Kohti koriskevättä 2021

17.12.2020 13:17 Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

Kevään sarjojen osalta Koripalloliiton pyrkimyksenä on edelleen jatkaa koripallon pelaamista turvamääräykset huomioiden heti kun se kunkin sairaanhoitopiirin alueella on mahdollista. Seuraavat ohjeet koskevat nuorten valtakunnallisten sarjojen otteluita sekä kaikkia alueiden harrastesarjojen otteluita.  


Tammikuun ottelut, jotka on alun perin sarjaohjelmiin merkitty välille 4.-10.1.2021, siirretään pidemmälle kevääseen.  


Aikuisten alueelliset sarjat 

Aikuisten alueellisissa II divisioonissa noudatetaan aiempaa määrättyä aikataulua runkosarjojen päättymisestä; sarjat päättyvät viimeistään 30.4.2021 ja I divisioonien nousukarsinnat järjestetään liittohallituksen päätöksen mukaisesti 8.-9.5.2021.  


Aikuisten III, IV ja V divisioonissa sekä kunto- ja seniorisarjoissa otteluita voidaan pelata 31.5.2021 asti. Joukkueet voivat keskenään sopimalla siirtää kuluitta niitä otteluita, joihin ei ole nimetty erotuomareita.  


Nuorten valtakunnalliset sarjat 

Nuorten valtakunnallisten sarjojen otteluissa noudatetaan 4.12.2020 päivitettyä kilpailukalenteria, mutta tammikuun ensimmäisen kierroksen ottelut siirretään kalenteriin jätettyihin vapaisiin ajankohtiin. Erityisesti arkisin pelattavia otteluita suositellaan siirrettävien otteluiden uusiksi ajankohdiksi.  


Nuorten alueelliset sarjat 

Nuorten jo sovittuja alueellisia aluefinaaliturnauksia ei olla vielä tämänhetkisillä tiedoilla muuttamassa vaan ne pyritään pelaamaan nykyisen aikataulun mukaisesti. 


Mikäli sarjoja ei päästä aloittamaan 11.1.2021 alkavalla viikolla tai sarjat keskeytyvät keväällä lyhyeksikin aikaa, tullaan alueiden nuorten harrasteotteluiden osalta noudattamaan aiemmin tutuksi tullutta kilpailusäännön kohtaa, jonka mukaisesti sarjataulukot voidaan muuttaa voittosuhdetaulukoiksi. Sarjakohtaisesti on mahdollista myös esimerkiksi jättää jatkosarjan ottelut kokonaan pelaamatta tai määrittää joukkueet jatkosarjoihin alkulohkojen voittosuhteiden perusteella riippuen mahdollisen sarjojen keskeytyksen ajankohdasta.  


Aikataulut 

Sarjojen erotuomarinimeämisen aikatauluihin tehdään muutoksia siten, että aiemmin ilmoitettu 18.12.2020 on edelleen eräpäivä tammikuun otteluiden merkitsemiselle sarjanhallintajärjestelmään. Kuitenkin kevään loput ottelut voidaan merkitä 31.12.2020 mennessä tai aina otteluita edeltävän kuun alussa – toisin sanoen tammikuun alussa tulee helmikuun ottelut olla tiedossa erotuomarinimeämisen mahdollistamiseksi.

 

Yhteystiedot

Mikäli sarjasta on kysyttävää, tulee olla yhteydessä joko sarjan omaan sarjavastaavaan, alueen sarjojen osalta alueen kenttäpäällikköön tai valtakunnallisten nuorten sarjojen osalta kilpailupäällikköön.

Koripalloliiton henkilökunta; https://www.basket.fi/basket/info/yhteystiedot/koripalloliitto/

Valtakunnallisten sarjojen sarjavastaavat; https://www.basket.fi/basket/info/yhteystiedot/organisaatio/

Alueet; https://www.basket.fi/basket/korisperhe/alueet/

 
12.3.2021 13:21 Pääjuttu

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja läntisen alueen nuorten sarjat - kevään tilanne

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt Nuorten pääsarjaryhmän esityksestä, että 14-vuotiaiden SM-sarjaa ja sen otteluita ei enää tänä keväänä pelata. Lisäksi liittohallitus päätti, että 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupissa ei pelata lopputurnauksia vaan pyritään pelaamaan kevään sarjan ottelut (Luokitteluvaihe II) sekä Final Four -turnaus. Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt, että Läntisen alueen nuorten aluefinaaleja ei pelata.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

1.12.2020 11:12 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten ja aikuisten harrastesarjat keskeytyvät tiistaina 1.12.2020

Koripalloliiton kilpailujaos on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen keskeyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan koko Suomessa loppuvuodeksi nuorten ja aikuisten harrastetoiminnan osalta. Myös kaikkien nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaaminen keskeytetään tiistaina 1.12.2020. Aikuisten huippu- ja kilpasarjat jatkuvat viranomaismääräysten mukaan eli tyhjille katsomoille niillä alueilla, joilla ei saa yleisöä ottaa ja rajoitusten mukaisesti jos viranomaiset sen sallivat.

26.3.2021 14:54 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminnan jatkaminen kevätkaudella

Suomen Koripalloliitto tavoittelee kilpailemisen jatkamista nuorten alueellisten sarjojen ja valtakunnallisten 16-19-vuotiaiden sarjojen osalta kevään aikana, mikäli yleinen tilanne sen mahdollistaa ja haluaa samalla myös kiittää seuroja turvallisen harjoitteluympäristön mahdollistamisesta. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kuitenkin päättänyt, ettei 15-vuotiaiden SM-sarjana toimivaa Robert Petersen Cupia pelata keväällä, koska suurimmassa osassa Suomea ei päästäisi pelaamaan runkosarjaa vielä huhtikuussakaan. Muut nuorten valtakunnalliset sarjat pyritään vielä pelaamaan loppuun.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

28.4.2021 12:19 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten sarjatoiminta päätetään valtakunnan sarjoissa sekä läntisellä ja eteläisellä alueella

Koripalloliiton liittohallitus on vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen tehnyt päätöksen päättää pelikaudet Koripalloliiton nuorten valtakunnallisissa sarjoissa sekä eteläisen ja läntisen alueen nuorten sarjoissa.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

Näytä lisää vastaavia