Virtanen ja Rannikko riemuitsivat mestaruudesta

19.5.2015 Kaksi Korisliigan veteraanipelaajaa ja liigaikonia, Petri Virtanen (34v) ja Teemu Rannikko (34v) saivat tiistaina kunnian tuuletella uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Rannikko johti kylmäpäisillä ratkaisuillaan Katajan mestaruuteen toisella Joensuun kaudellaan, kun taas Virtanen kirkasti viiden SM-hopean pettymyksen kirkastakin kirkkaampaan kultamitaliin.

Säynätsalon Riennon kasvatteihin lukeutuva, mutta yhtä kautta lukuun ottamatta vuodesta 2005 Joensuussa viihtynyt Virtanen joutui poistumaan finaaliparketeilta hopeamitali kaulassaan vuosina 2006, 2009, 2011, 2012 ja 2014.

Kaiken nähneen takamiesveteraanin kasvoilla vuorotteli mestaruuden ratkeamisen jälkeen ilmeet, jotka kielivät hämmennyksestä, liikutuksesta ja onnesta.

– Ihan uskomattomalta tuntuu, varsinkin tämän kotiyleisön edessä, Virtanen tapaili kultamitali kaulassaan.

– Tämä tunne palkitsee kaikki vuodet, mitä tähän on laitettu. En ole tottunut juhlimaan, niin täytyy harjoitella tätä vähän aikaa.

Vaikka Kataja Basket on koko 2000-luvun kuulunut Korisliigan menestyksekkäimpiin organisaatioihin, joukkue on kantanut lukuisten hopea- ja pronssimitaliensa johdosta pitkään ”ikuisen kakkosen” leimaa.

Kauteen 2014/15 lähtiessä joensuulaiset lähtivät ennakkosuosikin aseman sijaan joukkueena, jota hädin tuskin veikkailtiin mukaan pudotuspelikaavioon. Kataja Basket näytti kuitenkin sekä epäilijöille että asiantuntijoillekin pitkää nenää jyräämällä ehkä suurimpaan yllätysmestaruuteen sitten kevään 2009, jolloin Pantteria nosteli Namika Lahti.

– Epäilykset ovat antaneet meille vain lisää motivaatiota vuosien varrella. Jaksoimme uskoa itseemme ja palkintomme on, että saamme nostaa Pantteria vielä ilmaan, Virtanen nauroi.

Rannikko: ”Onhan tämä koko kausi mahtava tarina”

Ensimmäisen kerran Suomen mestaruutta juhlimaan päässyt Teemu Rannikko kiinnitti kultamitali kaulassaan huomiota joukkueensa tarinaan niin seurahistorian, kauden 2014/15 kuin finaalisarjankin näkökulmasta.

– Jos jokin seura Suomessa ansaitsi mestaruuden, niin Kataja. Seura on tehnyt niin hienoa duunia koko olemassaolonsa ajan. Olemme kasvaneet vuoden aikana niin joukkueena kuin pelaajinakin ihan hirveästi, Susijengin pitkäaikainen pelinrakentaja tuuletteli.

– Finaalit olivat oma lukunsa. Palapelimme palaset loksahtelivat kohdalleen kauden aikana yhteen, ja yksi tärkeä palanen (Tom Knight) menetettiin ekan finaalin jälkeen. Sitten tulee yksi Huolila ja vetää elämänsä kaksi parasta peliä vikaan kolmeen finaaliin. Ja sitten taas ratkaisevassa finaalissa Robert Arnold joutuu seuraamaan viimeiset minuutit penkiltä, ja silti me hoidetaan mestaruus kotiin.

Trilleriksi kehkeytyneen viidennen finaalin parhaana pelaajana palkittiin uskomattoman ottelun pelannut Tommi Huolila, joka nosteli 20 pistettä ja repi seitsemän levypalloa väkivahvan Bisons-eturivin edestä.

Ratkaisevat korit upotti puolestaan Rannikko, joka kesytti Bisonsin vapaaheittoviivalta lopullisesti yhdeksän sekuntia ennen loppua.

– Aika monta vuotta olen seissyt vapaaheittoviivalla. Ei siinä viivalle päästessä auta muu kuin nollata tilanne ja pistää pallot sisään, Rannikko lähetti terveisensä junioreille.

– Hoidettiin hienosti mestaruus kotiin. Nyt ei voi isä (Jari Rannikko) enää sanoa, että on perheen ainoa Suomen mestari!

Törmälä: ”Ei tätä voi pukea sanoiksi”

Kataja Basketin kanssa pitkän matkan aina edustusjoukkueen ensimmäisistä liigavuosista kevään 2015 Suomen mestaruuteen kulkenut joukkueenjohtaja Jukka Törmälä oli Mehtimäen jäähallin onnellisimpia miehiä tiistai-iltana.

Kuuden SM-hopean ja neljän SM-pronssin jatkoksi Törmälä sai kauan odotetun kultaisen mitalin.

– Ei tätä voi pukea sanoiksi. Aivan makeaa, kun miettii, mistä suosta me noustiin, viittasi Törmälä Bisonsin kymmenen pisteen johtoasemaan kolmannella jaksolla.

– Kaikki ne hopeavuodet on nyt kuitattu. Pantteri-patsas kiertää joukkueen keskuudessa eikä enää kenenkään tarvitse epäillä, pystymmekö me siihen. Tämä on loistava, mahtava joukkue.

Korisliigan finaalien viides osaottelu kehkeytyi Tuhkimo-tarinaksi, jossa monivuotinen hopeamitalisti kääntää täyteen ahdetun kotiareenan edessä takaa-ajoaseman voitokseen viimeisen minuutin ratkaisuilla.

– Täysi jäähalli, uskomaton kotiyleisö, viides ottelu, me ratkaistaan mestaruus ja vielä millä tavalla. Tämä on minun ilon hetkeni, Törmälä veisteli liikuttuneena.

 
5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

4.7.2021 10:28 Susijengi

Korisliigan MVP Okko Järvi Susijengissä: ”Taktiset puolet ja kokemus on mun valttikortteja”

Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuva Okko Järvi on kuulunut jo puolen vuosikymmenen aikana Korisliigan kirkkaimpiin tähtiin, mistä osoituksena mm. kevään 2021 arvokkaimman pelaajan palkinto. Uusi virstanpylväs Järven, 25, uralla on vuorossa ensi viikolla, kun hän matkustaa Susijengin kanssa kansainväliseen turnaukseen Okinawalle.

2.7.2021 10:11 Susijengi

Olivier Nkamhoua: ”Tässä on sellainen jengi, mistä meitsi tykkää”

Susijengin kesän 2021 uusien kasvojen joukkoon lukeutuu myös neljä vuotta sitten Helsingistä maailmalle lähtenyt, viimeiset kaksi kautta Tennesseen huippuyliopistoa NCAA-liigassa edustanut 203-senttinen ja 21-vuotias Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, joka tuo jengiin urheilullisuutta, kovuutta, monipuolisuutta ja intohimoa.

30.6.2021 09:38 Susijengi

Susitulokas Jacob Grandison: ”Voittaminen on tärkeintä!”

Susijengi on saanut kesäkuussa riveihinsä tukun mielenkiintoisia uusia vahvistuksia, joista kalifornialaislähtöistä, Illinoisin yliopistoa NCAA-liigassa edustavaa Jacob Grandisonia, 23, on syytä pitää tarkalla silmällä. 198-senttinen Grandison kuvailee itseään ennen kaikkea voitonhaluiseksi joukkuepelaajaksi.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

22.6.2021 09:05 Susiladies

Susiladiesin Annika Holopainen: ”Tässä alkaa itse olemaan aika konkariosastoa”

Susiladiesin luottopelaaja Annika Holopainen, 27, on tämän kesän Open Gym -leiriryhmän kokeneempaa osastoa. Haastattelussa Holopainen kertoo Susiladiesin paketista: jokaisella pelaajalla on räätälöity paketti omiin tarpeisiin.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

15.6.2021 09:22 Susiladies

Helmikuun EM-karsintakuplan Susiladies-debytantti Elina Aarnisalo: ”Aion ottaa mallia kokeneimmilta pelaajilta”

Susiladiesin kesäringin nuorin pelaaja, heinäkuussa 16 vuotta täyttävä Elina Aarnisalo nousi viime kauden aikana ryminällä suomalaisen koripallokansan tietouteen. Aarnisalon kausi 2020/21 sisältää A-maajoukkuedebyytin ja naisten Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon.

12.6.2021 09:56 Susijengi

Tomas Pihlajamäki: ”Nuorta jalkaa ja heittovoimaa”

Susijengin uusien kasvojen kategoriaan lasketaan mukaan myös viime vuodet HBA-Märskyssä pelannut ja erinomaisen tulokaskauden jälkeen kaksivuotisen jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa sorvannut Tomas Pihlajamäki, 21. Taistelijaluonteinen Pihlajamäki luonnehtii Susijengiä kuin "vanhaksi, tutuksi" ympäristöksi.

11.6.2021 15:42 Susijengi

Susidebytantti Mubashar Ali: ”Työskentelen kovaa ja hyvällä fiiliksellä”

Susijengi on saanut alkukesän aikana vahvuuteensa mielenkiintoisen uuden tuttavuuden, kun viime vuodet Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläislähtöinen Mubashar Ahmed Ali, 213 cm ja 24 vuotta, on esitellyt ulottuvuuttaan, energisyyttään ja monipuolisuuttaan joukkueen harjoituksissa.

9.6.2021 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon aikakausi Crailsheimissa sai hienon päätöksen – uusi projekti alkamassa Bonnissa

Tuomas Iisalon viisivuotinen pesti Merlins Crailsheimin peräsimessä tuli päätökseen tänä keväänä. Iisalo sai keväällä 2016 käsiinsä putoamaan tuomitun joukkueen, jonka hän jätti jälkeensä yhtenä Bundesliigan kärkijoukkueena.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

19.5.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon johtama Merlins Crailsheim iskee Bayern Münchenin kimppuun pudotuspeleissä

Suomalaisen valmennuskolmikon Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim aloittaa pudotuspelit Saksan Bundesliigassa keskiviikkona. Merlinsillä on edessään kova haaste, sillä vastaan asettuu Euroliigassa tällä kaudella hienosti menestynyt Bayern München.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

8.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

Näytä lisää vastaavia