Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

1.5.2022 16:50 Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

Janne Koskimies uudisti joukkueen pelaamista täksi kaudeksi ja jälki on ollut hurjaa. Kuva: Ville Vuorinen

Edellisen kerran neljän finaalin suora nähtiin 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun Kotkan Työväen Palloilijat ylsi samaan temppuun kuin Kauhajoki tänä keväänä. Kaksi kertaa edellisen kolmen kauden aikana Kauhajoki on poistunut parketilta kultamitalit kaulassaan. Viime keväänä Vilpas otti omansa, kun kauhajokiset hakivat kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies pitää maanantaina käynnistyvää finaalisarjaa ennakkoon äärimmäisen mielenkiintoisena. Molemmat joukkueet selvisivät finaaleihin identtisellä 7–1-voittotappiosuhteella pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Kun finaalisarja käynnistyy, kentällä nähdään kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta.

- Finaaleissa nähdään viimeisten vuosien ylivoimaisesti kovin taistelupari, joten tunnetta ei varmasti tule puuttumaan kentältä eikä katsomoista. On varmaa, että tulemme näkemään myös mielenkiintoisia vääntöjä pelaajien välillä: Rene Rougeau ja Juho Nenonen sekä Lee Skinner ja Jeremiah Wood ottavat toisistaan mittaa varmasti. Hermokontrolli tulee olemaan isossa roolissa, Koskimies avaa.

Runko- ja jatkosarjassa joukkueet kohtasivat yhteensä neljästi. Kauhajoki hävisi kauden aikana vain seitsemän ottelua ennen pudotuspelejä, mutta näistä kolme tuli Vilpasta vastaan. Koskimies myöntää, että Vilpas on ollut heille ylivoimaisesti kauden hankalin vastustaja.

- Meillä on ollut suuria vaikeuksia puolustaa yhtä sarjan parhaimmista heittäjistä Mikko Koivistoa tällä kaudella. Hän on tehnyt tuhoja meitä vastaan pallottomissa skriinitilanteissa. Lisäksi heillä on nopeita pelaajia takakentällä, joka vaikeuttaa meidän prässipelaamistamme – ja jotka pystyvät rikkomaan meidän puolustusta jaloillaan aina korille asti.

- Toki on muistettava, että emme kohdanneet kauden aikana kertaakaan täysillä kokoonpanoilla. Keskinäisissä kohtaamisissa heiltä oli välillä Wood sivussa ja meiltä taas esimerkiksi Henri Kantonen. Woodin kohdalla Vilppaan pelaaminen on erilaista, kun hän pelaa 30 minuuttia tuo pelintekoa meidän korimme läheisyyteen.

Viime vuoden finaaleissa etenkin Wood oli paha kanto kauhajokisten kaskessa. Vilppaan ja Woodin urakkaa toki helpotti se, että Kauhajoen iso mies TJ Holyfield loukkaantui ensimmäisessä finaalissa.

Koskimies ei liikaa uhraa ajatuksia enää viime kauden finaalisarjaan: on paljon uusia pelaajia ja Kauhajoki on itsekin muuttanut rutkasti pelaamistaan täksi kaudeksi. Jos viime kaudella joukkue oli etenkin vahvistuksien kohdalla kokematon, nyt Rougeau ja Cameron Jones pitävät huolen siitä, että tätä vaaraa ei ole.

- Kokeneet pelaajat ja etenkin aiemmin finaalisarjoissa nähdyt pelaajat ymmärtävät valmistautumisen merkityksen. Finaalisarjan aikana harjoitellaan aika vähän, joten he pystyvät vähälläkin harjoittelumäärällä omaksumaan ja toteuttamaan uusia juttuja seuraavassa pelissä. Jos vastustaja tekee jonkun tempun, he eivät toista kertaa anna samaa temppua heille, Koskimies avaa.

Koskimies näkee, että finaalisarjassa on ennakkoon samanlaista henkeä kuin keväällä 2018. Silloin Kauhajoki voitti seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden vahvan pudotuspelikevään johdosta. Monissa papereissa Vilpas oli silloin selkeä suosikki. Nyt roolit ovat päinvastaiset.

- Me olemme vahvojen otteiden myötä nousseet ennakkoon suosikiksi. Vilppaalla on nyt hieman sama tilanne, joka meillä Kauhajoella oli 2018. He ovat pelanneet nousujohteisesti jatkosarjan alusta saakka ja tulevat finaaleihin kovalla itseluottamuksella. Uskon, että ennakkoon on tulossa todella tasainen sarja, jossa ensimmäinen ottelu tulee kertomaan paljon tulevasta finaalisarjasta. Molemmat joukkueet tietävät, mitä mestaruuden voittaminen vaatii, Koskimies summaa.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
27.9.2022 12:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat

Tapiolan Honka nousee sarjaan tähtenään paluumuuttaja Carl Lindbom. Korihait pyrkii jatkamaan keväällä alkanutta rivakkaa nousukiitoaan uuden päävalmentajan Tero Vasellin johdolla. Ville Turja ja Kobrat lähtevät koitokseensa entistä laajemmalla kokoonpanolla.

26.9.2022 09:56 Korisliiga

Korikuningas Ike Smith palaa Pyrintöön ja Korisliigaan

Tampereen Pyrintö vahvistaa Korisliiga-joukkuettaan. Pyrintö on tehnyt sopimuksen kauden 2021-22 päätteeksi Korisliigan runkosarjan korikuninkaan kanssa.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

Näytä lisää vastaavia