Uusi koripallokausi käynnistyy – lisenssit kaudelle 2019-20 myynnissä

1.7.2019 09:28 Koripallokausi 2019–2020 käynnistyy virallisesti 1.7.2019. Viime kauden aikana koripalloperheemme oli jälleen suurempi kuin koskaan aiemmin. Toissa kaudella rikoimme historiallisen 20 000 haltijan määrän ja kasvu jatkui viime kaudella. Viime kaudella meitä oli yhteensä 20 496.

Lisenssimuutoksia kaudelle 2019-20: uusia nuorten lisenssejä ja sarjoja, rinnakkaisedustusoikeus nuorten sarjoissa laajentunut, valmentaja– ja erotuomarilisenssit yhdistyvät tekniseksi lisenssiksi sekä uutuutena alumnilisenssi. Lue muutoksista lisää tämän uutisen loppuosasta.

Uuden kauden lisenssin osto käy helposti verkossa:

  • Lisenssin voi lunastaa https://basket.lisenssikauppa.fi/shop/.
  • Lisenssi on maksettava lunastettaessa tai 24h kuluessa sähköpostiin tulleen linkin kautta.
  • Sähköpostiin ei tule erikseen vahvistusta lisenssistä, vaan yo. sähköpostiosoitteeseen lähetetty linkki muuttuu maksun jälkeen ”maksettu”-linkiksi, josta näkee myös pelaajan Sportti-ID -numeron

-> pelaajia kannattaa ohjeistaa ottamaan tämä numero itselleen ja joukkueenjohtajalleen talteen.

  • Lisenssiä voi korottaa kalliimmaksi lisenssiksi halvemman ostettuaan kirjautumalla uudelleen lisenssin ostoon. Mahdollinen vakuutus tulee korottaa samalla vastaamaan korkeamman lisenssin vakuutusta.
  • Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin; https://www.basket.fi/basket/info/lisenssit/lisenssin-osto/.

 

Muutoksia kaudelle 2019-20

Uusia nuorten lisenssejä ja sarjoja 

Koripalloliitto on uudistanut lisenssijärjestelmää nuorten kilpailu- ja harrastetoiminnan osalta. Nuorille (13-19-v.) on tarjolla nyt kolme erilaista lisenssiä; kilpa-, harraste- ja starttilisenssi. Lisenssit ostetaan aina iän perusteella.

Kaikilla pelaajilla, jotka pelaavat nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (SM-sarja ja valtakunnallinen I divisioona) ikäluokissa 19-, 17,- 16 ja 15-vuotiaat, tulee olla nuorten kilpalisenssi. SM-karsinnoissa voi pelata harrastelisenssillä.

Kaikilla pelaajilla, jotka pelaavat vain ja ainoastaan nuorten alueellisia sarjoja 19-, 17,- 16-, 15-, 14- ja 13-vuotiaat tai 14-vuotiaiden SM-sarja, tulee olla nuorten harrastelisenssi. Näitä alueiden sarjoja saa pelata myös nuorten kilpalisenssillä. 

Minien, mikrojen ja supermikrojen lisenssit on yhdistetty kahdeksi kolmen ikäluokan kokonaisuudeksi: 10-12 -vuotiaiden sekä 6-9 -vuotiaiden lisenssit

Jos pelaaja kauden aikana siirtyy alueen nuorten sarjoista tai SM-karsinnoista pelaamaan nuorten valtakunnallisia sarjoja, tulee hänen korottaa harrastelisenssi kilpalisenssiksi.

Alueet järjestävät myös aivan uusia starttisarjoja 13-19 -vuotiaille pelaajille. Sarjat on suunnattu sellaisille nuorille, jotka eivät ole aikaisemmin harrastaneet koripalloa tai haluavat pelata koripalloa kevyenä harrastuksena ilman kilpailullisuutta. Sarjoissa on vähemmän pelejä kuin nuorten alueiden eri divisioonissa eikä sarjoissa pidetä sarjataulukkoa.  Näissä uusissa starttisarjoissa saa pelata ainoastaan starttilisenssillä.  

Rinnakkaisedustusoikeus nuorten sarjoissa laajentunut

Pelaaja voi tulevalla kaudella pelata rinnakkaisedustusoikeudella useammassa seurassa eri nuorten sarjoja, jotka voivat olla joko valtakunnallisia tai alueellisia sarjoja. Alla tarkemmat määritykset tälle useamassa seurassa pelaamiselle.

Pelaaja, joka pelaa nuorten sarjoissa, voi peruslisenssiseuransa lisäksi samanaikaisesti edustaa rinnakkaisedustusoikeudella koko kauden ajan useampia nuorten sarjoissa pelaavien toisten seurojen joukkueita. 

Edellytyksenä samanaikaiselle pelaamiselle nuorten sarjoissa kahden eri seuran joukkueessa on rinnakkaisedustusoikeuden lunastamisen lisäksi, että: 

  • toinen näistä samassa ikäluokassa pelaavista joukkueista on nuorten kilpa- tai harrastekoripallosarjassa ja toinen alueen järjestämässä sarjassa, tai
  • molemmat näistä eri ikäluokissa pelaavista joukkueista on nuorten kilpa- ja harrastekoripallosarjoissa tai alueen järjestämissä sarjoissa, tai
  • molemmat näistä samassa ikäluokassa alueiden sarjoissa pelaavista joukkueista pelaa eri alueilla.

Pelaajalla voi olla useampia rinnakkaisedustusoikeuksia eri joukkueisiin eri seuroissa, mutta hänellä pitää olla yksi rinnakkaisedustusoikeus kuhunkin toisen seuran joukkueeseen, jossa hän pelaa. Pelaaja ei voi pelata samassa ikäluokassa ja samassa sarjassa kahdessa eri seuran joukkueessa.

Esimerkkejä rinnakkaisedustusoikeudesta nuorten sarjoista tästä linkistä.

 

Valmentaja– ja erotuomarilisenssit yhdistyvät tekniseksi lisenssiksi

Koripalloliiton sarjoissa valmentavalla tai tuomaroivalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva tekninen lisenssi. Teknisellä lisenssillä saa siis joko valmentaa tai tuomaroida (edellyttäen, että henkilö on käynyt erotuomarikurssin) tai molempia.

 

Alumnilisenssi

Alumnilisenssi on kannatuslisenssi, eikä se oikeuta pelaamaan, toimimaan valmentajana tai erotuomarina, yli 18-vuotiaille. Lisenssin hinnasta puolet kohdistetaan alumnitoimintaan ja puolet ostajan valitsemaan kohteeseen. Lunastaessa alumnilisenssin sitoutuu siihen, että Koripallomuseo saa lähettää infoa alumnitoiminnasta. Lisenssi sisältää 2-3 kertaa vuodessa ilmestyvän alumnilehden sekä säännöllisiä alumnitapaamisia.

 
14.9.2022 09:49 Lisenssit

Koripalloliitto järjestää seuroille webinaarin lisenssitilastoista – tule kuuntelemaan, miten seurat voivat hyötyä datasta

Webinaarissa käydään läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä johdettua analyysia. Uutena ominaisuutena lisenssityökaluun on saatu päivitetty kunta- ja postinumero selvitys, joka auttaa seuroja tunnistamaan omaan alueensa potentiaalin tarkemmin.

4.5.2022 12:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon tuore lisenssitutkimus: Koripallo vastasi erinomaisesti koronan haasteeseen nostaen pelaajamäärän ennätyslukemiin

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin taustoja uuden lisenssiennätyksen takana. Junioripelaajien ennätysmäärä luo loistavat edellytykset pelaajamäärän kasvattamiselle tulevaisuudessa edellyttäen, että uudet harrastajat saadaan pidettyä kiinni hyvin lajin parissa.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

22.9.2020 09:03 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon lisenssitutkimus: Kasvupotentiaalia löytyy, vaikka väestöennuste haastaa lajin tulevaisuudessa

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin lukuja drop out -ilmiön takaa. Lisäksi lisenssilukuja verrattiin Tilastokeskuksen julkaisemiin lukuihin väestörakenteesta ja piirrettiin lajin tulevaisuuden näkymiä pohjautuen väestömuutoksen ennusteisiin.

19.6.2019 09:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kilpailusäännöt pelikaudelle 2019-20 vahvistettu

Koripalloliiton liittohallitus on vahvistanut pelikauden 2019-20 kilpailusäännöt. Tähän alle on kerätty kilpailusääntöjen suurimmat muutokset, joista merkittävimmät ovat uudistunut lisenssijärjestelmä sekä laajentunut nuorten rinnakkaisedustusoikeus. Muitakin muutoksia on tullut, joten kilpailusääntöjen osalta kannattaa aina tarkistaa asia voimassa olevista säännöistä.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

Näytä lisää vastaavia