Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

29.2.2020 19:03 ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

Abria Trice ja ViVe tarrasivat kiinni pudotuspelipaikkaan. Kuva: Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga

Forssan Alku nappasi tärkeän voiton Lappeenrannasta

Sarjassa viidentenä majaileva Catz Lappeenranta kohtasi kotonaan Forssan Alun. FoA oli ottelussa tyly vieras ja nappasi tärkeät sarjapisteet 64-75. Voiton ansiosta FoA kasvatti joukkueiden välisen eron neljään pisteeseen.

Catz joutui pelaamaan ottelussa todella kapealla kokoonpanolla, kun kokoonpanoon oli nimettynä vain seitsemän pelaajaa. Natalie Day ja Erica Covile joutuivatkin urakoimaan ottelussa lähes täydet 40 minuuttia. Tästä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja puoliajalle mentiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

- Siihen nähden että Jordan Jones puuttui, niin pelattiin hyvä peli. Puolustus pysyi kasassa aika hyvin. Heittoprosentit olivat aika huonot, Catzin Roosa Kosonen totesi.

Puoliajan jälkeen Forssan kokoonpanon leveys alkoi näkymään selkeämmin ja joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 14 pisteeseen. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue ei pystynyt kuromaan eroa kiinni ja pisteet matkasivat Forssaan.

- Olen tyytyväinen voittoon sillä ikinä ei ole helppoa voittaa Lappeenrannassa. Vaikka Catz pelasi vajaalla kokoonpanolla, niin silti pelasivat tosi hyvin, FoA:n Taru Tuukkanen sanoi.

Ylivoimaisesti ottelun parhaan tilastorivin keräsi Forssan Alun Tuukkanen. Hän teki 20 pistettä ja poimi hurjat 24 levypalloa. Ensimmäisen ottelun joukkueen riveissä pelannut Monique Coker upotti 12 pistettä. Covile tilastoi lappeenrantalaisille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Day oli joukkueensa toiseksi tehokkain 18 pisteellä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut murskaava ToPon vieraana

Sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Kotijoukkue joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman sarjan pistetilastoa johtavaa Alex Louinia. PeKa olikin ottelussa täysin ylivoimainen ja vei sarjapisteet 106-69.

Kotkalaisjoukkue tuli otteluun ryminällä ja heitti tulostaululle ensimmäisen jakson aikana lukemat 36-11. Peli-Karhut oli ottelussa parempi lähes kaikilla osa-alueilla ja kasvatti johtonsa toisen ja kolmanneksen aikana suurimillaan 52 pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä ei siis voittajasta ollut enään epäselvyyttä. Viimeisen neljänneksen vei nimiinsä ToPo 21-15.

Zykira Lewis heitti ottelun korkeimman pistemäärän 30 pisteellä. Hän oli myös aktiivinen puolustuspäässä ja riisti pallon kymmenen kertaa. Zykera Lewis oli myös tehokas hyökkäyspäässä ja upotti 28 pistettä. ToPon 20-vuotias Magdalene Agyei heitti ottelussa uransa piste-ennätyksen. Hänelle kertyi 22 pistettä. Ida Myllyoja teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

Vimpelille tärkeä voitto jumbokamppailussa

Sarjassa viimeisellä sijalla oleva HyPo vieraili neljän pisteen kamppailussa Vimpelissä. ViVe vei ottelun nimiinsä 61-52. Voitto oli todella tärkeä, sillä Vimpeli kasvatti eronsa viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle.

Itse ottelussa ei pisteillä päästy juhlimaan. Kotijoukkueen puolustus oli kolmella ensimmäisellä neljänneksellä todella rautainen ja se piti HyPon alle kymmenessä pisteessä jokaisella näistä. Samalla joukkueen johto kasvoi enimillään 22 pisteeseen.

Vierasjoukkue sai oman hyökkäyspelinsä toimimaan vasta viimeisellä jaksolla ja veikin sen nimiinsä 28-16. Joukkue siis teki viimeisellä jaksolla yli puolet omasta pistemäärästään.

- Upotimme tänään tärkeät heitot, kun niitä tarvittiin, Vimpelin Abria Trice totesi.

Molempien joukkueiden heittopeli takkusi ottelussa. ViVe:llä oli vaikeuksia kahden pisteen heitoissa, jotka osuivat vain 33 prosenttisesti. HyPo ei puolestaan onnistunut kolmosissa ja heittoprosentti jäi 12 prosenttiin.

- Ottelun alussa kukaan ei oikein uskaltanut ottaa ratkaisuja, mutta puolustus toimi kuitenkin hyvin. Vastustaja onnistui puolustuksessa tosi hyvin, HyPon Nea Kuisma totesi.

Trice oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 12 levypalloa. Riikka Kujala upotti 13 pistettä. HyPosta Kuisma tilastoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Iina Keski-Saari upotti 12 pistettä.

Kouvottaret haki pisteet EBT:ltä

Sarjakärjessä tasapistein Peli-Karhujen kanssa oleva Kouvottaret matkasi Espooseen ja haki kaksi pistettä 72-52.

Kotijoukkue ei saanut otteluun toivottua aloitusta. Kouvottarien puolustus toimi loistavasti ja ensimmäisen jakson jälkeen oltiin lukemissa 18-7.

Ottelun edetessä EBT pääsi peliin paremmin mukaan ja vei kaksi seuraavaa jaksoa nimiinsä ja kävi viimeisen neljänneksen alkupuolella jopa johdossa. Kouvottaret kuitenkin kokosi itsensä ja vei jakson lopun 25-4 ja paineli lopulta turvalliseen voittoon.

Molempien joukkueiden heittopelissä oli parantamisen varaa. Kouvottarien heittoprosentiksi kirjattiin 36, kun taas EBT:n heittoprosentti jäi 22 prosenttiin.

Melko vähäpisteisen ottelun korkeimman pistemäärän teki Ameryst Alston, joka upotti 18 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen Hannah Little kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.