Voittamaton Bakken Bears saapuu keskiviikkona Joensuuhun – "Vielä ei ole löytynyt pysäyttäjää"

19.12.2018 09:47 Katajalla on edessään tärkeä kotiavaus FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

Viime viikolla Ilari Seppälän edustama Kataja aloitti jatkolohkon murskatappiolla Avtodor Saratovin vieraana. Kuva: FIBA Basketball

Joensuun Kataja Basket metsästää keskiviikkona avausvoittoaan FIBA Europe Cupin jatkolohkossa. Kataja hävisi viime viikolla tylyin lukemin (98–57) Avtodor Saratovin vieraana, joten haaste on valtaisa, kun vastaan Joensuussa asettuu tanskalainen Bakken Bears.

Bears selvitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä (kuusi voittoa). Jatkolohkon avauskierroksella hollantilainen ZZ Leiden kaatui heti 40 pisteen erolla. FIBA Europe Cupissa Bakken Bears on siis pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua ja voittanut jokaisen.

– Ehdottomasti kovin intensiteetti ja pelitempo, mihin olen tässä sarjassa nähnyt minkään joukkueen pystyvän. Vielä ei heidän vauhtikorikselleen ole löytynyt pysäyttäjää koko 40 peliminuutin ajaksi, Katajan kakkosvalmentaja Petri Virtanen toteaa Katajan verkkosivuilla.

Bakken Bears on FIBA Europe Cupin paras korintekojoukkue, sillä tanskalaiset ovat mättäneet 106,3 pistettä ottelua kohden. Katajan vastaava keskiarvo on 80,2 pistettä. Lisäksi Bakken Bears on napsinyt käsittämättömät 17,1 hyökkäyslevypalloa otteluissaan.

– Kyseessä on atleettinen, laajalla rotaatiolla pelaava joukkue, joka käyttää aggressiivista koko kentän puolustusta. He ottavat riskejä, minkä vuoksi omissakin soi, mutta eivät välitä siitä, vaan kääntävät pelin hyvin nopeasti hyökkäyssuuntaan. Heitot ovat välillä villejäkin, mutta sekin sopii ottelusuunnitelmaansa, Virtanen kertoo.

– Keskiviikkona meidän pitää pystyä kontrolloimaan ottelun tempoa. Puolustuspään levypallotilanteet on hoidettava koko viisikon voimin. Kaveriin ei voi luottaa liikaa, siihen taisteluun tarvitaan jokainen. Kun saamme irtopallon, on sitten meidän paikkamme juosta.

Paluureissu Saratovista oli melkoinen rutistus

Katajan paluureissu Saratovista Suomeen ei sujunut kuin tanssi. Muutaman päivän ottanut seikkailu junineen ja lentoineen otti aikaa ja söi energiavarantoja. Vielä lauantaina Kataja taisteli väsymyksen yli ja kaatoi upeasti Salossa Korisliigaa johtavan Vilppaan. Kysymys kuuluukin, että lyökö raskas reissu jarruja jälkijättöisesti Kataja-pelaajiston jalkoihin?

– Viimeviikkoinen reissu oli rankka, mutta se kasvatti ja antoi henkisiä voimavaroja. Nyt meillä on taas hyvä testi edessämme, Virtanen linjaa.

Tanskalaisten ykköspyssynä on häärinyt viime kaudella Salon Vilppaassa pelannut Tobin Carberry 17,3 pisteen keskiarvollaan. Toinen Korisliigasta tuttu pelimies on BC Nokiassa viime kaudella pelannut Tomas Laerke (10,1 pistettä).

Kotiyleisön katseet kääntyvät lauantaina Salossa uransa parhaan pääsarjapelin urakoineeseen Topias Palmiin (10,9/3,2). Vilpasta vastaan syntyneet 38 pistettä voivat antaa Palmille siivet vielä keskiviikkonakin.

FIBA Europe Cupin jatkolohkon toisen kierroksen ottelu Kataja Basket–Bakken Bears keskiviikkona Lähitapiola Areenassa klo 18.30. Ottelu on katsottavissa VeikkausTV:stä.

 
28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

27.11.2019 21:36 FIBA Europe Cup

Kataja päätti FIBA Europe Cupin riemukkaaseen kotivoittoon

Unkarilaisen BC Körmendin kaataminen ei riittänyt Katajalle jatkopaikkaan. Kuudesta lohkovaiheen ottelustaan joensuulaisjoukkue voitti kaksi.

30.10.2019 21:57 FIBA Europe Cup

Kataja kärsi tappion Tanskassa Bakken Bearsille

Joensuulaisjoukkue ei onnistunut avaamaan voittotiliään FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa.

22.10.2019 16:27 FIBA Europe Cup

Kataja aloittaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin lohkovaiheen Puolassa: "Haluamme pelata mahdollisimman kovia pelejä"

H-lohkossa pelaavat Katajan lisäksi puolalainen Legia Varsova, tanskalainen Bakken Bears sekä unkarilainen BC Körmend.

6.2.2019 21:49 FIBA Europe Cup

Kataja kaatoi ZZ Leidenin, muttei ihan riittävästi – Jatkopaikka on yhä kysymysmerkki

Katajan jatko FIBA Europe Cupissa ratkeaa myöhemmin.

6.2.2019 11:54 FIBA Europe Cup

Kataja Basketilla on sittenkin vielä sauma FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin

Voittamalla tänään Joensuussa hollantilaisen ZZ Leidenin saattaa Kataja edetä jatkoon.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

30.1.2019 22:12 FIBA Europe Cup

Kataja Basketin jatkohaaveet murskaantuivat selvän tappion myötä Tanskassa

Katajan ottelut FIBA Europe Cupissa päättyvät ensi keskiviikkona kotiottelulla hollantilaista ZZ Leidenia vastaan.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

23.1.2019 21:27 FIBA Europe Cup

Kataja otti jatkolohkossa avausvoittonsa, komea nousu 18 pisteen takaa Avtodor Saratovin ohi

Joensuulaisjoukkue piti voitolla elossa haaveitaan FIBA Europe Cupin pudotuspeleistä.

Näytä lisää vastaavia