Vesa Mäkäläinen: "Meille kelpaa haastajan rooli"

7.5.2009 Asiantuntijoiden pudotuspeliennakoissa Namika Lahdelle ei povattu ruusuista kevättä. Puolivälierissä Korihailla uskottiin olevan täysi mahdollisuus yllättää Lahti (Lahdelle 3-1), mutta tien piti nousta pystyyn viimeistään välierissä, jossa Hongan materiaaliylivoiman piti olla liikaa (Lahdelle 3-0). Namika Lahti lähtee lauantaina alkaviin Korisliigan finaaleihin Joensuun Katajaa vastaan jälleen haastajan asemasta. Asetelma ei kuitenkaan vaivaa läpimurtokevättään pelaavaa Vesa Mäkäläistä.

- Hyvä juttuhan se meille on, että kaikki veikkaavat Katajan vievän mestaruuden 3-0. Se tarkoittaa, että paineet ovat joensuulaisten niskassa. Meillä on joukkue hyvässä kasassa, roolitukset kunnossa ja aivan älytön joukkuehenki päällä. En ihmettele, jos finaalisarjan voitot menisivät täysin toisin päin, kertoo 22-vuotias, miesten maajoukkuerinkiin tulevaksi kesäksi nostettu Mäkäläinen.

Välierien perusteella Namika Lahden mahdollisuuksia mestaruuteen ei pidä aliarvioida. Maajoukkuemiesten Tuukka Kotin, Jukka Matisen ja Kimmo Muurisen tähdittämä Honka joutui antautumaan Namika Lahdelle suoraan otteluvoitoin 0-3. Samalla Lahti onnistui kukistamaan Hongan pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996.

- Kyllä meillä oli alusta asti sellainen tunne, että me pystymme Hongan voittamaan. Totta kai niillä oli koko- ja kokemusylivoima puolellaan, mutta pudotuspeleissä henkinen valmius ratkaisee enemmän, pohtii Mäkäläinen.

Kolmessa välieräottelussa Honkaa vastaan 10,7 pistettä, 7,3 levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa ottelua kohden saalistanut Mäkäläinen saa finaaleissa painikavereikseen korin alle kokeneen Sami Lehtorannan sekä hirmulukuja runkosarjassa takoneen Jeremiah Woodin.

- Sanoisin, että Katajan pitkä kalusto on yhtä vaarallinen kuin Hongan. Erityisesti Wood on paha pideltävä, sarjan ehdottomasti paras pelaaja. Hänen varalleen täytyy keksiä jotain erikoista.

Namika Lahti esiintyi viimeksi finaaleissa keväällä 2007, jolloin Espoon Honka vei mestaruuden suoraan otteluvoitoin 3-0. Mäkäläisen mukaan nyt koossa oleva Namika Lahti -ryhmä on kahden vuoden takaista kokeneempi ja vaarallisempi.

- Meillä on paljon enemmän leveyttä kuin silloin ja nuoret kaverit ovat saaneet kaksi vuotta lisää kokemusta. Sen lisäksi tämän hetken ulkomaalaispelaajamme ovat paljon laadukkaammat kuin kahden vuoden takaiset.

Mäkäläisen mukaan Lahden täsmäase Katajan kaatamiseen on joukkuepuolustus, joka välierissä riisui tulivoimaisen Hongan täysin aseettomaksi.

- Kataja on joukkue joka tekee helposti sata pinnaa, mutta he samalla päästävät paljon pisteitä toisessa päässä. Jos me pidämme Katajan alle 80 pisteessä ja saamme hyökkäyksessä pallon liikkeelle tarpeeksi nopeasti, me olemme vahvoilla.

Katso myös "Korisliigan mitalipelien otteluohjelma".Lisätietoja: http://www.basket.fi/

Asiat

 
9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

31.3.2021 08:06 Korisliiga

Bojan Sarcévicille 100 pudotuspeliottelua täyteen

Kauhajoen Bojan Sarcévic pelasi tiistaina uransa sadannen Korisliigan pudotuspeliottelun. Karhu Basketia, KTP:tä ja Korihaita edustaneelle Sarcévicille kuluva liigakausi on uran viidestoista.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

26.3.2021 09:26 Erotuomarit

Erotuomarit Korisliigan välieriin valittu

Playoff-valintaryhmä on valinnut yhdeksän erotuomaria maanantaina käynnistyviin Korisliigan välieriin.

26.3.2021 09:25 Korisliiga

Emil Skytälle jatkosopimus Seagullsin riveissä

17-vuotias takamies Emil Skyttä on allekirjoittanut jatkosopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

22.3.2021 16:00 Korisliiga

Kataja Basketin Jamar Wilsonille sakkorangaistus

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Katajan Jamar Wilsonille 500 euron sakkorangaistuksen.

Näytä lisää vastaavia