Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

12.2.2023 08:03 Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

Sasu Salin taistelee Intercontinental Cupin voitosta. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa murskasi FIBA Intercontinental Cupissa Afrikan mestarin, tunisialaisen US Monastirin, selvästi 112-42 (52-26). Euroopan nopein liipaisin sivalsi viidesti, kun Salin paukutti bonusrajan takaa yhteensä 15 pistettä. Lisäksi Salin nappasi kaksi levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä.

Finaalissa Teneriffa saa vastaansa Etelä-Amerikan mestarin, brasilialaisen Sao Paolon, joka voitti toisessa välierässä USA:n G-liigan mestari Rio Grande Valley Vipersin 91-70. Finaali pelataan sunnuntai-iltana.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Romaniassa oli Shawn Hopkinsin vuoro loistaa, kun hän siivitti Craiovan Romanian cupin välieriin 72-70 (35-41)-voitolla Voluntarista. Hopkins upotti pelitilanneheittonsa sataprosenttisella tarkkuudella keräten yhteensä 21 pistettä ja lisäksi vielä kaksi levypalloa ja riiston. Topias Palmi heitti kolme pistettä ja torjui kertaalleen.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen loisti 17 pisteen ja kuuden levypallon tilastoilla, kun Treviso otti tärkeän voiton kaataessaan Napolin 85-82 (42-31). Jantunen sai tililleen lisäksi kaksi torjuntaa. Voitolla Treviso pomppasi sarjassa sijalle 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa nähtiin kaksi suomalaiskohtaamista, kun ensin Max Besselinkin BG Göttingen kaatoi Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin 87-81 (41-38). Avausviisikosta ponnistanut Besselink keräsi kuusi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Lauantaina Besselink pääsi paukuttelemaan henkseleitä Merlins Crailsheimin Edon Maxhunille ja Daniel Herbertille, kun Göttingen kaatoi Merlinsin 92-79 (49-42). Tällä kertaa Besselink kasasi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Maxhuni oli jälleen Merlinsin parhaimmistoa 12 pisteen, levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Göttingen on sarjassa viidentenä ja Merlins putosi kolmannen peräkkäisen tappion myötä sijalle 13.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Academics Heidelberg koki myös toisen tappion loppuviikosta, kun Ulm puristi kotonaan 92-84 (44-45)-voiton. Heidelberg majailee sijalla 15.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamondin nousuvire sai jatkoa 100-80 (46-47)-voitolla Angersista. Seppälä heitti 10 pistettä ja sai merkinnät levypallo- sekä syöttötilastoihin. Saint-Chamond nousi sijalle 14.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Levanga Hokkaido aloitti viikonlopun tuplaottelut Utsunomiya Brexin vieraana 73-101 (33-40)-tappiolla. Murphy jäi tällä kertaa kahteen pisteeseen, kahteen levypallon ja syöttöön.
Ottelutilastot

B2-liigan puolella Erik Murphy oli loukkaantumisen vuoksi sivussa, kun Fukushima Firebonds hävisi Bambitious Naralle 68-73 (31-36).
Ottelutilastot

Islannin liigassa Aapeli Alasen KR koki kirvelevän 81-82 (43-47)-tappion Hötturin vieraana. Alanen heitti kuusi pistettä ja nappasi kolme levypalloa. KR pitää sarjataulukossa perää.
Ottelutilastot

Fiifi Aidoo oli vauhdissa Norjan liigassa heittäessään 20 pistettä Fyllingenin kaataessa Oppsalin 109-85 (62-43). Fyllingen otti heti avausneljänneksellä vierailtaan luulot pois viemällä sen 41-18. Aidoo sai tilastoihinsa lisäksi kolme levypalloa ja seitsemän syöttöä.
Ottelutilastot

 
21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia