Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

12.10.2020 13:15 Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

Antti Kanervo oli viime kaudella Korisliigan paras suomalainen pisteiden tekijä 14,7 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls jakoi Vilppaan kanssa tasapisteet paalupaikalla, kun Korisliiga keskeytyi keväällä koronaongelmiin. Nyt 36 ottelustaan 30 voittanut Seagulls valmistautuu uuteen kauteen, ja kokenut heittävä takamies Antti Kanervo toivoo, että kausi ylipäätään päästään pelaamaan ongelmitta loppuun asti. Se on oikeastaan ainoa tavoite, jonka voi toistaiseksi lyödä lukkoon.

– Lähdetään siitä liikkeelle, että kaikki pysyisivät terveinä ja pystyisimme pelaamaan mahdollisimman pitkän sarjan, niin se voisi olla nyt se ensisijainen tavoite, Kanervo toteaa.

Kaikki joukkueet ovat joutuneet poikkeuksellisen kauden käynnistyksen alla tinkimään vähintään joistakin tyypillisistä harjoitusrutiineista, mutta Korisliigan käynnistys on joukkueiden lisäksi poikkeuksellinen myös katsojien, tuomareiden ja kaikkien muidenkin kannalta. Se, että jokainen toimija yhtälössä ottaa erityisjärjestelyt vakavasti, on turvallisten työolojen ehto.

Oman joukkueen taso ja mahdollisuudet sarjassa sen sijaan eivät erityisesti huoleta Kanervoa. Kun hän katsoo taaksepäin viime kauteen, hän pystyy olemaan tuloksiin ja tilanteeseen erittäin tyytyväinen.

– Pelasimme parhaimmillaan todella hyvin ja olimme ainakin omasta mielestäni erittäin viihdyttävä joukkue katsoa. Peli oli iloista ja yleisöystävällistä, minkä lisäksi tulostakin tuli.

Kanervo lisää kuitenkin nopeasti, että viime kauden päättymisestä on jo yli puoli vuotta aikaa, joten silloiset onnistumiset eivät ole mikään erehtymätön mittatikku. Vaikka joukkueen kokoonpano on luotettava ja roolit ovat tiedossa ja tasapainossa, aika lajista erossa on ollut pitkä.

– En tiedä, kaivataanko tässä vaiheessa sinänsä mitään uutta. Yhteistä harjoittelua nyt lähinnä tarvitaan.

 

Kotimaisista runkopelaajista suurin osa on samoja kuin viime kaudellakin, ja siitä lähtökohdasta on Kanervon mukaan hyvä lähteä rakentamaan. Joukkueessa jatkavat yhä hänen ohellaan muiden muassa maajoukkuetähdet Shawn Huff ja Tuukka Kotti.

– Ajatuksen tasolla olen erittäin tyytyväinen kokoonpanoomme, mutta tilaisuudet päästä testaamaan joukkuetta kunnolla ovat olleet erittäin vähissä, Kanervo kertoo.

Hän oli ennen keskeytystä tyytyväinen omaan kauteensa ja toteaa, että jos tulevalla kaudella pelaaminen onnistuu samalla tavalla, asiat ovat aika hyvin järjestyksessä. Nyt on vain löydettävä takaisin hukassa olevaa pelituntumaa.

Kokeneiden tekijöiden lisäksi Seagullsin riveissä on tarjolla lupaavaa nuortakin väkeä. Kanervo oli muutama viikko sitten joukkueen harjoituksiin liittyessään positiivisesti yllättynyt seuratessaan tuoreemman polven työtä. Silmällä kannattaa pitää erityisesti esimerkiksi vasta 18-vuotiasta laitahyökkääjä Max Besselinkiä.

– Lisäksi meillä on siellä useita muitakin todella hyviä pelaajia, joita ei vielä viime vuonna ole nähty. Sieltä tulee varmasti uusia miehiä jo isoihinkin rooleihin, Kanervo ennustaa.

Helsinki Seagulls 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

Näytä lisää vastaavia