”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

30.9.2021 08:12 Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Viime kausi oli Henri Ventoniemen uran paras, kun hän tilastoi keskiarvoikseen 11,2 pistettä ja 6,2 levypalloa runkosarjassa. Kuva: Ville Vuorinen

Uskaltaisi melkein sanoa, että nuori ja melko kokeellisesti pelannut Lahti Basketball yllätti Korisliigassa viime vuonna. Heidän runkosarjansa oli erinomainen – se päättyi taulukon viidennelle sijalle 12 voitolla ja kymmenellä tappiolla. Ja vaikka Lahti pelasi vain yhden playoff-kierroksen ainuttakaan ottelua voittamatta, joukkue laittoi lopullisen mestarin Salon Vilppaan fyysisesti todella koville.

Nyt työ jatkuu siitä, mihin se jäi, ja yhtenä kärkimiehistä häärää yhä 26-vuotias sentteri Henri Ventoniemi.

– Pelityylimme on vähän erilainen kuin muualla, joten se vaatii totuttelua uusilta pelaajilta, amerikkalaisvahvistukset mukaan lukien, Ventoniemi toteaa.

Joukkue onkin lähestynyt syksyn harjoituskautta vaiheittain. Kotimainen runko on kutakuinkin ennallaan, mutta ulkomaalaisten osasto on uudistunut Brandon Peeliä lukuun ottamatta kauttaaltaan, joten kaikkea ei informaatiota ei kannata kaataa niskaan kerrallaan.

– Aluksi yritimme vain keskittyä identiteettiimme. Siihen, että olemme intensiivisiä molemmissa päissä kenttää. Se näkyi hyvin treeneissä, että siellä mentiin kovaa. Vasta myöhemmin pääsimme siihen vaiheeseen, että aloimme organisoitua ja keskittyä pelin toteuttamiseen.

Ventoniemi mainitsee, että erityisesti kesäaikana helpotti suuresti, että mukana oli paljon samoja pelaajia kuin viime kaudellakin. Harjoitukset päästiin aloittamaan tuttujen tekijöiden kanssa jo hyvissä ajoin. Joukkueessa kehitystään jatkavat jo viime kaudella hyviä otteita väläytelleet Eemi Luukkonen, Ville Karvonen, Ali Ahola, Ricky Waxlax ja Erik Sajantila. Lisäksi pitkän linjan lahtelainen, nuorten maajoukkuemies Arttu Saarijärvi, on vihdoin palaamassa kokonaisen vuoden pelitauon jälkeen.

Edellisellä kaudella Lahdessa aloitettiin kokonaan uusi aikakausi, kun Pieti Poikola astui päävalmentajan tehtävään. Kokoonpano oli silloin kauttaaltaan erittäin nuori – luonnollisesti vieläkin nuorempi kuin nyt. Joukkue kokeili monenlaisia taktiikoita ja pelityylejä etsiessään omaa pysyvämpää lähestymistapaansa.

Nyt tuttu konsepti ja tuttu kokoonpano tekevät pelaamisesta Ventoniemen mukaan ainakin jossain määrin helpompaa, ja sen ansiosta kokeneemmat voivat antaa aiempaa isomman panoksen pelaajavalmentajina kentän puolella.

– Nyt täytyy auttaa uusia jäseniä pääsemään sisään siihen samaan konseptiin. Pietihän tunnetusti luottaa paljon pelaajiin ja heidän osallistumiseensa, joten on ihan hyvä, että tässä on iso osa porukasta pelannut jo vuoden yhdessä. Se tuo toivottavasti tasaisuutta myös varsinaisiin peleihin.

Ventoniemi kertoo, että on kehittänyt myös omaa peliään – hionut perusasioita ja etsinyt uusia näkökulmia ja pieniä kikkoja – mutta pohjimmiltaan kentälle ilmestyy sama tuttu mies kuin viime vuonnakin. Ja viime vuosihan oli sentteriltä kaikin puolin lupaava. Hän tilastoi Korisliigan runkosarjassa 11,2 pistettä ja 6,2 levypalloa ja kaivoi tiensä myös Susijengin harjoitusrinkiin.

Pelipaikat hänen ympärillään saatiin täyteen varsin varhaisessa vaiheessa syksyä. Ulkomaalaisvahvistuksia on joukkueessa neljä, ja ainakin Ventoniemen mielestä kaikkien 12 pelaajan roolit toimivat soivat hyvin yhdessä.

– Meillä on tavoitteena, ettei kukaan pelaa liian isoilla minuuteilla. Etumme on, että saamme tuoda parketille koko ajan tuoretta jalkaa. Nippu on valmis, enkä koe, että ainakaan materiaalimielessä meiltä puuttuisi enää yhtään mitään.

Lahti Basketball 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Näytä lisää vastaavia