Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

7.2.2021 23:40 Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

Roope Ahonen pääsi taas tositoimiin yli vuoden jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa koki niukan 79-81 (42-38)-tappion Baskonialle. Salin pussitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön. Sulejmanovic ei pelannut ottelussa. Baskonia nousi Teneriffan kanssa tasapisteisiin jakamaan kolmatta sijaa.
Ottelutilastot

Ahonen teki paluun pelikentille yli vuoden poissaolon jälkeen, kun hän pelasi reilut kaksi minuuttia Breoganin voittaessa Melillan 81-72 (47-36). Ahonen jäi kauden debyytissään ilman tilastomerkintöjä. Breogan pitää LEB Oron A-lohkon kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

B-lohkossa Alex Murphyn Granada hävisi Gironan vieraana 66-81 (39-42). Murphy tilastoriville kirjailtiin kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Granada on lohkossa viidentenä.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds pelasi viikonloppuna kahdesti Koshigaya Alphasia vastaan. Tuloksena oli voitto sekä tappio.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Alphasin niukkaan 98-94 (51-43)-voittoon. Murphy hurjasteli 28 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan ja tilastoi lisäksi neljä syöttöä, kaksi riistoa ja kolme torjuntaa. Hänen teholukunsa oli huima 41.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Firebonds sai revanssin 89-75 (43-26). Tälläkin kertaa Murphy teki vakuuttavaa jälkeä 17 pisteellä, 14 levypallolla, kuudella syötöllä, riistolla ja kahdella torjunnalla. Firebonds on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italian liigassa Petteri Koposen Reggio Emilia taipui Virtus Bolognalle 62-89 (37-44). Koponen heitti ottelussa kahdeksan pistettä ja antoi kolme syöttöä. Reggio Emilia on sarjassa kymmenentenä.
Ottelutilastot

Topias Palmin Cremona koki kirvelevän 105-110 (95-95, 87-87, 49-48)-tappion kahden jatkoajan jälkeen Varesen vieraana. Palmi heitti ottelussa 10 pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kerran. Cremona on sarjassa sijalla 13.
Ottelutilastot

Alexander Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan täyttämällä tilastoriviään kahdeksalla pisteellä, seitsemällä levypallolla, neljällä syötöllä, kahdella riistolla ja kahdella torjunnalla VEF Riian voittaessa Viron ja Latvian yhteisliigassa Ventspilsin 99-87 (50-44). VEF on Latvian lohkon kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaaman SIG Strasbourgin vahva vire sai jatkoa 71-63 (47-27)-voitolla Boulogne-Levalloisista. Strasbourg nousi sarjassa kuudenneksi.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti selvän 101-82 (61-30)-voiton Giessenistä. Merlins on Saksan Bundesliigassa upeasti toisena.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia