VTB-Liiga: Bisons isännöi Euroopan huippuseura Moskovan CSKA:ta

16.1.2016 Bisons saa vieraakseen sunnuntain VTB-Liigan kamppailussa sarjan ja koko Euroopan kovimpiin joukkueisiin lukeutuvan Moskovan CSKA:n. Maailmanluokan pelaajia vilisevä moskovalaisryhmä hakee jo 13:tta perättäistä voittoaan VTB-Liigassa, Bisonsin tavoitellessa peräti viidettä perättäistä kotivoittoaan.

Martin Zeno pääsee jälleen kovimman mahdollisen haasteen eteen, kun Bisons saa sunnuntaina VTB-Liigassa vastaansa Euroopan ehdottomaan eliittiin kuuluvan Moskovan CSKA:n. Kuva: Kai Kilappa

Loimaan Bisonsin matka Itä-Euroopan VTB-Liigassa saa jatkoa sunnuntaina, jolloin Vantaan Energia Areenalle joukkuetta vastaan astelee maailmanluokan tähtiä täynnä oleva Moskovan CSKA. CSKA seisoo sarjan kärjessä kärsittyään vain yhden tappion 15:ssä ottelussa, eikä sunnuntain kamppailun ennakkosuosikista ole epäselvyyttä.

Bisons on kuitenkin valmiina asettamaan CSKA:lle varteenotettavan haasteen. VTB-Liigassa neljä edellistä kotiotteluaan voittanut biisonilauma juoksuttaa kentälle Aubrey Colemanilla vahvistuneen joukkueen, eikä ottelun jälkeen kolmen päivän levolle pääsevä kotijoukkue varmasti säästele paukkujaan. CSKA on selkeä ennakkosuosikki, mutta Bisons on osoittanut tälläkin kaudella olevansa parhaimmillaan hyvä, kansainvälisen tason joukkue.

CSKA:n joukkueen tasosta ja materiaalin leveydestä kertoo jotain se, että Serbian maajoukkueen hyökkäyksen moottori, takamies Milos Teodosic, pelaa vain alle 23 minuuttia ottelua kohden. Syykin tähän on selvä; CSKA on kuluvan kauden aikana voittanut ottelunsa keskimäärin noin 24:n pisteen marginaalilla. Moskovalaiset ovat sarjan paras joukkue, eikä väittämä jätä tilaa vasta-argumenteille.

CSKA:n joukkueesta voisi nostaa esiin useammankin pelaajan, mutta keskitytään kolmeen nimeen. Teodosic on joukkueen hyökkäyksen keihään kärki, 12,7 pisteen ja 5,6 syötön keskiarvoilla. Charmikkaalla parralla varustettu takamies kuuluisi taitojensa puolesta NBA-parketeille, mutta pelityyli ja persoona ovat luotuja Euroliigan ja VTB:n parketeille. Kaiken muun pikkukivan lisäksi Teodosic liekittää korisukkaa bonuskaaren takaa 45,5% tarkkuudella.

Vielä kaudella 2013/2014 NBA:ssa San Antonio Spursin sekä Toronto Raptorsin riveissä pelannut Ranskan maajoukkueen takamies Nando De Colo täydentää Teodosicin vierellä yhden Euroopan laadukkaimmista takakentistä. De Colo on ollut joukkueen pisteykkönen VTB-Liigassa 16,3 pisteen keskiarvolla, eikä miehen 4:n syötön keskiarvo jää kauaksi Teodosicin numeroista.

Takakentältä löytyy myös Venäjän maajoukkueen vakiokasvo Vitali Fridzon, mutta Fridzonia tehokkaammin joukkueen edellisessä ottelussa suoritti jenkkitakamies Cory Higgins. 11,3 pistettä ottelua kohden kaudella heittänyt 196-senttinen Higgins aiheuttaa kokonsa ja urheilullisuutensa ansiosta Bisonsin puolustukselle varmasti harmaita hiuksia.

Bisons pelaa lauantaina Korisliigaa Kouvolassa, eikä täten kotijoukkueen lopullista kokoonpanoa tiedetä kuin vasta ottelupäivänä.

Bisons – CSKA Moskova Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 17.1. kello 16.00. Ottelu on nähtävissä myös Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelussa.

Lisätiedot: Lippupalvelu
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia