Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

21.11.2018 22:53 Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

Awak Kuier ja Susiladies joutuivat todistamaan, kun Romania rynni ohitse päätösneljänneksellä. Kuva: Ville Vuorinen.

Päätösneljännekselle talsiessa kaikki näytti vielä lupaavalta. Romania oli parantanut peliään huomattavasti kolmannella neljänneksellä, mutta Susiladiesin urhoollinen kamppailuhenki höystettynä Sara Bejedin kovilla koreilla piti eron viidessä pisteessä 42-47.

Romania oli kuitenkin päättänyt tehdä kaikkensa puolustaakseen kotiparkettiaan. Kerta kerran jälkeen romanialaispuolustus pakotti Susiladiesin hyökkäyksen puuroksi. Menetykset ja ohiheitot kääntyivät nopeiksi toiseen päähän. Äkkiarvaamatta Suomen johto kuihtui Romanian parin pisteen johdoksi.

Vikkelä Sara Bejedi säkitti kentän toiseksi korkeimmat pistelukemat. Kuva: Ville Vuorinen.

– Kolme jaksoa vietiin peliä ja johto olisi voinut olla isompikin. Vastustaja tiivisti aggressiivista puolustustaan ja pisti palloon painetta, mikä söi meidät pois pelisuunnitelmasta. Peli meni liikaa pomputteluksi, päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun jälkeen.

Bejedin suoraan kuljetuksesta heittämä step back -kolmonen, Awak Kuierin tripla ja Taru Tuukkasen loihtima vapaa lay-up sytyttivät toivonkipinät, mutta Romanian konkarit Elisabeth Pavel ja Ashley Walker etunenässä pitivät huolen, että tuli ei syttynyt.

Pekka Salminen oli pettynyt tappioon ottelun jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen.

Tuukkanen siirsi soihdun nuorisolle

Vasta 18-vuotias Bejedi oli jo toistamiseen Susiladiesin pistekuningatar 21 pisteellä, kahdella levypallolla ja viidellä syötöllä. Nuorisokaartista Bejedin aisapari Awak Kuier pussitti kahdeksan pistettä ja repi pitkine käsineen tusinallisen levypalloja.

Mittavan maajoukkueuransa päättänyt, yksi Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoista, Tuukkanen taas osoitti, että 20 vuoden maajoukkueuralta on kertynyt pussiin kikka tai pari. Tuukkanen väänsi seitsemän pistettä, napsi 13 levypalloa, riisti peräti kuudesti ja torjui kahdesti.

Taru Tuukkasen legendaarinen maajoukkueura sai päätöksensä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Taru oli oma itsensä. Hän antoi kaikkensa, kuten aina jokaisessa treenissä ja pelissä. Pettymys on tietenkin suuri, että emme saaneet hänen ansiokkaan uransa viimeisessä maaottelussa voittoa, vaikka hyvältä näytti, Salminen aloitti.

– On ollut kunnia tehdä tätä hommaa Tarun kanssa, Salminen lisäsi.

Linda-Lotta Lehtorannan saldo oli kuusi pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen muut pistenaiset olivat Linda-Lotta Lehtoranta (6/2), Veera Pirttinen (6/1) ja Annika Holopainen (6/2). Romanian pistenelikko oli Elisabeth Pavel (14/12) ja Ashley Walker (10/15/8 syöttöä), Gabriela Marginean (25/3) ja Ioana Ghizila (11/5).

Susiladiesin EM-karsinnat päättyivät E-lohkon viimeiseen sijaan kuudella tappiolla.

Ottelutilastot

 
17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

Näytä lisää vastaavia