Lisenssin osto

Koripalloliiton lisenssin voi hankkia kaudelle 2018–19 aikavälillä 1.7.2018–30.6.2019. Lisenssi on voimassa maksuhetkestä alkaen.

1a) Osta peruslisenssi Basket.fi:ssä

 • Lisenssin verkko-osto on tarkoitettu yksittäisten lisenssien ostoon
 • Siirry lisenssikauppaan >>
 • Täytä tarvittavat tiedot
 • Lisenssi on maksettava lunastettaessa
 • Huom! Pelaajan lisenssin voi ostaa kaudesta 2018-19 alkaen vain seuraan, jossa pelaajan edustusoikeus (peruslisenssi) kyseisellä hetkellä on. 
  Valmentaja-, erotuomari- ja koriskoululisenssin voi lunastaa haluamaansa seuraan.

1b) Osta rinnakkaislisenssi edustus.fi:ssä

 • Rinnakkaislisenssin verkko-osto on tarkoitettu ainoastaan rinnakkaisedustusoikeuden lunastukseen
 • Pelaajan peruslisenssi tulee olla maksettu ennen rinnakkaislisenssin lunastusta
 • Siirry osoitteeseen https://www.edustus.fi/basket/collateral/athlete
 • Täytä tarvittavat tiedot ja valitse rinnakkaisedustusoikeuden seura
 • Lisenssi on maksettava lunastettaessa
 • Pelaajan ID-numero (lisenssinumero) on sama kuin peruslisenssissä, ei näy tässä palvelussa

2) Maksa lisenssi käyttäen Sense-rekisteriä (tarjolla vain seuroille)

 • Sense-rekisterin nippulisenssiominaisuudella maksat kätevästi useamman lisenssin yhdellä laskulla
 • Lisäinfoa nippulisenssiominaisuudesta tiina@basket.fi
   

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä

Rinnakkaislisenssi

Rinnakkaislisenssin voi lunastaa samaan aikaan kuin peruslisenssin. Rinnakkaislisenssi on voimassa vain mikäli peruslisenssi on maksettu.

En pysty maksamaan lisenssiä sitä lunastettaessa, miten toimin?

Lisenssin osto lähettää linkin sähköpostiin, jossa maksutieto on voimassa 24 tuntia. Lisenssikauppa lähettää tilauksen vahvistamisen yhteydessä sähköpostilla viestin, jossa on myös linkki maksunäkymään. Maksua suoritetaan joko heti tai myöhemmin linkin kautta ja tästä ei tule erikseen vahvistussähköpostia. Maksun kirjauduttua, näkyy saman linkin kautta maksuvahvistus.

Mistä löydän lisenssinumeroni?

Yo. mukaisesti sähköpostilinkin saa sähköpostiin lisenssiä lunastettaessa. Linkin näkymä muuttuu maksu jälkeen Maksettu-tilaan, jossa alapuolella on urheilijan nimi sekä ID-numero, joka on lisenssinumerosi. 

Lapseni on mikroikäinen, mutta pelaa mineissä – minkä lisenssin hankin?

Nuorten sarjoissa lisenssi ostetaan iän mukaan, ei pelattavan sarjan mukaan.

Aikuiset ostavat lisenssin pelattavan sarjan mukaan (kilpalisenssi - kilpasarjat, harrastelisenssi - alueen harrastesarjat).

Ostin lisenssin, mutta nyt tarvitsen vakuutuksen siihen lisäksi. Miten se onnistuu?

Kirjaa lisenssin ostossa samat tiedot kuin ensimmäisen lisenssin lunastamisen yhteydessä. Toisella sivulla lisenssin ostossa tulee mahdollisuus korottaa olemassa olevaa lisenssiä vakuutukselliseksi. Rekisteri muodostaa siis vakuutusmaksun suuruisen laskun suoritettavaksi.

Olen maksanut valmentaja/erotuomarilisenssin, mutta haluaisin nyt pelata. Miten voin korottaa lisenssiäni?

Kirjaa lisenssin ostossa samat tiedot kuin ensimmäisen lisenssin lunastamisen yhteydessä. Toisella sivulla lisenssin ostossa tulee mahdollisuus korottaa olemassa olevaa lisenssiä pelaajalisenssiksi.

Huomioitavaa: Vakuutuksellista lisenssiä ei voi korottaa vain lisenssiosuuden osalta. Mikäli siis on maksanut esimerkiksi valmentajat+vakuutus -lisenssin, pitää se korottaa vakuutukselliseen pelilisenssiin. Vaihtoehtoisesti voi myös purkaa vakuutuksen ja korottaa vain lisenssiosuutta, katso alla olevat ohjeet lisenssivakutuuksen purkamisesta.

En tarvitse enää lisenssivakuutusta, haluan perua sen. Miten peruminen onnistuu?

Vakuutus on aina irtisanottava vakuutusyhtiöstä. Ole yhteydessä urheiluvakuutukset@pohjola.fi. 

OP Vakuutus kertoo Koripalloliitolle, mikä osuus vakuutuksesta on palautettavaa. OP Vakuutus veloittaa vakuutuksen hoitamisen ajasta vähintään 16 euron korvauksen. Koripalloliitto veloittaa vakuutusmaksun palauttamisesta myös 16 euron palvelumaksun.

En pelannut yhtään peliä, mutta ehdin maksaa lisenssin. Voiko lisenssin palauttaa?

Lisenssimaksun voi palauttaa 14 vuorokauden sisällä lisenssin maksamisesta, mikäli pelaaja ei ole pelannut yhtään ottelua. Ainoastaan lääkärintodistusta vastaan käyttämätön lisenssi voidaan palauttaa yli 14 vuorokautta oston jälkeen. Palatustapauksessa lähetä viesti office@basket.fi, jossa kerrot pelaajan nimen, sportti-id:n tai hetun ja palautustilinumeron.

Koripalloliitto veloittaa kaikista palautuksista 16 euron palvelumaksun. Virheellisesti maksettuja koripallokoululisenssejä ei palauteta. 

Minulla on lisenssivakuutus. Miten toimin vahinkotilanteessa?

Katso vahinkoilmoituksen ohjeet Pohjolan verkkosivuilta >>

Pelaan seniorisarjaa ja toimin erotuomarina. Tarvitseeko minun ostaa kaksi eri vakuutusta ollakseni vakuutettu sekä pelaajana että erotuomarina?

Seniorilisenssin vakuutus korvaa myös erotuomaritoiminnan, joten osta seniorilisenssi vakuutuksen kanssa ja erotuomarilisenssi erikseen.

Lapseni on vakuutettu OP Vakuutuksen toimesta toisessa lajiliitossa. Tarvitseeko minun ostaa uutta lisenssivakuutusta?

Mini- ja mikroikäisillä riittää yksi Pohjolan lisenssivakuutus kattamaan vahingot kaikissa lajiliittojen harrastuksissa, joten ei tarvitse ostaa toista vakuutusta. Kirjaa lisenssin oston yhteydessä olemassa olevan vakuutuksen tiedot.
 

OP vakuutuksen vahinkoilmoitukseen >>