Helmi Tulonen hurjaan tupla-tuplaan - useita Susiladies-onnistujia

8.10.2023 22:29 Helmi Tulonen oli ottelun ehdoton ykköstähti, kun hän johdatti 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplalla Sagna Milanon kauden avausvoittoon. Muutenkin Susiladiesin pelaajat esiintyivät laajalla rintamalla edukseen Euroopan koriskentillä.

Helmi Tulosen kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulonen loisti Sagna Milanon riveissä hurjastelemalla komean tupla-tuplan Milanon kaataessa Battipaglian 70-66 (39-33). Tulosen 23 pisteen saldo jää vain pisteen hänen Serie A1:n piste-ennätyksestä. Tulonen lisäksi antoi yhden korisyötön, riisti kerran ja torjui kahdesti. Hänen teholukunsa 32 oli koko ottelun paras. Voitto oli Milanolle kauden ensimmäinen.
Ottelutilastot

Annika Holopaisen ja Anissa Poundsin Lions Halle sai kautensa käyntiin Saksan Bundesliigassa voittoisasti, kun Wings Leverkusen kaatui 73-60 (40-29). Holopainen ei ollut Lionsin kokoonpanossa, mutta Pounds heitti kaksi pistettä ja sai kolme merkintää sekä levypallo- että syöttötilastoihin.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Viikon toisessa ottelussa Lions taipui Angels Nördlingenille 61-69 (30-33). Poundsin ainoaksi tilastomerkinnäksi kirjattiin kolme pistettä. Holopainen oli edelleen sivussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern jatkoi voiton merkeissä, kun Veilchen BG 74 kaatui alkuviikosta vieraskentällä 72-59 (31-30). Lehtoranta oli joukkueensa pistetykki 15 pisteen saldolla ja tilastot täyttyivät myös kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Koskimies sai tilastoihinsa levypallon ja syötön.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Viikonloppuna Keltern venytti voittoputkeaan kaatamalla Freiburgin selvästi 96-56 (54-24). Koskimies heitti tällä kertaa yhdeksän pistettä, nappasi viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen. Lehtoranta puolestaan tehoili joukkueelleen seitsemän pistettä, levypallon ja kuusi syöttöä. Keltern on aloittanut mestaruutensa puolustamisen puhtaalla pelillä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Espanjan liigassa Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan makoisaa päänahkaa, kun Sedis kaatoi Euroliiga-joukkue Zaragozan 84-76 (33-44). Lahtinen loisti 15 pisteen, viiden levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol koki kotonaan kirvelevän 63-64 (35-22)-tapion Bizkaialle. Kalin nappasi ottelussa kolme levypalloa ja Äijäselle kirjattiin yksi piste, neljä levypalloa ja yksi syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elina Aarnisalo pääsi Belgiassa nautiskelemaan murskavoitosta Kangoeroes Mechelenin murjoessa Sparta Laarnen 92-47 (47-21). Aarnisalo kuritti vastustajaa 12 pisteen edestä ja lisäksi hänelle kirjattiin kolme levypalloa, kaksi riistoa ja torjunta.
Ottelutilastot

Ruotsissa saatiin kausi käyntiin ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kukisti Högsbon 75-70 (37-39). Pelander aloitti vahvasti kahdeksalla pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja viidellä syötöllä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta Vesiluoma sai kaudelleen vahvan startin, kun hän oli Alvikin paras pistenainen 14 pisteen saldolla. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Luleå nappasi pisteet 77-51 (38-24)-voitolla. Vesiluoma saalisti tilastoihinsa myös kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Isabella Kaukopaasin edustaman Visbyn kausi alkoi hankalasti, kun viime vuoden hopeamitalisti Södertälje otti kotonaan selvän 94-43 (50-26)-voiton. Kaukopaasi heitti kolme pistettä ja riisti kerran.
Ottelutilastot

 
1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

30.10.2023 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

23.10.2023 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier vei suomalaiskohtaamisen Italiassa

Italiassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Awak Kuier ja Helmi Tulonen iskivät yhteen. Roosa Lehtoranta puolestaan debytoi Saksan liigassa.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

16.10.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier huippuiskussa kauden debyytissään

Awak Kuier juoksi pelikentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian riveissä ja oli heti loistovireessä. Lotta-Maj Lahtinen puolestaan juhli Espanjan liigan suomalaiskohtaamisen voittoa ja Sara Rokkanen esiintyi vahvasti Tshekin liigassa.

12.10.2023 23:44 Suomalaiset ulkomailla

EuroCup starttasi: Lotta-Maj Lahtinen juhli voittoa – Awak Kuier Reyer Venezian mukana

Naisten EuroCupissa nähdään tällä kaudella yhteensä viisi suomalaispelaajaa, joista neljä pääsi avauspäivänä tositoimiin. Lotta-Maj Lahtinen pääsi juhlimaan voittoa ja Awak Kuier oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella Reyer Venezian kokoonpanossa.

1.10.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jatkosopimukseen Saksan mestarin Kelternin kanssa

Keväällä Saksan mestaruutta juhlinut Linda-Lotta Lehtoranta, 31, on tehnyt jatkosopimuksen Rutronik Stars Kelternin kanssa. Bundesliigan lisäksi Eurocupia pelaavassa Kelternissä nähdään tällä kaudella siis kaksi suomalaispelaajaa, kun joukkueessa on jo ennestään Elina Koskimies.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

Näytä lisää vastaavia