Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

29.4.2020 09:35 Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

Elina Koskimies pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koripallo ja opiskelut täyttivät Koskimiehen arjen neljän vuoden ajan USA:ssa, mutta Espanjassa hän pääsi keskittymään pelkästään koripalloon. Harjoitukset ja espanjan kielen opiskelu täyttivät päivät.

- Olihan siinä alussa tottumista, kun tulin Jenkeistä. En päässyt heti rytmistä kiinni ja elämänrytmi oli erilainen, kun oli pelkästään korista ja paljon vapaa-aikaa. Koko ajan meni paremmin ja tämä oli minulle hyvää oppia. Kokonaisuudessaan kausi oli opettavainen kokemus, Koskimies arvioi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jos oli pelikentän ulkopuolella elämä erilaista, niin myös korisparketilla eroja löytyi.

- Pelitempo oli nopeampaa. USA:ssa hyökkäysaika on 30 sekuntia, kun Espanjassa se on 24 sekuntia. Juoksimme ja työnsimme palloa ylöspäin enemmän ja nopeammin kuin USA:ssa. Kouluni pelasi hyvin organisoitua ja hidasta peliä, mutta nyt painotettiin, että ratkaisuja pitää ottaa kun on paikka. USA:ssa annettiin enemmän kaikille mahdollisuus ja pelattiin koko joukkueena.

Omien ratkaisujen ottaminen on ollut monen suomalaispelaajan kehityksen kohde ulkomailla. Joukkue ensin –mentaliteetti on vahvasti suomalaisessa ajatusmaailmassa, mutta ulkomailla on pitää osata olla myös hyvällä tavalla itsekäs.

- Suomalaiset ovat ehkä enemmän joukkuepelaajia ja saattavat syöttää vielä, jos joukkuekaverilla on parempi paikka. Itselläni on ratkaisujen ottamisen kanssa kehittämistä ja rohkeudessa käyttää oma paikka.

Liga Femenina 2 on ollut tauolla maaliskuun puolivälistä saakka eikä kauden jatkon suhteen ole vielä tehty päätöksiä. Keskeytyshetkellä Ibaizabal oli A-lohkossa jaetulla toisella sijalla.

- Aloitimme tosi vahvasti ja paremmin kuin yleisesti odotettiin. Lähdimme kauteen täysillä ja yllätimme monet. Tiesimme meillä olevan hyvä joukkue ja halusimme näyttää sen. Marraskuussa meille tuli pari takaiskua ja siinä mielessä joulutauko tuli meille hyvään paikkaan. Tammikuussa myös hävisimme pari peliä ja valmentajallekin tuli stressiä. Aloimme kuitenkin uskoa omaan tekemiseemme sekä pelimme, ja saimme hyvän putken loppuun. Kokonaisuudessaan kausi oli ylä- ja alamäkeä, niin kuin se monesti on. Meillä oli kuitenkin hyvä joukkue ja hyvä tekemisen meininki, Koskimies kertaa kautta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koskimies lukeutui Ibaizabalin avainpelaajiin. Peliaikaa kertyi keskimäärin 28,5 minuuttia ja tilastoihin kirjattiin keskiarvoiksi 10,7 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Kauden kohokohtana olivat voiton ratkaisseet vapaaheitot peliajan jo täytyttyä ja hän hätyytteli pariinkin kertaan 30 pisteen rajapyykkiä upottamalla yhdessä ottelussa kymmenestä kolmen pisteen yrityksestä peräti kahdeksan sisään.

- Tämä oli taas paluu enemmän eurooppalaiseen pelityyliin ja yksi asia oli, että uskalsi ottaa ratkaisut vaikka olisi ollut vähän huonompikin heitto. Lopussa alkoi päästä enemmän vauhtiin ja siinä mielessä harmi, että kausi loppui kesken.

Jatkossa Koskimiehen tavoitteet siintävät edelleen kansainvälisillä kentillä.

- Tavoitteena on päästä uudestaan ulkomaille, mutta paikka on tietenkin tässä vaiheessa vielä auki. Etelän maissa ja Espanjassa olisi kiva jatkaa, niin voisi ehkä kielen oppia myös kunnolla. Muutkin maat tietenkin kiinnostavat. 

Elina Koskimiehen kauden tilastot

Henkilöt

 
4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Näytä lisää vastaavia