Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

29.2.2020 19:03 ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

Abria Trice ja ViVe tarrasivat kiinni pudotuspelipaikkaan. Kuva: Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga

Forssan Alku nappasi tärkeän voiton Lappeenrannasta

Sarjassa viidentenä majaileva Catz Lappeenranta kohtasi kotonaan Forssan Alun. FoA oli ottelussa tyly vieras ja nappasi tärkeät sarjapisteet 64-75. Voiton ansiosta FoA kasvatti joukkueiden välisen eron neljään pisteeseen.

Catz joutui pelaamaan ottelussa todella kapealla kokoonpanolla, kun kokoonpanoon oli nimettynä vain seitsemän pelaajaa. Natalie Day ja Erica Covile joutuivatkin urakoimaan ottelussa lähes täydet 40 minuuttia. Tästä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja puoliajalle mentiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

- Siihen nähden että Jordan Jones puuttui, niin pelattiin hyvä peli. Puolustus pysyi kasassa aika hyvin. Heittoprosentit olivat aika huonot, Catzin Roosa Kosonen totesi.

Puoliajan jälkeen Forssan kokoonpanon leveys alkoi näkymään selkeämmin ja joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 14 pisteeseen. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue ei pystynyt kuromaan eroa kiinni ja pisteet matkasivat Forssaan.

- Olen tyytyväinen voittoon sillä ikinä ei ole helppoa voittaa Lappeenrannassa. Vaikka Catz pelasi vajaalla kokoonpanolla, niin silti pelasivat tosi hyvin, FoA:n Taru Tuukkanen sanoi.

Ylivoimaisesti ottelun parhaan tilastorivin keräsi Forssan Alun Tuukkanen. Hän teki 20 pistettä ja poimi hurjat 24 levypalloa. Ensimmäisen ottelun joukkueen riveissä pelannut Monique Coker upotti 12 pistettä. Covile tilastoi lappeenrantalaisille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Day oli joukkueensa toiseksi tehokkain 18 pisteellä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut murskaava ToPon vieraana

Sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Kotijoukkue joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman sarjan pistetilastoa johtavaa Alex Louinia. PeKa olikin ottelussa täysin ylivoimainen ja vei sarjapisteet 106-69.

Kotkalaisjoukkue tuli otteluun ryminällä ja heitti tulostaululle ensimmäisen jakson aikana lukemat 36-11. Peli-Karhut oli ottelussa parempi lähes kaikilla osa-alueilla ja kasvatti johtonsa toisen ja kolmanneksen aikana suurimillaan 52 pisteeseen. 

Viimeisellä neljänneksellä ei siis voittajasta ollut enään epäselvyyttä. Viimeisen neljänneksen vei nimiinsä ToPo 21-15.

Zykira Lewis heitti ottelun korkeimman pistemäärän 30 pisteellä. Hän oli myös aktiivinen puolustuspäässä ja riisti pallon kymmenen kertaa. Zykera Lewis oli myös tehokas hyökkäyspäässä ja upotti 28 pistettä. ToPon 20-vuotias Magdalene Agyei heitti ottelussa uransa piste-ennätyksen. Hänelle kertyi 22 pistettä. Ida Myllyoja teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Vimpelille tärkeä voitto jumbokamppailussa

Sarjassa viimeisellä sijalla oleva HyPo vieraili neljän pisteen kamppailussa Vimpelissä. ViVe vei ottelun nimiinsä 61-52. Voitto oli todella tärkeä, sillä Vimpeli kasvatti eronsa viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle.

Itse ottelussa ei pisteillä päästy juhlimaan. Kotijoukkueen puolustus oli kolmella ensimmäisellä neljänneksellä todella rautainen ja se piti HyPon alle kymmenessä pisteessä jokaisella näistä. Samalla joukkueen johto kasvoi enimillään 22 pisteeseen.

Vierasjoukkue sai oman hyökkäyspelinsä toimimaan vasta viimeisellä jaksolla ja veikin sen nimiinsä 28-16. Joukkue siis teki viimeisellä jaksolla yli puolet omasta pistemäärästään. 

- Upotimme tänään tärkeät heitot, kun niitä tarvittiin, Vimpelin Abria Trice totesi.

Molempien joukkueiden heittopeli takkusi ottelussa. ViVe:llä oli vaikeuksia kahden pisteen heitoissa, jotka osuivat vain 33 prosenttisesti. HyPo ei puolestaan onnistunut kolmosissa ja heittoprosentti jäi 12 prosenttiin.

- Ottelun alussa kukaan ei oikein uskaltanut ottaa ratkaisuja, mutta puolustus toimi kuitenkin hyvin. Vastustaja onnistui puolustuksessa tosi hyvin, HyPon Nea Kuisma totesi.

Trice oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 12 levypalloa. Riikka Kujala upotti 13 pistettä. HyPosta Kuisma tilastoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Iina Keski-Saari upotti 12 pistettä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet EBT:ltä

Sarjakärjessä tasapistein Peli-Karhujen kanssa oleva Kouvottaret matkasi Espooseen ja haki kaksi pistettä 72-52. 

Kotijoukkue ei saanut otteluun toivottua aloitusta. Kouvottarien puolustus toimi loistavasti ja ensimmäisen jakson jälkeen oltiin lukemissa 18-7. 

Ottelun edetessä EBT pääsi peliin paremmin mukaan ja vei kaksi seuraavaa jaksoa nimiinsä ja kävi viimeisen neljänneksen alkupuolella jopa johdossa. Kouvottaret kuitenkin kokosi itsensä ja vei jakson lopun 25-4 ja paineli lopulta turvalliseen voittoon.

Molempien joukkueiden heittopelissä oli parantamisen varaa. Kouvottarien heittoprosentiksi kirjattiin 36, kun taas EBT:n heittoprosentti jäi 22 prosenttiin.

Melko vähäpisteisen ottelun korkeimman pistemäärän teki Ameryst Alston, joka upotti 18 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen Hannah Little kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla.

Ottelutilasto


 

 
24.10.2020 19:11 Naisten Korisliiga

EBT takaisin sarjakärkeen – myös Honka ja Kouvottaret voitokkaita

Naisten Korisliigassa nähtiin kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

23.10.2020 20:46 Naisten Korisliiga

PeKa:lle kauden kolmas voitto

Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

22.10.2020 19:57 Naisten Korisliiga

HBA voitti Pyrinnön jännittävien vaiheiden jälkeen

Torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa tasaisen ottelun jälkeen 73-72.

17.10.2020 19:03 Naisten Korisliiga

ToPo, Honka ja FoA ottivat kauden avausvoittonsa

Naisten Korisliigan lauantaikierroksella nähtiin neljä ottelua. ToPo, Honka ja FoA nappasivat kauden avauspisteensä. EBT puolestaan otti kauden toisen voiton murskaavasti.

16.10.2020 13:24 Naisten Korisliiga

Kokenut Anni Jämsä Tampereen Pyrinnön takakentälle

Naisten Korisliigassa pelaava Pyrintö on solminut sopimuksen 191 ottelua naisten Korisliigassa ja Saksan Bundesliigassa pelanneen Anni Jämsän kanssa. Seura solmi lisäksi sopimuksen Sanni Lepolan kanssa.

15.10.2020 21:14 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa

Viime kauden Suomen Cup finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peli-Karhut otti kotonaan voiton pistein 80-69.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.10.2020 08:29 NCAA

HBA-Märskyn Saga Ukkonen on sitoutunut Texas Techin yliopistoon

HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret avasi pistetilinsä

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

10.10.2020 19:54 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui kolmella ottelulla – ViVe, EBT ja PeKa avausvoittoihin

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voittoihin päivän otteluissa ylsivät ViVe, PeKa ja jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

8.10.2020 20:43 Naisten Korisliiga

HBA:lle murskavoitto sarja-avauksessa

Naisten Korisliiga pyörähti käyntiin torstaina, kun HBA-Märsky sai vieraita Lappeenrannasta. Helsinkiläisjoukkue nappasi kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen pistein 107-35.

8.10.2020 10:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan infopaketti 2020-21

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 8.10., kun HBA ja Catz kohtaavat. Sarjan muut joukkueet aloittavat sarjansa tulevana viikonloppuna.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

7.10.2020 17:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, EBT ja Kouvottaret mielivät kärkipäähän alkavalla kaudella

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Espoo Basket Team sekä Kouvottaret. Monet povaavat juuri kyseisiä joukkueita sarjan ennakkosuosikeiksi.

7.10.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Morgan Batey korvaa Alana Gilmerin EBT:ssä

Espoo Basket Teamin naisten Korisliiga-joukkue ei jatkanut Alana Gilmerin sopimusta try-outin jälkeen ja hänet korvaa 180-senttinen Morgan Batey.

6.10.2020 18:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka, ToPo ja Catz lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja

Vuotta vanhempi Tapiolan Honka lähtee kilpailemaan kärkisijoituksista. Torpan Pojat ja Catz Lappeenranta puolestaan lähtevät tulevaan koriskauteen kotimaisin voimin.

5.10.2020 19:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Veto ja Pyrintö lähtevät taistelemaan pudotuspelipaikasta

HBA ja Vimpelin Veto uusiutuivat alkavalle kaudelle. Sarjanousija Tampereen Pyrintö luottaa omiin kasvatteihinsa ja sarjanousun arkkitehteihin.

2.10.2020 09:52 Naisten Korisliiga

Lotta Eräkangas jatkosopimukseen Espoo Basket Teamin kanssa

23-vuotiaan ja 186-senttisen EBT-kasvatin sopimus kattaa alkavan kauden 2020-21. Viime kaudella Eräkangas oli yksi sarjan parhaista kotimaisista korintekijöistä. Seura solmi sopimuksen 16-vuotiaan Kiia Mäntylän kanssa.

Näytä lisää vastaavia