Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

29.4.2020 09:35 Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

Elina Koskimies pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koripallo ja opiskelut täyttivät Koskimiehen arjen neljän vuoden ajan USA:ssa, mutta Espanjassa hän pääsi keskittymään pelkästään koripalloon. Harjoitukset ja espanjan kielen opiskelu täyttivät päivät.

- Olihan siinä alussa tottumista, kun tulin Jenkeistä. En päässyt heti rytmistä kiinni ja elämänrytmi oli erilainen, kun oli pelkästään korista ja paljon vapaa-aikaa. Koko ajan meni paremmin ja tämä oli minulle hyvää oppia. Kokonaisuudessaan kausi oli opettavainen kokemus, Koskimies arvioi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jos oli pelikentän ulkopuolella elämä erilaista, niin myös korisparketilla eroja löytyi.

- Pelitempo oli nopeampaa. USA:ssa hyökkäysaika on 30 sekuntia, kun Espanjassa se on 24 sekuntia. Juoksimme ja työnsimme palloa ylöspäin enemmän ja nopeammin kuin USA:ssa. Kouluni pelasi hyvin organisoitua ja hidasta peliä, mutta nyt painotettiin, että ratkaisuja pitää ottaa kun on paikka. USA:ssa annettiin enemmän kaikille mahdollisuus ja pelattiin koko joukkueena.

Omien ratkaisujen ottaminen on ollut monen suomalaispelaajan kehityksen kohde ulkomailla. Joukkue ensin –mentaliteetti on vahvasti suomalaisessa ajatusmaailmassa, mutta ulkomailla on pitää osata olla myös hyvällä tavalla itsekäs.

- Suomalaiset ovat ehkä enemmän joukkuepelaajia ja saattavat syöttää vielä, jos joukkuekaverilla on parempi paikka. Itselläni on ratkaisujen ottamisen kanssa kehittämistä ja rohkeudessa käyttää oma paikka.

Liga Femenina 2 on ollut tauolla maaliskuun puolivälistä saakka eikä kauden jatkon suhteen ole vielä tehty päätöksiä. Keskeytyshetkellä Ibaizabal oli A-lohkossa jaetulla toisella sijalla.

- Aloitimme tosi vahvasti ja paremmin kuin yleisesti odotettiin. Lähdimme kauteen täysillä ja yllätimme monet. Tiesimme meillä olevan hyvä joukkue ja halusimme näyttää sen. Marraskuussa meille tuli pari takaiskua ja siinä mielessä joulutauko tuli meille hyvään paikkaan. Tammikuussa myös hävisimme pari peliä ja valmentajallekin tuli stressiä. Aloimme kuitenkin uskoa omaan tekemiseemme sekä pelimme, ja saimme hyvän putken loppuun. Kokonaisuudessaan kausi oli ylä- ja alamäkeä, niin kuin se monesti on. Meillä oli kuitenkin hyvä joukkue ja hyvä tekemisen meininki, Koskimies kertaa kautta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koskimies lukeutui Ibaizabalin avainpelaajiin. Peliaikaa kertyi keskimäärin 28,5 minuuttia ja tilastoihin kirjattiin keskiarvoiksi 10,7 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Kauden kohokohtana olivat voiton ratkaisseet vapaaheitot peliajan jo täytyttyä ja hän hätyytteli pariinkin kertaan 30 pisteen rajapyykkiä upottamalla yhdessä ottelussa kymmenestä kolmen pisteen yrityksestä peräti kahdeksan sisään.

- Tämä oli taas paluu enemmän eurooppalaiseen pelityyliin ja yksi asia oli, että uskalsi ottaa ratkaisut vaikka olisi ollut vähän huonompikin heitto. Lopussa alkoi päästä enemmän vauhtiin ja siinä mielessä harmi, että kausi loppui kesken.

Jatkossa Koskimiehen tavoitteet siintävät edelleen kansainvälisillä kentillä.

- Tavoitteena on päästä uudestaan ulkomaille, mutta paikka on tietenkin tässä vaiheessa vielä auki. Etelän maissa ja Espanjassa olisi kiva jatkaa, niin voisi ehkä kielen oppia myös kunnolla. Muutkin maat tietenkin kiinnostavat. 

Elina Koskimiehen kauden tilastot

Henkilöt

 
26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

Näytä lisää vastaavia