pudotuspeliviivan yläpuolella tai sen tuntumassa olleita joukkueita vastaan ja seuraavaksi vastassa ovat kärkiseurat Alba Berlin ja Bayern München. Kärkipelien jälkeen vastassa on kolme tuiki tärkeää ottelua samoista sijoista kamppailevien joukkueiden kanssa, kertoo Iisalo Bundesliigan viimeisistä kierroksista.

– Haaste on kova, mutta tähän asti tekemämme työ osoittaa, että olemme kehittyneet joukkueena. Luotamme siihen, että kova harjoittelu kantaa hedelmää.
 

Tuomas Iisalo edusti Korisliigassa vuosina 2000–2014 Kouvoja, Espoon Honkaa, ToPoa ja Tapiolan Honkaa. Iisalo pelasi uransa aikana yhteensä 532 Korisliiga-ottelua 8,9 pisteen ja 2,5 levypallon keskiarvoilla ja saalisti yhden SM-hopean, kaksi SM-pronssia ja yhden Suomen Cupin mestaruuden.

Iisalo valmensi Tapiolan Honkaa Korisliigassa kaudella 2014/15. Hänellä on vyöllään lisäksi 19 nuorten ja 57 miesten maaottelua.

Lisätietoja: Tuomas Iisalo

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia