Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

11.7.2021 11:48 Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

Roope Ahonen pääsi kauden jälkeen juhlimaan nousua. (Kuva: Roope Ahonen)

Ahosen viime kausi jäi kesken vaikean alaraajavamman takia. Hän palasi joukkueen kokoonpanoon hieman reilun vuoden jälkeen ja pääsi heti juhlimaan LEB Oron Copa Princesan voittoa, vaikkei finaalissa vielä pelannutkaan. Pitkä kuntoutustyö sai vielä kirsikan kakun päälle, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua.

- Oli tosi hieno kausi, vaikka oli loukkaantuminen ja pitkä kuntoutuminen sekä koronahommat siihen päälle. Oli kiva saada kruunu kaudelle nousun myötä, Ahonen kertaa kauttaan.

Ahonen teki paluun pelikentille helmikuussa ja ehti saada tärkeää tuntumaa ennen ratkaisevien pudotuspelien alkua.

- Se ottaa oman aikansa, kun on vuoden pelaamatta. Sitä vain toivoi, että polvi kestää ja aika hyvin loppukausi meni. Minulla oli seuran, pelaajien ja valmentajien luotto, ja he tiesivät minkälainen pelaaja olen, joten sain rauhassa ottaa oman aikani päästäkseni täyteen kuntoon. Loppua kohden minuutit sitten kasvoivat.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen ehti pelata runkosarjassa neljä viimeistä ottelua, jolloin vastuuta tuli hieman alle 13 minuuttia. Yhdeksässä ylemmän jatkosarjan ottelussa minuutit nousivat 16 ja pudotuspeleissä Ahonen nähtiin kentällä keskimäärin 20,5 minuutin ajan. Pudotuspeleissä Ahonen olikin yksi joukkueen kantavia voimia tilastoiden keskiarvoikseen 8,1 pistettä, 1,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat sisään kovalla 55,6 prosentin tarkkuudella.

- Suunnitelma oli, että pudotuspeleissä pystyisin auttamaan joukkuetta ja sitä ennen olisi tarpeeksi pelejä päästä täyteen kuntoon. Pudotuspelit menivätkin hyvin ja niissä on aina omanlaisensa latinki. Oli hienoa, että oma peli kulki sillä tavalla miten aiemminkin ja lopulta nousu tuli, LEB Orossa myös Oviedoa ja Ourensea edustanut Ahonen miettii.

LEB Oron pudotuspelit pelattiin paras kolmesta -järjestelmällä ja nousufinaalissa kaatui Alex Murphyn Granada otteluvoitoin 2-1. Kolmas ja ratkaiseva finaali päättyi Granadan kotikentällä Breoganin selvään 83-57-voittoon.

- Pudotuspelijärjestelmä oli aika brutaali ja yhden huonon pelin jälkeen saattoi joutua jo lomille, joten jokainen peli oli tärkeä. Onnistuimme voittamaan pari parin pinnan peliä ja lopuksi vielä finaalit. Viimeisen finaalin voitimme vielä selvällä erolla vieraskentällä, ja se oli varmasti paras pelimme sekä joukkueena että itseltäni, 13 pistettä ratkaisevassa pelissä upottanut Ahonen toteaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahosella on sopimuksessaan seuran optio myös ensi kaudesta. Alun perin option viimeinen käyttöpäivä oli kesäkuun lopussa, mutta sitä jatkettiin vielä parilla viikolla. Ahonen on pitkään halunnut päästä näyttämään kyntensä Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa ja odottelee jännityksellä seuran päätöstä.

- Sovimme takarajan jatkamisella, kun vielä ei ole tiedossa valmentajaa, korona pidensi kautta ja toimistolla on aika paljon hälinää. Päätöksen pitäisi tulla 12.7. mennessä ja sen jälkeen tiedetään. Toivottavasti he haluavat käyttää option, Ahonen avaa tilannettaan.

Ahonen on ollut jo aiemmin lähellä siirtoa ACB-liigan joukkueeseen, mutta tuolloin seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista. Nyt unelma on lähellä.

- Ehdottomana tavoitteenani on päästä pelaamaan Espanjan liigassa eikä minulla ole muita ajatuksia tällä hetkellä. Siellä pelaaminen on aina ollut unelmani ja, että pääsisi kokeilemaan rajoja. Jos se ei onnistu, niin sitten katsotaan mitä muita vaihtoehtoja on, Ahonen pohtii.

Roope Ahosen kauden tilastot

Henkilöt

 
5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

Näytä lisää vastaavia