Venäjän pronssijoukkue kaappasi Teemu Rannikon

13.6.2007 Suomen koripallomaajoukkueen tähti Teemu Rannikko murtautui kuluneella kaudella Euroopan pelintekijöiden aateliin, eivätkä miehen otteet eivät jääneet suurseurojen huomiotta. Venäjän tuore pronssijoukkue Himki kaappasi Rannikon vahvuuteensa. Rannikko siirtyy Venäjän rahakkaille parketeille ja Moskovaan kaksivuotisella sopimuksella slovenialaisesta Olimpija Ljubljanasta.

- Tämä siirto oli pitkän puntaroinnin tulos. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta ja Himkillä on valmentaja (Kestutis Kemzura), joka todella haluaa minut joukkueeseensa, kertoi viime viikot sairastuvalla viettänyt Teemu Rannikko. 

Rannikon Olimpija Ljubljana päätti viime sunnuntaina kautensa viidenteen ja ratkaisevaan Slovenian liigan finaaliin. Pahasti vajaalukuinen Ljubljana kärsi Helios Domzalelle vieraissa 65-82-tappion ja jäi näin hopealle otteluvoitoin 2-3. Kantapään rasvapatjan rasitusvammasta kärsivän Rannikon lisäksi Ljubljanalta olivat sivussa runkomiehet Domen Lorbek ja Manuchar Markoishvili. Olimpija pelasi neljännen finaalin käytännössä kuudella ja viidennen finaalin seitsemällä miehellä. 

Kausi oli kokonaisuudessaan vaikea Ljubljanalle. Talousvaikeuksien kanssa paininut joukkue mm. myi kesken kauden kolme pelaajaansa muualle.  

- Kausi ei ollut helpoin mahdollinen. Toivon kuitenkin, että Olimpija saa asiansa kuntoon ja olen kiitollinen siitä tilaisuudesta, jonka seura on minulle antanut, kommentoi Rannikko, joka sopi sulassa sovussa Olimpijan kanssa ensi kauden kattaneen sopimuksensa purkamisesta.  

Teemu Rannikko oli läpi kauden Olimpija Ljubljanan kantava voima ja loisti niin Euroliigassa kuin Balkanin alueen yhteisessä Adriatic-liigassakin.  

Vaikka Ljubljanan tie Euroliigassa nousi pystyyn alkusarjassa, oli Rannikko sensaatiomaisen vakuuttava viimeisten kierrosten aikana. Rannikon piiskaamana Olimpija voitti maanosan kovimmassa seurakilpailussa kolme neljästä viimeisestä pelistään. Putken ainoa tappio tuli Partizan Belgradia vastaan, jolloin Ljubljanan suomalaistähti oli flunssaisena sivussa. Tel Aviv Maccabin Rannikko upotti loppuhetkien korillaan, Espanjan mestari Unicaja Malagan hän kaatoi pussittamalla Ljubljanan lopulliseen irtiottoon johtaneella kolmannella jaksolla peräti 14 pistettä ja runkosarjan päätösottelussa Joventut Badalona kaatui Rannikon 22 pisteen myötä. Rannikko palkittiin Euroliigan viikon pelaajana marraskuussa, kun hän pussitti 26 pistettä Belgradia vastaan.

Adriatic-liigassa Rannikon huippuvire osui tammi-helmikuulle, jolloin 189-senttinen suomalainen tykitti neljän pelikierroksen keskiarvoikseen huimat 29,8 pistettä jakaen ohessa peräti 5,5 koriin johtanutta syöttöä. 

Euroliigassa Rannikon ottelukohtaisiksi keskiarvoiksi muodostui 13 ottelussa 14,6 pistettä ja 3,3 syöttöä. Adriatic-liigassa vastaavat lukemat olivat 15,6 pistettä ja 3,8 syöttöä.  

”Huippukova sarja” 

Venäjällä Teemu Rannikkoa odottaa haaste. Himkissä hän astuu kokeneen italialaispelintekijän Gianmarco Pozzeccon saappaisiin. Pozzeccon ohella Himkin peliä pyöritti kuluneella kaudella amerikkalainen Melvin Booker.  

Moskovalainen Himki jäi Venäjän finaalien ulkopuolelle hävittyään Unics Kazanille neljännen välierän kahden jatkoajan jälkeen niukasti 96-97 ja ottelusarjan voitoin 1-3. Pronssipeleissä Himki selätti Moskovan Dynamon voitoin 2-1. 

- Himki pelasi hyvän kauden ja ansaitsi kolmossijallaan paikan (eurosarja) ULEB Cupissa. Venäjän liiga on lisäksi huippukova sarja, tasoltaan varmasti Euroopan paras yhdessä Espanjan kanssa, listasi Rannikko siirtonsa syitä. 

- Raha ei tule koskaan olemaan ratkaiseva tekijä siirroilleni. Himki-valintaa ei tosin haitannut se, että joukkueen tarjous oli hyvä – joskaan ei rahakkain, Rannikko paljasti.  

Rannikon ohella Himki on kiinnittänyt ensi kauden joukkueeseensa mm. amerikkalaislaituri Kelly McCartyn sekä puolalaissentteri Macej Lampen ja Venäjän maajoukkuerinkiin kutsutut Vladimir Dyachokin, Vitali Fridzon ja Nikita Shabalkinin. Joukkueen valmentajana jatkaa kesken kauden Himkin penkin päähän tullut liettualaisluotsi Kestutis Kemzura.  

Teemu Rannikkoon urallaan pelannut 61 miesten maaottelua. Myös kuluva kesä täyttyy maajoukkueohjelmasta, kun Rannikon ja Hanno Möttölän tähdittämä Suomi jatkaa EM-karsintojen A-divisioonapaikan metsästystä.  

Suomi selvitti karsintojen ensimmäisen puolikkaan tappioitta. Henrik Dettmannin luotsaama maajoukkue kohtaa Vantaan Energia Areenalla Islannin 25.8. ja Luxemburgin 5.9. Vieraissa Suomi ottaa mittaa Itävallasta (21.8.) ja Georgiasta (1.9.). Lohkovoitto ja todennäköisesti myös lohkon kakkossija vie pudotuspeleihin, joissa setvitään A-divisioonaan nousijat.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

Näytä lisää vastaavia