Lisenssin osto

Koripalloliiton lisenssin voi hankkia kaudelle 2018–19 kahdella eri tavalla 1.7.2018–30.6.2019 välisenä aikana. Lisenssi on voimassa maksuhetkestä alkaen.

1) Osta lisenssi Basket.fi:ssä

 • Lisenssin verkko-osto on tarkoitettu yksittäisten lisenssien ostoon
 • Siirry lisenssikauppaan >>
 • Täytä tarvittavat tiedot
 • Lisenssi on maksettava lunastettaessa
 • Huom! Pelaajan lisenssin voi ostaa kaudesta 2018-19 alkaen vain seuraan, jossa pelaajan seurasidonnaisuus (peruslisenssi) edellisellä kaudella on ollut. 
  Valmentaja-, erotuomari- ja koriskoululisenssin voi lunastaa haluamaansa seuraan riippumatta edellisvuoden seurasta.
 • Huom! Rinnakkaislisenssi tulee myyntiin vasta elokuun puolessa välissä kaudella 2018-19!

2) Maksa lisenssi käyttäen Sense-rekisteriä (tarjolla vain seuroille)

 • Sense-rekisterin nippulisenssiominaisuudella maksat kätevästi useamman lisenssin yhdellä laskulla
 • Lisäinfoa nippulisenssiominaisuudesta tiina@basket.fi
   

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä

Rinnakkaislisenssi

Rinnakkaislisenssin voi lunastaa samaan aikaan kuin peruslisenssin. Rinnakkaislisenssi on voimassa vain mikäli peruslisenssi on maksettu.

En pysty maksamaan lisenssiä sitä lunastettaessa, miten toimin?

Lisenssin osto lähettää linkin sähköpostiin, jossa maksutieto on voimassa 24 tuntia. Lisenssikauppa lähettää tilauksen vahvistamisen yhteydessä sähköpostilla viestin, jossa on myös linkki maksunäkymään. Maksua suoritetaan joko heti tai myöhemmin linkin kautta ja tästä ei tule erikseen vahvistussähköpostia. Maksun kirjauduttua, näkyy saman linkin kautta maksuvahvistus.

Lapseni on mikroikäinen, mutta pelaa mineissä – minkä lisenssin hankin?

Nuorten sarjoissa lisenssi ostetaan iän mukaan, ei pelattavan sarjan mukaan.

Aikuiset ostavat lisenssin pelattavan sarjan mukaan (kilpalisenssi - kilpasarjat, harrastelisenssi - alueen harrastesarjat).

Ostin lisenssin, mutta nyt tarvitsen vakuutuksen siihen lisäksi. Miten se onnistuu?

Kirjaa lisenssin ostossa samat tiedot kuin ensimmäisen lisenssin lunastamisen yhteydessä. Toisella sivulla lisenssin ostossa tulee mahdollisuus korottaa olemassa olevaa lisenssiä vakuutukselliseksi. Rekisteri muodostaa siis vakuutusmaksun suuruisen laskun suoritettavaksi.

Olen maksanut valmentaja/erotuomarilisenssin, mutta haluaisin nyt pelata. Miten voin korottaa lisenssiäni?

Kirjaa lisenssin ostossa samat tiedot kuin ensimmäisen lisenssin lunastamisen yhteydessä. Toisella sivulla lisenssin ostossa tulee mahdollisuus korottaa olemassa olevaa lisenssiä pelaajalisenssiksi.

Huomioitavaa: Vakuutuksellista lisenssiä ei voi korottaa vain lisenssiosuuden osalta. Mikäli siis on maksanut esimerkiksi valmentajat+vakuutus -lisenssin, pitää se korottaa vakuutukselliseen pelilisenssiin. Vaihtoehtoisesti voi myös purkaa vakuutuksen ja korottaa vain lisenssiosuutta, katso alla olevat ohjeet lisenssivakutuuksen purkamisesta.

En tarvitse enää lisenssivakuutusta, haluan perua sen. Miten peruminen onnistuu?

Lähetä sähköposti urheiluvakuutukset@pohjola.fi, jossa kerrotaan

 • tieto mitä perutaan (koripallolisenssi / vain koripallolisenssin vakuutus)
 • pelaajan nimi
 • pelaajan hetu (ulkomaalaiset = syntymäaika)
 • palautustilinumero

OP Vakuutus kertoo Koripalloliitolle, mikä osuus vakuutuksesta on palautettavaa. OP Vakuutus veloittaa vakuutuksen hoitamisen ajasta vähintään 16 euron korvauksen. Koripalloliitto veloittaa vakuutusmaksun palauttamisesta kahdeksan euron palvelumaksun.

En pelannut yhtään peliä, mutta ehdin maksaa lisenssin. Voiko lisenssin palauttaa?

Lisenssimaksun voi palauttaa 14 vuorokauden sisällä lisenssin maksamisesta, mikäli pelaaja ei ole pelannut yhtään ottelua. Ainoastaan lääkärintodistusta vastaan käyttämätön lisenssi voidaan palauttaa yli 14 vuorokautta oston jälkeen. Palatustapauksessa lähetä viesti office@basket.fi, jossa kerrot pelaajan nimen, sportti-id:n tai hetun ja palautustilinumeron.

Koripalloliitto veloittaa kaikista palautuksista 16 euron palvelumaksun. Virheellisesti maksettuja koripallokoululisenssejä ei palauteta. 

Minulla on lisenssivakuutus. Miten toimin vahinkotilanteessa?

Katso vahinkoilmoituksen ohjeet Pohjolan verkkosivuilta >>

Pelaan seniorisarjaa ja toimin erotuomarina. Tarvitseeko minun ostaa kaksi eri vakuutusta ollakseni vakuutettu sekä pelaajana että erotuomarina?

Seniorilisenssin vakuutus korvaa myös erotuomaritoiminnan, joten osta seniorilisenssi vakuutuksen kanssa ja erotuomarilisenssi erikseen.

Lapseni on vakuutettu OP Vakuutuksen toimesta toisessa lajiliitossa. Tarvitseeko minun ostaa uutta lisenssivakuutusta?

Mini- ja mikroikäisillä riittää yksi Pohjolan lisenssivakuutus kattamaan vahingot kaikissa lajiliittojen harrastuksissa, joten ei tarvitse ostaa toista vakuutusta. Kirjaa lisenssin oston yhteydessä olemassa olevan vakuutuksen tiedot.
 

OP vakuutuksen vahinkoilmoitukseen >>