Vapaaehtoisten haku EM-kotikisoihin käynnissä

6.2.2017 09:30 Miesten koripallon EM-kisojen yksi lohko pelataan Helsingissä 31.8.-6.9.2017. Kisaorganisaatio etsii noin 300 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 12.2.2017 saakka.

Koripallon EM-kisojen kisaorganisaatio etsii noin 300 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin.

Viime kesänä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Helsingissä vapaaehtoisia työskenteli muun muassa viestintätiimissä...

... yleisön keskellä asiakaspalvelussa...

Vapaaehtoisuus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada uusia kokemuksia ja oppia uutta. Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tutustua kisatapahtuman tekemiseen, kokea koripallon suurtapahtuman tunnelma osana kisaorganisaatiota sekä ystävystyä uusien, urheiluhenkisten ihmisten kanssa! Vapaaehtoisten työn merkitys on korvaamaton ja teidän avullanne rakennamme tästä unohtumattoman kisaelämyksen.

Haemme joukkoomme reippaita ja hymyileviä, kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 18 vuotta, mutta erikseen mainittuihin tehtäviin haetaan myös 16 vuotta täyttäneitä.

Helsingin lohkossa pelaavat Suomen lisäksi Islanti, Kreikka, Puola, Ranska ja Slovenia. 

Kuinka paljon aikaa vapaaehtoistehtävät vaativat?

Suurin osa vapaaehtoistehtävistä sijoittuu ottelutapahtumiin ja niiden ympärille, mutta tietyt tehtävät vaativat sitoutumista myös ennen kisoja osallistujien saapuessa Helsinkiin sekä turnauksen välipäivinä harjoitusten pyöriessä kahdella hallilla. Vapaaehtoispäivän pituus on tehtävästä riippuen 6-8 tuntia. Vapaaehtoiseksi ilmoittautuvan toivotaan sitoutuvan 2-3 koulutustapahtumaan ennen kisoja, sekä tehtävästä riippuen vähintään 6-10 päivänä kisa-ajalla 29.8.-6.9.2017. Osassa tehtävistä tarvitaan vapaaehtoisia myös kisojen valmisteluihin ajalla 25.-30.8. ja kisojen jälkeen 7.-9.9.2017.

Millaisia tehtäviä on tarjolla?

Vapaaehtoistehtäviä ovat mm. kilpailujärjestelyihin, ottelutapahtumaan, lipunmyyntiin, kisavieraiden opastukseen, järjestyksen valvontaan, asiakaspalveluun sekä virallisten osallistujien isännöintiin ja kuljetuksiin liittyvät tehtävät.

Organisaation osiin tehdään pienempiä vapaaehtoisten tiimejä, joita johtaa tiiminvetäjä. Vapaaehtoisena voit hakea myös tiiminvetäjän tehtäviin valitsemallasi tehtäväalueella. Tiiminvetäjä varmistaa oman tiiminsä osaamisen ja ”kisakunnon” sekä vastaa tehtävien jaosta ja työvuorolistoista.

Missä työ tapahtuu?

EuroBasket 2017 -turnauksessa virallisia kisapäiviä on 7, joista 5 on pelipäiviä. Kisoissa pelataan yhteensä 15 ottelua Helsinki Arenalla (Hartwall Arena), kisoilla on kolme virallista kisahotellia ja otteluiden lisäksi Helsinki Arenan pihalle rakennetaan tapahtumatori. Harjoitushallina toimii Pasilan urheiluhalli. Myös Helsingin keskustaan on suunnitteilla tapahtuma-areena, johon tarvitaan vapaaehtoisia asiakaspalvelutehtäviin ja oppaiksi.

Mitä vapaaehtoiselta odotetaan?

Vapaaehtoiseksi hakevan henkilön tulee olla vähintään 18-vuotias, osassa tehtävistä riittää 16 vuoden ikä. Vapaaehtoisilta odotetaan ystävällistä ja reipasta käytöstä sekä kielitaitoa. Osa tehtävistä vaatii myös erityisosaamista, kuten teknisiä taitoja, ajokortin, hygieniapassin tai järjestyksenvalvojan kortin. Näistä mainitaan erikseen tarkemmissa tehtäväkuvauksissa ja hakulomakkeessa.

Vapaaehtoisohjelman aikataulu – hakuaikaa 12.2.2017 asti

Vapaaehtoishaku päättyy sunnuntaina 12. helmikuuta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan maaliskuun alussa sähköpostitse, oletko tullut valituksi ja mihin tehtävään kukin ollaan valitsemassa. Vapaaehtoisten EM-kisainfo ja yhteiskoulutuksia pidetään touko- ja elokuussa, tiimikohtaisia koulutuksia tai tapaamisia on myös kesäkuussa.

Mitä vapaaehtoiset saavat?

Hienon ja kansainvälisen kokemuksen lisäksi vapaaehtoiset saavat työtehtävissä käytettävän kisa-asun ja tarvittavat varusteet. Yli 6 tuntia kestävien työvuorojen aikana vapaaehtoisille on järjestetty ruokailu. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus seurata joitakin EuroBasketin otteluita, myös Suomen 1-2 ottelua. Vapaaehtoisille ei makseta palkkaa, ja jokainen vastaa itse majoituksestaan ja matkakuluistaan.

Vapaaehtoisen oikeudet

• päästä mukaan tekemään suurta kansainvälistä koripallotapahtumaa yhdessä

• oppia uutta, löytää omia vahvuuksia, saada eväitä ja näyttöä työelämään

• lämmin ruoka yli 6 tunnin työvuoroissa sekä pientä välipalaa ja kahvia vapaaehtoisten omassa tilassa

• vapaaehtoisten asuste ja tarvittavat varusteet (vaihtelevat tehtävien mukaan)

• HSL:n matkakortti kisojen ajaksi

• vapaaehtoisten yhteiset tapahtumat ja koulutukset

• diplomi kaikille, työtodistus pyydettäessä

• mahdollisuus päästä seuraamaan joitakin EuroBasketin otteluita

Vapaaehtoiselta odotetaan

• osallistumista vapaaehtoisten koulutuksiin

• sovittujen ohjeiden, sääntöjen ja sopimusten noudattamista

• sovittujen työvuorojen noudattamista

• luotettavuutta, täsmällisyyttä, oma-aloitteellisuutta ja reippautta

• mahdollisimman aikaista ilmoitusta mahdollisesta sairastumisesta

Jos sinulla on kysyttävää vapaaehtoistehtävistä tai –hakuprosessista, ota yhteyttä sähköpostilla volunteer@basket.fi.

Hae vapaaehtoiseksi: Siirry hakulomakkeeseen
 

EM-kotikisojen alustava tulos vahvasti positiivinen

Helsingissä elo-syyskuussa järjestettyjen EM-kisojen alkulohkon alustava tulos on noin 600 000 euroa positiivinen. Helsingin alkulohkon pääsihteeri Ari Tammivaara esitteli EM-kisojen yhteenvedon Koripalloliiton liittokokouksessa lauantaina.

4.9.2017 14:00 Ajankohtainen

Tietoa Susijengin fanituotteiden myynnistä EM-kisoissa

Susijengin pelipaitoja on myynnissä Hartwall Arenan myyntipisteellä ottelupäivinä. Paitojen myynti on keskeytetty Koripalloliiton verkkokaupassa.

30.8.2017 Ajankohtainen

EM-kisojen jälkipelit Susiklubilla – katso päivitetty esiintyjälista

Ensimmäistä kertaa kotimaan kamaralla järjestettävä jatkoklubi kerää korisfanit yhteen Susijengin otteluiden jälkeen Kampin Circus-yökerhossa.

30.8.2017 Ajankohtainen

EM-kisavieraan opas – näin otat kaiken irti Helsingin korishuumasta

Kokosimme yhteen kaikki kisavieraalle käytännölliset tiedot, jotta kokemuksesi Susijengin EM-kotikisoista olisi paras mahdollinen.

29.8.2017 20:50 Ajankohtainen

Fan Village kohoaa Arenan ulkopuolelle – ravintolapalvelut yli 1500 kisavieraalle

Helsingin EM-alkulohkon päänäyttämön Helsinki Arenan ulkopuolelle nousee kisojen ajaksi laaja Fan Village, joka tarjoaa kisavieraille aitiopaikan tunnelmannostatukseen ennen Susijengin otteluita.

28.8.2017 21:20 Ajankohtainen

Susijengin ensimmäisiin EM-otteluihin myynnissä enää kourallinen lippuja

Suomen avausottelu Ranskaa vastaan sekä Slovenia-ottelu lähentelevät loppuunmyytyjä, ja vapaita lippuja on jäljellä enää muutamia kymmeniä.

19.6.2017 Ajankohtainen

EM-kotikisojen jälkipelit pelataan Susiklubilla

Koripallon EM-kotikisojen (FIBA EuroBasket 2017) fanipalvelut ja tapahtumakokonaisuus täydentyvät virallisella jatkoklubilla, Susiklubilla. Kampin Circus-yökerhossa esiintyy kisaviikon aikana mm. Stig, Atomirotta ja Brother Firetribe. Susiklubi kutsuu fanit juhlimaan jokaisen Suomen ottelun jälkeen.

14.6.2017 Ajankohtainen

Hae vapaaehtoiseksi EM-kisojen tapahtumakeskukseen Kansalaistorille!

Koripallon EM-kisojen (EuroBasket 2017) ajaksi 31.8.-6.9. Helsingin keskustan Kansalaistorille avataan kaikille avoin tapahtumakeskus. Vapaaehtoisten haku Kansalaistorille on nyt käynnissä!

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Ajankohtainen

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

18.5.2017 Maaottelu

Latvia-ottelu Tampereella ja Venäjä-kenraaliharjoitus Helsingissä – Susijengillä edessään tiivis valmistautumisjakso

Susijengi pelaa kahdeksan kovan tason kansainvälistä ottelua EM-kotikisoihin valmistavan leirityksensä aikana. Susijengi aloittaa kesänsä perinteeksi muodostuneessa Tampereen ottelussa Latviaa vastaan 29.7. ja päättää valmistautumisjaksonsa kohtaamalla Hartwall Areenan EM-kenraalissa Venäjän 25.8.

11.5.2017 16:00 Ajankohtainen

EM-kisojen fanipalvelut julki – ”Tavoitteena järjestää ainutlaatuinen urheilutapahtuma”

Suomen Koripalloliitto ja EM-kisaorganisaatio julkaisivat torstaina suunnitelmiaan faneille kohdistetuista palveluista elo-syyskuussa pelattavien EM-kisojen aikana. EM-kisat ja koripallohuuma levittäytyvät paitsi Helsinki Arenan ulkopuolelle myös Helsingin ydinkeskustaan sekä paikallisten Sudenpesien myötä ympäri Suomea.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

14.2.2017 09:22 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat vetää – Susijengin pelit täyttyvät

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon sessiokohtainen lipunmyynti käynnistyi maanantaina. Vaikka kisojen alkuun on yli puoli vuotta, myytiin Susijengin kaikista viidestä ottelusta jo neloskategorian liput loppuun. Lisäksi kolmoskategoriankin liput myytiin Slovenia-ottelusta ja Islanti-otteluun niitä on jäljellä enää kourallinen.

3.2.2017 12:00 Ajankohtainen

FIBA vahvisti EM-kisojen otteluohjelmat kellonaikoineen, Susijengi huudattaa kotiyleisöä iltaotteluissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut 31.8.-17.9. pelattavien koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkojen otteluohjelmat kellonaikoineen. Susijengi nelistää Helsingissä pelattavan alkulohko A:n otteluissa kentälle iltaotteluissa, jotka alkavat klo 20:00 lukuun ottamatta lohkon päätösottelua Islantia vastaan, joka käynnistyy klo 20:45.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

21.12.2016 Maaottelu

EM-kotikisojen majoituspaketit kätevästi verkkokaupasta

Suomen Koripalloliiton yhteistyökumppani Elämysmatkat on koonnut korisfaneille käteviä 2-5 ottelun majoitus- ja lippupaketteja, jotka ovat helpoin tapa tulla Helsinkiin kannustamaan Susijengiä ja nauttimaan koko kaupungin kattavasta kisatunnelmasta.

22.11.2016 Ajankohtainen

EM-kisojen lipunmyynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9.00

Hyvin kaupaksi käyneiden EM-kisojen lippupakettien myynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9:00. Myyntiin vapautuvat kaikkien Suomen lohkossa pelaavien maiden Follow Your Team -lippupaketit.

28.10.2016 10:33 Ajankohtainen

Seuraava lipunmyyntiaalto Suomen EM-peleihin perjantaina 28.10.

Hyvin kaupaksi käyneitä lippupaketteja ensi vuonna Helsingissä pelattaviin Suomen EM-kisaotteluihin vapautetaan lisää myyntiin perjantaina 28.10. klo 9:00. Kyseessä on viimeinen yksinomaan suomalaisille suunnattu lipunmyyntiaalto ennen 22.11. suoritettavia EM-lohkoarvontoja.

1.7.2013 09:20 Ajankohtainen

Slovenian EM-kisojen alkulohko-otteluiden lipunmyynti alkaa

Eurooppalaisten koripallofanien pitkään odottama hetki koittaa tänään, kun Slovenian syyskuun 2013 EM-kisojen alkulohko-otteluiden lipunmyynti alkaa klo 18:00 Suomen aikaa. Kisojen muiden vaiheiden liput ovat olleet myynnissä jo jonkin aikaa. Kaikki kisaliput myydään slovenialaisen Eventimin kautta.

Näytä lisää vastaavia