Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

15.2.2018 Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

Annika Holopainen heitti 16 pistettä, kun Ranska voitti Suomen EM-karsintaottelussa.

Brest Arena oli täytetty 5000 katsojalla.

Nuori lupaus Awak Kuier onnistui EM-hopeamitalistia vastaan.

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan tuloksesta huolimatta Suomi pelasi EM-karsintojen parhaan pelinsä.

Susiladies ja Linda-Lotta Lehtoranta pelaa seuraavan kerran EM-karsintoja marraskuussa. Kuvat: Ville Vuorinen.


– Viidentuhannen katsojan edessä hemmetin hieno tapahtuma. Kahdeksankymmentäprosenttisesti olimme tapahtuman arvoisia. Pelasimme hyvin, mutta vastustaja on tuon tasoinen joukkue, niin siinä vähän väsähtää, vastustajalle tulee runeja ja lopputulos on tuo, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoi ottelun jälkeen.
 

– Sanoo tulos mitä tahansa, niin tämä oli meidän karsintojen paras peli.
 

Ranskan pitkänhuiskeat pelaajat antoivat oivan esimerkin nuorille suomalaisille, että mitä koripallo Euroopan kärjessä on. Hitaissa hyökkäyksissä ranskalaiset pyörittivät palloa maltillisesti ja fiksusti löytäen parhaan mahdollisen heittopaikan, kun taas Suomen menetyksien jälkeen pallo siirtyi muutamalla ripeällä syötöllä nailonista lävitse.
 

Kotiyleisö pääsi hurraamaan keuhkojensa kyllyydestä, kun Ranska teki pisteitä tasaisesti ja kasvatti tulostaululle lukemat, jotka eivät jättäneet epäilyksen varaa joukkueiden voimasuhteista. Ranskan tähdet olivat odotetusti Sandrine Gruda (27/4), Helena Ciak (10/5), Marine Johannes (11/5/6 syöttöä) sekä Diandra Tchatchouang (12/4).
 

– Tällainen tapahtuma, tällainen yleisömäärä ja mielettömät järjestelyt. Hieno kokemus pelaajille, että naisten urheilu voi olla tällaista Euroopan huipulla. Sinne mennään ja sitä tavoitellaan.

 

Salminen: ”Heittäjät heittää ja levypalloilijat levypalloilee”

Suomen säväyttäjät Ranskaa vastaan olivat Annika Holopainen (16/5) sekä 2001-syntynyt Awak Kuier (4/10/5 syöttöä). Holopainen nakkasi kaaren takaa yhdeksästä yrityksestä neljä sisään, kun taas Kuier kaapi puolustuslevypalloja sekä esitteli pelisilmäänsä muutamalla namupassilla.
 

– Heittäjät heittää ja levypalloilijat levypalloilee, Salminen virkkoi.
 

– Awakia vastaan ei tehty kovin montaa koria korin alta, vaikka vastustajat olivat isompia tai jopa pidempiä kuin hän. Eivät vain pystyneet.
 

– Annika puolestaan pelasi rohkeata suomalaista koripalloa: heitti kolmosia ja ajoi korille niin, että vastustajan isot pelaajat joutuivat ihmettelemään, että mitä täällä tapahtuu.
 

Edellisessä maajoukkueikkunassa Susiladies kärsi loukkaantumisista, mutta nyt helmikuun aikana Suomi on saanut takaisin kokoonpanoonsa kaksi tärkeätä palikkaa eli Evita Iiskolan (4/1) ja Linda-Lotta Lehtorannan (1/0).
 

– He ovat iso asia suomalaisen naiskoripallon tulevaisuudelle. Nuoret pelaajat taas saivat tästä maajoukkueikkunasta pakkiin sellaisia työkaluja, joita on vaikeata muuten saada.
 

Susiladies pelaa seuraavan kerran EM-karsintoja marraskuussa Sloveniaa ja Romaniaa vastaan.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Näytä lisää vastaavia