Vimpelin Veto nappasi voiton ja tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan - Peli-Karhut täysin ylivoimainen

29.2.2020 19:03 ViVe voitti kotonaa HyPon. Voiton ansiosta joukkue kasvatti eroaan viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikalle. Päivän muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, PeKa ja Kouvottaret.

Abria Trice ja ViVe tarrasivat kiinni pudotuspelipaikkaan. Kuva: Ville Vuorinen/NaistenKorisliiga

Forssan Alku nappasi tärkeän voiton Lappeenrannasta

Sarjassa viidentenä majaileva Catz Lappeenranta kohtasi kotonaan Forssan Alun. FoA oli ottelussa tyly vieras ja nappasi tärkeät sarjapisteet 64-75. Voiton ansiosta FoA kasvatti joukkueiden välisen eron neljään pisteeseen.

Catz joutui pelaamaan ottelussa todella kapealla kokoonpanolla, kun kokoonpanoon oli nimettynä vain seitsemän pelaajaa. Natalie Day ja Erica Covile joutuivatkin urakoimaan ottelussa lähes täydet 40 minuuttia. Tästä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja puoliajalle mentiin kolmen pisteen vierasjohdossa.

- Siihen nähden että Jordan Jones puuttui, niin pelattiin hyvä peli. Puolustus pysyi kasassa aika hyvin. Heittoprosentit olivat aika huonot, Catzin Roosa Kosonen totesi.

Puoliajan jälkeen Forssan kokoonpanon leveys alkoi näkymään selkeämmin ja joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 14 pisteeseen. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue ei pystynyt kuromaan eroa kiinni ja pisteet matkasivat Forssaan.

- Olen tyytyväinen voittoon sillä ikinä ei ole helppoa voittaa Lappeenrannassa. Vaikka Catz pelasi vajaalla kokoonpanolla, niin silti pelasivat tosi hyvin, FoA:n Taru Tuukkanen sanoi.

Ylivoimaisesti ottelun parhaan tilastorivin keräsi Forssan Alun Tuukkanen. Hän teki 20 pistettä ja poimi hurjat 24 levypalloa. Ensimmäisen ottelun joukkueen riveissä pelannut Monique Coker upotti 12 pistettä. Covile tilastoi lappeenrantalaisille tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla. Day oli joukkueensa toiseksi tehokkain 18 pisteellä.

Ottelutilasto

Peli-Karhut murskaava ToPon vieraana

Sarjakärki Peli-Karhut matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Kotijoukkue joutui tulemaan ottelussa toimeen ilman sarjan pistetilastoa johtavaa Alex Louinia. PeKa olikin ottelussa täysin ylivoimainen ja vei sarjapisteet 106-69.

Kotkalaisjoukkue tuli otteluun ryminällä ja heitti tulostaululle ensimmäisen jakson aikana lukemat 36-11. Peli-Karhut oli ottelussa parempi lähes kaikilla osa-alueilla ja kasvatti johtonsa toisen ja kolmanneksen aikana suurimillaan 52 pisteeseen. 

Viimeisellä neljänneksellä ei siis voittajasta ollut enään epäselvyyttä. Viimeisen neljänneksen vei nimiinsä ToPo 21-15.

Zykira Lewis heitti ottelun korkeimman pistemäärän 30 pisteellä. Hän oli myös aktiivinen puolustuspäässä ja riisti pallon kymmenen kertaa. Zykera Lewis oli myös tehokas hyökkäyspäässä ja upotti 28 pistettä. ToPon 20-vuotias Magdalene Agyei heitti ottelussa uransa piste-ennätyksen. Hänelle kertyi 22 pistettä. Ida Myllyoja teki tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Vimpelille tärkeä voitto jumbokamppailussa

Sarjassa viimeisellä sijalla oleva HyPo vieraili neljän pisteen kamppailussa Vimpelissä. ViVe vei ottelun nimiinsä 61-52. Voitto oli todella tärkeä, sillä Vimpeli kasvatti eronsa viimeiseen sijaan kahdeksaan pisteeseen ja nousi samalla pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle.

Itse ottelussa ei pisteillä päästy juhlimaan. Kotijoukkueen puolustus oli kolmella ensimmäisellä neljänneksellä todella rautainen ja se piti HyPon alle kymmenessä pisteessä jokaisella näistä. Samalla joukkueen johto kasvoi enimillään 22 pisteeseen.

Vierasjoukkue sai oman hyökkäyspelinsä toimimaan vasta viimeisellä jaksolla ja veikin sen nimiinsä 28-16. Joukkue siis teki viimeisellä jaksolla yli puolet omasta pistemäärästään. 

- Upotimme tänään tärkeät heitot, kun niitä tarvittiin, Vimpelin Abria Trice totesi.

Molempien joukkueiden heittopeli takkusi ottelussa. ViVe:llä oli vaikeuksia kahden pisteen heitoissa, jotka osuivat vain 33 prosenttisesti. HyPo ei puolestaan onnistunut kolmosissa ja heittoprosentti jäi 12 prosenttiin.

- Ottelun alussa kukaan ei oikein uskaltanut ottaa ratkaisuja, mutta puolustus toimi kuitenkin hyvin. Vastustaja onnistui puolustuksessa tosi hyvin, HyPon Nea Kuisma totesi.

Trice oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 12 levypalloa. Riikka Kujala upotti 13 pistettä. HyPosta Kuisma tilastoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Iina Keski-Saari upotti 12 pistettä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret haki pisteet EBT:ltä

Sarjakärjessä tasapistein Peli-Karhujen kanssa oleva Kouvottaret matkasi Espooseen ja haki kaksi pistettä 72-52. 

Kotijoukkue ei saanut otteluun toivottua aloitusta. Kouvottarien puolustus toimi loistavasti ja ensimmäisen jakson jälkeen oltiin lukemissa 18-7. 

Ottelun edetessä EBT pääsi peliin paremmin mukaan ja vei kaksi seuraavaa jaksoa nimiinsä ja kävi viimeisen neljänneksen alkupuolella jopa johdossa. Kouvottaret kuitenkin kokosi itsensä ja vei jakson lopun 25-4 ja paineli lopulta turvalliseen voittoon.

Molempien joukkueiden heittopelissä oli parantamisen varaa. Kouvottarien heittoprosentiksi kirjattiin 36, kun taas EBT:n heittoprosentti jäi 22 prosenttiin.

Melko vähäpisteisen ottelun korkeimman pistemäärän teki Ameryst Alston, joka upotti 18 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen Hannah Little kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 10 levypallolla.

Ottelutilasto


 

 
26.11.2020 20:51 Naisten Korisliiga

FoA haki vieraspisteet Helsingistä

Forssan Alku matkasi torstain ainoassa ottelussa Helsinkiin HBA-Märskyn vieraaksi. Vierasjoukkue oli ottelussa liian kova nuorelle helsinkiläisjoukkueelle ja nappasi pisteet mukaansa 73-66.

26.11.2020 14:05 Naisten Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään etäyhteydellä. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

26.11.2020 09:51 Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin valintatilaisuus suorana tänään klo 13 YouTubessa

Molempien Korisliigojen runkosarjan kahdeksan joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät käynnistyvät joulukuussa.

25.11.2020 21:07 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut katkaisi EBT:n voittoputken – myös Catz ja Kouvottaret voitokkaita

Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

24.11.2020 20:31 Naisten Korisliiga

Honka ei antanut vierailleen mahdollisuuksia

Sarjassa kolmantena oleva Tapiolan Honka sai tiistain ainoassa ottelussa vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet vakuuttavasti 100-60.

24.11.2020 14:28 Naisten Korisliiga

Tulevien päivien naisten Korisliiga-ottelut sekä miesten I divisioona A:n ja B:n ottelut Uudellamaalla pelataan ilman yleisöä

Seurojen tuli sunnuntaihin mennessä ilmoittaa, pelaavatko ottelut ilman yleisöä vai siirretäänkö ottelut. Uudenmaan osalta päätöstä päivitetään loppuviikosta, kun mahdollisista uusista määräyksistä kerrotaan.

21.11.2020 19:45 Naisten Korisliiga

Vimpeli, Kouvottaret ja PeKa kotivoittoihin – EBT haki pisteet Forssasta

Naisten Korisliigassa nähtiin neljä ottelua. PeKa ja EBT jatkoivat voittoputkiaan. Myös Vimpeli ja Kouvottaret voittoihin.

20.11.2020 20:30 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka palasi maajoukkuetauolta voitolla

Naisten Korisliiga palasi maajoukkuetauolta perjantaina yhdellä ottelulla. Sarjan kärkipäässä majaileva Tapiolan Honka vei pisteet Lappeenrannasta.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

19.11.2020 18:00 Naisten Korisliiga

Gordon vahvistamaan Vimpelin Vetoa

Vimpelin Veto on kiinnittänyt joukkueeseensa Kayla Gordonin. Hän korvaa joukkueessa Destinee Youngin.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

4.11.2020 20:47 Naisten Korisliiga

PeKa voittoon kärkipään pelissä – FoA:lle selkeä voitto

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan ja FoA kellisti Pyrinnön.

4.11.2020 09:27 Naisten Korisliiga

Mariah King Catzin korin alle

Naisten Korisliigan häntäpäähän ajautunut Lappeenrannan Catz saa kaipaamansa pitkän pään pelaajan, Mariah King (s. 1990) on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen kissojen kanssa.

3.11.2020 16:00 Naisten Korisliiga

Jordan Jones palaa Catziin

Lappeenrannan Catz saa mieluisia uutisia pelaajamarkkinoilta, kun seurassa viime kaudella vahvasti esiintynyt Jordan Jones tekee paluun Lappeenrantaan.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

1.11.2020 16:59 Naisten Korisliiga

HBA haki voiton Vimpelistä

HBA matkasi sunnuntain ainoassa ottelussa Vimpeliin. Otteluun lähdettäessä Märsky oli kuudennella sijalla ja ViVe sijalla kahdeksan. Voitto matkasi tällä kertaa Helsinkiin 78-60.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

Näytä lisää vastaavia