Tuuli Mennan Richmond NCAA:n avauskierroksen suomalaiskamppailussa vahvempi

17.11.2015 Naisten NCAA I divisioonan kausi 2015/16 polkaistiin käyntiin perjantaina ja heti avauskierroksella suomalaisten edustamat Richmond (Tuuli Menna) ja Old Dominion (Annika Holopainen) ottivat mittaa toisistaan. Kotijoukkue-Richmond oli lopulta vahvempi lukemin 62-57.

Tuuli Mennan Richmond on aloittanut NCAA-kauden vahvasti kahdella voitolla. Kuva: Oma Design.

Mennan Richmond avasi NCAA-kautensa tasaisesta ottelusta voitolla vahvan kolmannen jakson turvin, 20 pistettä heittäneen Janelle Hubbardin johdolla. Vierailijoiden pisteykkönen oli 15 pistettä upottanut Keyana Brown.

NCAA-uransa voittajien aloitusviisikossa aloittanut Menna urakoi 33 minuutissa kuusi pistettä ja viisi levypalloa. Holopaiselle kirjattiin 16 minuutissa kolme levypalloa.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Toisen perättäisen voittonsa Richmond nappasi heti sunnuntaina Eastern Kentuckyn kustannuksella lukemin 81-62. Tarkasti heittänyt kotijoukkue oli puoliajalla jo 51-23 -johdossa, kunnes vieraat saivat pelinsä järjestykseen, mutta emännät pitivät johtoasemansa loppuun saakka.

Aloitusviisikossa olleelle Mennalle tilastoitiin 20 peliminuutissa viisi pistettä sekä viisi levypalloa.

Holopaisen Old Dominion avasi voittotilinsä kotiottelussa Wagneria vastaan luvuin 71-57. Muhkean tilastorivin kerännyt Jennie Simms (27/8/6 syöttöä) johdatti kotijoukkueen voittoon kovilla suorituksillaan.

Myös Holopaisen pistetili aukesi tämän kauden osalta, kun hän heilutti korisukkaa yhdeksän pisteen edestä ja keräsi viisi levypalloa. Peliminuutteja suomalaislaiturille kirjattiin 15.

Elina Koskimiehen American University oli täysi vastaantulija Princetonin kotiluolassa (72-34) kauden avauksessa perjantaina. Tarkasti heittänyt ja puolustanut kotijoukkue hallitsi ottelun jokaista osa-aluetta, etenkin levypalloja jotka kirjattiin Princetonille 49-20.

American Universityn aloitusviisikkoon kuulunut Koskimies pelasi 28 minuuttia ja heitti joukkueen ainoan onnistuneen kolmosen sisään sekä keräsi yhden levypallon ja kaksi torjuntaa.

Evita Iiskolan Providencen kausi starttasi kotitappiolla Boston Collegelle lukemin 41-67. Ottelun kannalta ratkaisevin aikajakso nähtiin toisella neljänneksellä, joka kirjattiin vieraille 3-14, kun Kelly Hughes (22/3) juoksitti Boston Collegea karkumatkalle.

Aloitusviisikkoon kuulunut Iiskolalle tilastoitiin yksi onnistunut vapaaheitto sekä kaksi levypalloa 19 minuutissa.

Sophie Weckströmin edustaman Mainen kausi käynnistyi voittoisasti, kun Harvardin yliopisto kukistui 53-64. Korin alustaa hallinneen ja erinomaista puolustustyötä esittäneen voittajajoukkueen sekä koko ottelun pistekuningatar oli Sigi Koizar (22/3).

27 minuuttia pelannut Weckström naulasi viisi pistettä ja keräsi levypallon sekä syötön.

Avaustappio Mainelle tuli Boston Collegen vieraana sunnuntaina heittopelin takkutessa. Kotijoukkue oli Mainea vahvempi loppulukemin 55-48. Boston College karkasi 15-0 -runillaan johtoon kolmannella jaksolla, mutta vieraat taistelivat iholle. Loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt ja Boston College otti kauden toisen voittonsa.

Weckström uurasti 30 minuutissa seitsemän pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä.

27.4.2024 10:48 Susijengi

Touko Tainamo seniorikaudeksi Wyomingiin

Erinomaiset kolme kautta Denverin yliopistossa pelannut Susijengin ison pään lupaus Touko Tainamo, 205 cm ja 23 vuotta, vaihtaa joukkuetta seniorikaudekseen. Munkkiniemen Kisapoikien kasvatin uusi joukkue on Wyoming, joka sijoittui NCAA-liigan Mountain West -konferenssin keskivaiheille päättyneellä kaudella.

27.4.2024 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Mestarien liigan finaaliin

Teneriffa pääsee taistelemaan Mestarien liigan voitosta, kun se eteni finaaliin kaatamalla kreikkalaisen Peristerin.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.