Vuoden tulokas ja TikTok-tähti – Nokian Shawn Hopkins tähtää yhä ulkomaille

9.4.2020 14:16 Shawn Hopkins palasi Yhdysvalloista viime kaudeksi kasvattajaseuraansa Nokialle. Tähtäimet ovat yhä kaukana maailmalla, ja keskeytynyt Korisliiga-kausi toi kaappiin lisämotivaatioksi yleisön äänestämän Vuoden tulokas -palkinnon.

Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Troyn yliopistossa kolme vuotta ja North Georgiassa vuoden pelannut ja opiskellut nokialaistakamies Shawn Hopkins palasi viime kaudeksi kotimaan Korisliigaan. Koronakriisiin keskeytyneen BC Nokiassa viettämänsä kauden päätteeksi Hopkins pokkasi yleisöäänestyksellä valitun Vuoden tulokas -palkinnon.

– Siihen olen kyllä tyytyväinen ja kiitollinen kaikille faneille. Mutta omasta mielestäni kauteni oli silti epätasainen, enkä ihan yltänyt siihen, mihin olisi ollut mahdollista yltää.

Viime kesänä tehty paluu kotikunnaille oli Hopkinsin näkökulmasta kaikin puolin mahdollisuus eikä uhka. Vaikka tunteet olivat osin ristiriitaisia – suomen kielessä elää yhä vahvana halveksuva sanonta maitojunalla takaisin kotiin tulemisesta – päällimmäinen ennakkotunnelma oli valtavan positiivinen.

– Pääsin pelaamaan isoimpien fanien eteen paikkaan, jossa saa ympäristöstä kaikkein eniten tukea. Totta kai aina löytyy joku, joka tulee sanomaan, että ”ai, eikö mennyt ihan putkeen”, mutta sellaiset pelot pitää vain sulkea ulos mielestä ja pelata niin hyvin, että osoittaa ne vääriksi.

Onnistunut kausi näätäpaidassa toi Shawn Hopkinsille vuoden tulokkaan palkinnon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tähtäimensä tulokas on kohdistanut maailmalle, ja tavoitteet pysyvät ennallaan. Sopimus on parhaillaan katkolla, ja Suomessa vietetty ensimmäinen ammattilaiskausi toimii hyvänä ponnahduslautana, kun Hopkins etsii uutta työantajaa.

– Suomessa on nykyään todella laadukas liiga, jossa pelaajat ja yleinen taso menevät koko ajan eteenpäin, mutta eiköhän kaikilla nuorilla ja kasvavilla koripalloilijoilla ole aina unelma päästä mahdollisimman kauas kotoa.

Tarkoitus on edetä niin pitkälle kuin ikinä mahdollista, mutta juuri tällä hetkellä poikkeustila rajoittaa kaikkien sopimusneuvotteluiden etenemistä.

– Agentin kanssa juttelemme päivittäin, ja olen ollut sen verran onnekas, että pari alustavaa keskustelua on käyty siitä, mihin nyt pyritään. Mutta mitään lopullista ratkaisua ei tietenkään vielä ole näköpiirissä, koska tilanne on tämä.

Shawn Hopkins debytoi miesten maajoukkuueessa jo vuonna 2016. Kuva: Ville Vuorinen.

Kaikilla lupaavillakaan pelaajilla ei urheilu-ura välttämättä kanna. Hopkins tietää sen ja on tasoittanut itselleen toistakin urapolkua. Hänen tapauksessaan yliopistossa vietetyistä vuosista voidaan vakavissaan puhua pelaamisen lisäksi myös opiskeluna.

– Kaikkia ei pelaamisen ohessa kiinnosta koulunkäynti tai oma pääaine kummemmin, mutta itse viihdyin omassani erittäin paljon.

Valmistuminen jäi kiinni muutamasta kurssista, joten valmista tutkintoa ei tullut. Hopkins toteaa kuitenkin tyytyväisenä, että puuttuvat kurssit ovat yhä suoritettavissa, joten jos hän vielä muuttaa takaisin Yhdysvaltoihin, hänelle on ilmiselvää, että nuo kurssit käydään ja tutkinto haetaan taskuun.

Hopkinsin pääaine yliopistossa oli markkinointi. Jos ja kun koripalloura joskus päättyy, hänellä on siis täysin selkeä vaihtoehto mielessä toiseksi ammatiksi.

– Tykkään erityisesti sosiaalisen median sisältöjen tekemisestä, ja siksi markkinointi kiinnosti. Kun peliura on ohi, niin ehkä se on se ala, jossa pystyn sitten kilpailemaan juoniorien kanssa, vaikka maailma ja välineet koko ajan kehittyvätkin.

Kuivaharjoittelua hän on ainakin tehnyt jo kiitettävän määrän.

 – Kun oli kesällä Yhdysvalloissa vähän tekemisen puutetta, innostuin tuottamaan TikTok-sisältöä. Minulla taitaa olla suunnilleen 45 000 seuraajaa nyt. Ainakin muksut tykkäävät!

 

Teksti: Valtteri Mörttinen

Henkilöt

 
24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

6.11.2021 19:38 Korisliiga

Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

5.11.2021 20:59 Korisliiga

Pyrinnöllä huippuilta – uusi vahvistus näytti heti kyntensä

Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket juhlivat tänään voittoja miesten Korisliigassa.

4.11.2021 08:50 Korisliiga

Greg Gibsonille 400 runkosarjaottelua täyteen

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson saavutti keskiviikkona voittoisassa Kobrat-ottelussa 400 runkosarjaottelun rajapyykin päävalmentajana.

Näytä lisää vastaavia