PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

20.11.2017 Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

PostNord on ollut Susijengin pääyhteistyökumppani vuodesta 2016.

Yritys pääsi näkemään läheltä muun muassa unohtumattomat EM-kotikisat...

...sekä Lauri Markkasen nousun koko Suomen Lauriksi ja Chicago Bullsin aloitusviisikkoon NBA:ssa. Kuvat: Ville Vuorinen

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat tehneet yhteistyötä marraskuusta 2016 lähtien. Saman ajan PostNord on ollut Susijengin pääyhteistyökumppani, ja yritys pääsi näkemään läheltä muun muassa unohtumattomat EM-kotikisat.

– EM-kisat olivat meille mainio uusi tapa kutsua asiakkaita ja yhteistyökumppaneita yhteiseen tilaisuuteen. Saimme positiivista palautetta, että kokemus oli poikkeuksellinen kokeneemmillekin urheilutapahtumien kävijöille, PostNordin markkinointi- ja viestintäjohtaja Jouni Lamberg kertoo.

– Koris on monelle vielä eksoottinen laji ja vieraistamme kaksi kolmasosaa ei ollut koskaan käynyt koripallo-ottelussa. Nyt käytiin ja tunnelman kautta ihastuttiin lajiin – saatoimme mekin auttaa joitakin henkilöitä tulemaan lajin pariin.

PostNord ja Susijengi – haastajina isompien keskellä

Susijengin ja EM-kisojen kumppanina PostNord näkyi Helsingin alkulohkossa mainospintojen ohella muun muassa toimittamalla pelipallon ottelun erotuomareille ”We Deliver” –teeman mukaisesti. Lisäksi Susijengin Jamar Wilsonin tähdittämää mainosvideota on esitetty esimerkiksi ottelutapahtumien yhteydessä.

– Rakensimme näkyvyys- ja aktiviteettipakettejamme yhdessä Koripalloliiton myynnin kanssa ja tulos oli kiitettävä. Paikan päällä saadut tulokset sekä Sponsor Insightin tutkimus kertovat, että saimme tapahtumassa merkittävästi näkyvyyttä. Näkyvyyttä tarvitaan, sillä olemme Susijengin tapaan markkinoilla haastajan asemassa, Lamberg sanoo.

EM-kisat olivat menestys paitsi suomalaiselle koripallolle, myös PostNordille. Jo kesäkuussa brändin tunnettuus kohosi uusille lukemille ja Lamberg odottaakin seuraavaa, joulukuussa toteutettavaa mittausta jo innolla.

– Tunnettuus on kasvanut kesäkuusta selkeästi ja se helpottaa myyjiemme elämää, kun aina ei tarvitse aloittaa nollasta kertomaan, mitä olemme. Sponsor Insightin mukaan saavutimme EM-kisaviikon aikana näkyvyydessä ja media-arvoissa aivan poikkeuksellisia lukuja, etenkin kun puhutaan koriksesta, mikä ei ole vielä ihan valtavirtalaji, Lamberg iloitsee.

Lambergin mukaan ilahduttavaa oli myös Susijengin ja PostNordin saama valtakunnallinen näkyvyys.

– Suunnittelussa haettiin sitä, että tapahtuma olisi koko kansan tapahtuma eikä vain pienen korispiirin. Lopputulos oli ihan mieletön, tyytyväinen voi olla.

Uusi etappi käyntiin MM-karsinnoista

Vaikka PostNord on Susijengin pääyhteistyökumppani, ei yhteistyössä ole unohdettu naisten maajoukkuetta tai nuoria – päinvastoin. Yhteistyössä ei Lambergin sanojen mukaan haluta kuoria kermaa kakun päältä lyhyellä aikavälillä, vaan tehdä yhdessä pitempää hyvää. Samanlaiset arvot olivatkin yhteistyökumppanuuden perusta.

– Olemme PostNordin ja Susijengin kanssa samassa haastajan asemassa ja arvomme ovat yhtäläiset. Pitää olla positiivinen vire ja koripalloon ei lajina liity negatiivisia lieveilmiöitä, Lamberg kertaa tärkeimpiä asioita yhteistyökumppanuuden takaa.

– Yhteistyössä on ollut koko ajan hyvä fiilinki. Ei ole vain sitä, että annamme tukirahan ja that’s it. Tässä on ollut tekemisen meininkiä ja haemme yhdessä koko ajan tilannetta, jossa molemmat ovat voittajia.

PostNord on Susijengin kumppani myös ensi viikolla käynnistyvissä MM-karsinnoissa. Lamberg odottaa MM-kisapaikan metsästystä ja uuden sivun kääntymistä yhteistyökumppanuudessa innolla.

– Suomi on urheiluhullu kansa, ja hyödynnämme tätä yhteistyötä mielellämme myös omassa markkinoinnissamme. Elämme mukana somessa ja tuomme samalle itseämme näkyville. MM-karsinnat ovat luonnollinen jatkumo yhteistyölle.

Lue lisää:

Henkilöt

 
21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

23.11.2016 Maaottelu

PostNord on Susijengin uusi pääyhteistyökumppani

Pohjoismaiden johtavaan logistiikkakonserniin kuuluva PostNord Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä PostNordista tulee Suomen koripallomaajoukkueen – Susijengin – uusi pääyhteistyökumppani. Tuore sopimus kattaa laaja-alaisesti myös nuorten ja naisten maajoukkuetoimintoja sekä näkyvyyksiä ensi vuonna Helsingissä järjestettävissä miesten EM-kilpailuissa.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

27.10.2017 12:00 Ajankohtainen

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

5.9.2017 Ajankohtainen

Susijengin katsojaennätys jälleen uusiksi

Suomen EM-kotikisojen ottelu Kreikkaa vastaan keräsi Hartwall Arenalle jälleen jättiyleisön, ja maajoukkueiden uusi katsojaennätys kirjataan nyt lukemiin 12 327.

29.8.2017 20:50 Ajankohtainen

Fan Village kohoaa Arenan ulkopuolelle – ravintolapalvelut yli 1500 kisavieraalle

Helsingin EM-alkulohkon päänäyttämön Helsinki Arenan ulkopuolelle nousee kisojen ajaksi laaja Fan Village, joka tarjoaa kisavieraille aitiopaikan tunnelmannostatukseen ennen Susijengin otteluita.

28.8.2017 21:20 Ajankohtainen

Susijengin ensimmäisiin EM-otteluihin myynnissä enää kourallinen lippuja

Suomen avausottelu Ranskaa vastaan sekä Slovenia-ottelu lähentelevät loppuunmyytyjä, ja vapaita lippuja on jäljellä enää muutamia kymmeniä.

25.8.2017 Ajankohtainen

Arenan kapasiteetti kasvaa – Suomen EM-otteluihin lisää lippuja

Susijengin jo lähes loppuunmyytyihin Ranska- ja Slovenia-otteluihin vapautuu rakennusteknisistä syistä lisää lippuja, kun Arenan kokonaiskatsojakapasiteettia voidaan kasvattaa. Tarjolle tulee halvimpia kolmos- ja neloskategorian lippuja sekä courtside-lippuja.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

18.5.2017 13:00 Ajankohtainen

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

11.5.2017 16:00 Ajankohtainen

EM-kisojen fanipalvelut julki – ”Tavoitteena järjestää ainutlaatuinen urheilutapahtuma”

Suomen Koripalloliitto ja EM-kisaorganisaatio julkaisivat torstaina suunnitelmiaan faneille kohdistetuista palveluista elo-syyskuussa pelattavien EM-kisojen aikana. EM-kisat ja koripallohuuma levittäytyvät paitsi Helsinki Arenan ulkopuolelle myös Helsingin ydinkeskustaan sekä paikallisten Sudenpesien myötä ympäri Suomea.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

3.2.2017 12:00 Ajankohtainen

FIBA vahvisti EM-kisojen otteluohjelmat kellonaikoineen, Susijengi huudattaa kotiyleisöä iltaotteluissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut 31.8.-17.9. pelattavien koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkojen otteluohjelmat kellonaikoineen. Susijengi nelistää Helsingissä pelattavan alkulohko A:n otteluissa kentälle iltaotteluissa, jotka alkavat klo 20:00 lukuun ottamatta lohkon päätösottelua Islantia vastaan, joka käynnistyy klo 20:45.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

24.11.2016 Ajankohtainen

EM-kisojen otteluohjelma julkaistu – Susijengi avaa kotikisat MM-pronssimitalisti Ranskaa vastaan

Ensi kesänä pelattavien EM-kisojen alustava otteluaikataulu on julkaistu. Susijengi kohtaa EM-kotikisojen avausottelussaan hallitsevan EM- ja MM-pronssimitalisti Ranskan.

Näytä lisää vastaavia