URHOtv-ennakko: Bisons tarjoaa tulikokeen levänneelle Katajalle

7.2.2014 Viimeisen 26 päivän sisään vain viisi ottelua pelannut Kataja Basket suuntaa vieraspelimatkalle ensimmäistä kertaa lähes kuukauteen ja ottaa suunnakseen Loimaan. Hallitseva mestari Nilan Bisons on ollut viime viikkoina loukkaantumissumassa ja hivenen alamaissa, mutta edellisessä ottelussaan loimaalaiset tekivät selvää jälkeä Lapuan Korikobrista vieraskentillä.

Tuukka Kotti ja Mike Morrison pistävät taas pystypainiksi perjantain URHOtv-ottelussa. Kuva: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Voitettuaan Korisliigan runkosarjan ensimmäiset 21 otteluaan Bisons joutui seuraavien viikkojen aikana keskelle aallokkoa.

 

Tampereen Pyrintö kaatoi loimaalaiset kahdesti ja Namika Lahti kerran suurin numeroin. Runkopelaajat John Williamson, Mikko Koivisto ja Antto Nikkarinen joutuivat yksi toisensa jälkeen sairastuvalle, ja joukkuetta syksyllä vahvistanut amerikkalaispelinrakentaja Billy Keys palasi takaisin kotimaahansa.

 

Bisons starttasi kuitenkin helmikuunsa voitolla Namika Lappeenrannasta ja onnistui viime viikolla nujertamaan Mikko Koiviston paluupelissä Lapuan Korikobrat vieraissa 30 pisteellä. Voitto oli erityisen vakuuttava siinä mielessä, että Korikobrat on hakenut alkuvuonna tukun komeita voittoja liigan kärkijoukkueista kotikentällään.

 

Loukkaantumissumansa aikana Bisons on kutsunut takaisin vahvuuteensa John Williamsonia lomittavan Ralph Sampson III:n. Lisäksi Matti Nuutinen, Carl Lindbom ja Ilpo Pehkonen ovat käyttäneet lisääntyneet peliminuuttinsa erinomaisesti hyödykseen.

 

Kataja voi puolestaan saapua Loimaalle levänneenä. Syyskaudella joensuulaisjoukkue sai tuta myös oman osansa loukkaantumisista sekä pelasi lomittain Korisliigaa ja EuroChallengea, mutta alkuvuoden ajan joensuulaiset ovat saaneet keskittyä harjoitteluun, kiitos verkkaisen ottelutahdin.

 

Sami Lehtoranta on pelannut hyvin syyskauden vammoistaan toivuttuaan ja EuroChallengen jälkeen joukkueeseen liittyneet uusvanhat amerikkalaislaiturit Alex Wesby ja Jared Newson ovat petranneet otteitaan viikko viikolta. Täysin ehjällä kokoonpanolla Kataja ei kuitenkaan Loimaalle pääse, sillä pitkäaikaistoipilas Jesse Niemen poissaolon lisäksi Vesa Mäkäläisellä on ollut vaivoja.

 

Kataja ja Bisons ovat pelanneet perjantaita ennen kaksi tiukkaa ottelua tällä kaudella. Bisons haki Joensuusta 56–58 (31–28)-voiton joulun välipäivinä, ja loppiaisaaton aattona Bisons kukisti Katajan kotonaan 69–64 (35–39).

 

Suora lähetys URHOtv:llä alkaa perjantaina 7.2. klo 18:25.

 

Lisätietoja: Basket.fi:n ennakko
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia