Välieräennako 2/2: Kouvottaret ja ToPo ratkaisevat toisen finalistin

5.4.2022 14:10 Toinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona. Siinä kohtaavat sarjakakkonen Kouvottaret ja kolmannen sijan napannut ToPo.

Kaisa Kuisma ja Kouvottaret ovat tällä kaudella olleet askeleen ToPo:a edellä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo selvitti puolivälieräsarjan EBT:tä vastaan otteluvoitoin 2-0. Se joutui kuitenkin koville varsinkin ottelusarjan toisessa ottelussa. Levolla on iso merkitys ennen alkavaa välieräsarjaa.

- Palautuminen on aina tärkeää, varsinkin kun toinen puolivälieräottelu oli intensiivisempi kuin ensimmäinen. Haluamme olla mahdollisimman tuoreina välieräsarjassa, ToPo:n Magdalene Agyei sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana neljästi. Kouvottaret on voittanut otteluista kolme ja ToPo yhden.

- Kouvottarien kanssa on kohtaamisia ollut paljon ja tappioita on tullut meidän puoleen enemmän kuin olisimme halunneet. Minusta ollaan taas siinä tilanteessa missä voidaan näyttää mitä osataan ja hyvällä yhtenäisellä joukkuepelillä voittamaan Kouvottaret, Agyei pohtii.

Kouvottarilla on kasassa kova amerikkalaiskolmikko Sarah Toeainan, Rashida Timbillan ja Taeler Deerin muodossa. Peleistä voikin tulla hyvin fyysisiä.

- Meidän täytyy heidän kanssaan pelata samanlaista fyysistä peliä kuin hekin ja voittaa 1 vs 1 kamppailut heidän kanssa, Agyei sanoo.

ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi totesi EBT-sarjan jälkeen, että Kouvottaria vastaan palloscreenpelaaminen näyttelee isoa roolia. Ehkä sitäkin tärkeämpää on joukkuepelaaminen.

- Kouvottarilla on kova joukkue kasassa ja meidän täytyy pelissä keskittyä joukkueena pelaamiseen. Myös joukkuepuolustus tulee olemaan isossa roolissa, Agyei sanoo.

Agyei ennakoi tasaista ja jännittävää sarjaa. Lopulta se joukkue vie voiton, joka haluaa voittaa enemmän.

- Minusta tuntuu, että tässä sarjassa tullaan näkemään jännittäviä pelejä. Molemmilla on hyvät joukkueet kasassa ja maaliviiva alkaa häämöttää. Meillä on paljon tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen ja sillä lähdetään välieräsarjaan, Agyei päättää.

Myös Kouvottaret selvitti puolivälieräsarjan Honkaa vastaan suoraan 2-0. Honka haastoi sitä hyvin erityisesti ensimmäisessä ottelussa. Kouvottarien Kaisa Kuisma ennakoi tulevasta välieräsarjasta fyysistä.

- Puolivälieräsarjan jäljiltä ollaan kyllä palauduttu varsin mallikkaasti, mutta tulevaa fyysistä kamppailua ja intensiivistä pelitahtia ennakoiden on lepokin ollut paikallaan, hän sanoo.

Kouvottaret pyrkii ottelusarjassa pitämään kovaa tempoa yllä. Joukkueessa on valmistauduttu tulevaan ottelusarjaan puolustuksen kautta.

- Valmistautumisessa on korostettu uolustuspään asioita eritoten. Stoppeja ja levyjä täytyy saada että päästään juoksemaan meidän tyylillä, Kuisma sanoo.

ToPo:n tehotrion ovat kevään aikana muodostaneet Erika Davenport, Gabriela Bronson sekä kaiken nähnyt Taru Tuukkanen. Lisäksi heidän ympärillään on taitavia ja nälkäisiä pelaajia.

- Tunnetaan pelaajat jo hyvin, pyritään hidastamaan heitä hyökkäyspäässä ja pitämään kiireisinä heidän puolustuspäässään. Ei olla myöskään unohdettu, että trion ympärilläkin on tärkeitä ja taitavia pelaajia, Kuisma kertoo.

Kuten Agyei myös Kuisma ennakoi tasaista ja mielenkiintoista sarjaa.

- Edelliset kohtaamiset korostavat kyllä kuinka tasaiset joukkueet tässä on vastakkain. Molemmat joukkueet valmistautuvat varmasti huolella. Uskon, että tulee olemaan viihdyttävää seurattavaa, kumpi saa jekutettua toista pienissä asioissa paremmin, hän sanoo.

Kouvottaret ja ToPo pyrkivät pelaamaan hyvin erilaista koripalloa. Kouvottaret pyrkii pelaamaan nopeasti, kun taas helsinkiläisryhmä ei halua lähteä juoksukilpailuun kouvolalaisten kanssa. Sarja tuleekin kulminoitumaan pitkälti siihen kumpi pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan.

- Sarja tulee ratkeamaan, siihen kumman tyylillä pelejä pelataan. Pääsemmekö me esimerkiksi pitämään vauhtia ja juoksemaan tai Topo riehumaan rauhassa korin alla, Kuisma päättää.

 
24.1.2023 18:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan jatkosarjojen on ohjelma vahvistettu

Naisten Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 21:54 Naisten Korisliiga

Hongalle neljäs peräkkäinen voitto

Tapiolan Honka sai illan ainoassa ottelussa vieraakseen HBA-Märskyn. Kotijoukkue jatkoi siitä mihin ennen taukoa jäi ja vei ottelun nimiinsä 73-59.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

8.1.2023 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Ninni Salmen osoitteeksi Saksan Bundesliiga ja Herner TC

Vimpelin Vetoa naisten Korisliigassa tällä kaudella edustanut Ninni Salmi, 26, siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n vahvuuteen.

2.1.2023 08:33 Naisten Korisliiga

Ella Salminen palaa Pyrintöön

24-vuotias Ella Salminen tekee paluun kasvattajaseuraansa Tampereen Pyrintöön loppukauden kestävällä sopimuksella.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

20.12.2022 21:14 Naisten Korisliiga

Pyrintö päätti vuotensa voittoon

Sarjassa pelattiin tiistaina yksi ottelu. Tampereen Pyrintö nappasi siinä kotivoiton HBA:sta 90-76.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

Näytä lisää vastaavia