Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

1.5.2022 16:50 Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

Janne Koskimies uudisti joukkueen pelaamista täksi kaudeksi ja jälki on ollut hurjaa. Kuva: Ville Vuorinen

Edellisen kerran neljän finaalin suora nähtiin 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun Kotkan Työväen Palloilijat ylsi samaan temppuun kuin Kauhajoki tänä keväänä. Kaksi kertaa edellisen kolmen kauden aikana Kauhajoki on poistunut parketilta kultamitalit kaulassaan. Viime keväänä Vilpas otti omansa, kun kauhajokiset hakivat kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies pitää maanantaina käynnistyvää finaalisarjaa ennakkoon äärimmäisen mielenkiintoisena. Molemmat joukkueet selvisivät finaaleihin identtisellä 7–1-voittotappiosuhteella pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Kun finaalisarja käynnistyy, kentällä nähdään kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta.

- Finaaleissa nähdään viimeisten vuosien ylivoimaisesti kovin taistelupari, joten tunnetta ei varmasti tule puuttumaan kentältä eikä katsomoista. On varmaa, että tulemme näkemään myös mielenkiintoisia vääntöjä pelaajien välillä: Rene Rougeau ja Juho Nenonen sekä Lee Skinner ja Jeremiah Wood ottavat toisistaan mittaa varmasti. Hermokontrolli tulee olemaan isossa roolissa, Koskimies avaa.

Runko- ja jatkosarjassa joukkueet kohtasivat yhteensä neljästi. Kauhajoki hävisi kauden aikana vain seitsemän ottelua ennen pudotuspelejä, mutta näistä kolme tuli Vilpasta vastaan. Koskimies myöntää, että Vilpas on ollut heille ylivoimaisesti kauden hankalin vastustaja.

- Meillä on ollut suuria vaikeuksia puolustaa yhtä sarjan parhaimmista heittäjistä Mikko Koivistoa tällä kaudella. Hän on tehnyt tuhoja meitä vastaan pallottomissa skriinitilanteissa. Lisäksi heillä on nopeita pelaajia takakentällä, joka vaikeuttaa meidän prässipelaamistamme – ja jotka pystyvät rikkomaan meidän puolustusta jaloillaan aina korille asti.

- Toki on muistettava, että emme kohdanneet kauden aikana kertaakaan täysillä kokoonpanoilla. Keskinäisissä kohtaamisissa heiltä oli välillä Wood sivussa ja meiltä taas esimerkiksi Henri Kantonen. Woodin kohdalla Vilppaan pelaaminen on erilaista, kun hän pelaa 30 minuuttia tuo pelintekoa meidän korimme läheisyyteen.

Viime vuoden finaaleissa etenkin Wood oli paha kanto kauhajokisten kaskessa. Vilppaan ja Woodin urakkaa toki helpotti se, että Kauhajoen iso mies TJ Holyfield loukkaantui ensimmäisessä finaalissa.

Koskimies ei liikaa uhraa ajatuksia enää viime kauden finaalisarjaan: on paljon uusia pelaajia ja Kauhajoki on itsekin muuttanut rutkasti pelaamistaan täksi kaudeksi. Jos viime kaudella joukkue oli etenkin vahvistuksien kohdalla kokematon, nyt Rougeau ja Cameron Jones pitävät huolen siitä, että tätä vaaraa ei ole.

- Kokeneet pelaajat ja etenkin aiemmin finaalisarjoissa nähdyt pelaajat ymmärtävät valmistautumisen merkityksen. Finaalisarjan aikana harjoitellaan aika vähän, joten he pystyvät vähälläkin harjoittelumäärällä omaksumaan ja toteuttamaan uusia juttuja seuraavassa pelissä. Jos vastustaja tekee jonkun tempun, he eivät toista kertaa anna samaa temppua heille, Koskimies avaa.

Koskimies näkee, että finaalisarjassa on ennakkoon samanlaista henkeä kuin keväällä 2018. Silloin Kauhajoki voitti seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden vahvan pudotuspelikevään johdosta. Monissa papereissa Vilpas oli silloin selkeä suosikki. Nyt roolit ovat päinvastaiset.

- Me olemme vahvojen otteiden myötä nousseet ennakkoon suosikiksi. Vilppaalla on nyt hieman sama tilanne, joka meillä Kauhajoella oli 2018. He ovat pelanneet nousujohteisesti jatkosarjan alusta saakka ja tulevat finaaleihin kovalla itseluottamuksella. Uskon, että ennakkoon on tulossa todella tasainen sarja, jossa ensimmäinen ottelu tulee kertomaan paljon tulevasta finaalisarjasta. Molemmat joukkueet tietävät, mitä mestaruuden voittaminen vaatii, Koskimies summaa.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia