Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

22.3.2019 22:19 Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

Claire Lamunu sai jälleen painia kovaa korin alla Forssan Alun Ella Salmisen kanssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret tasoitti vieraskentällä ottelusarjan Forssan Alkua vastaan pelin päättyessä numeroin 72-86 (40-42). Molemmat joukkueet ovat nyt hakeneet voiton vieraista ja peli on tasan 1-1.

Viime ottelussa Kouvottarilla oli vaikeuksia korin alla, eikä sisäpelaajille saatu pedattua kunnollisia paikkoja. Nyt kouvolalaiset olivat levittäneet pelinsä kaarelle kolmen pisteen heittäjille, ja taktiikka toimi heittojen upotessa. Puoliajalle lähdettäessä Kouvottaret oli painanut korin perukoille murskaavat 11 kolmen pisteen heittoa.

Forssan Alku ei kovasta kolmosshowsta kuitenkaan hätkähtänyt. Alku haastoi Kouvottaria kovaa ja yksin jätettyjä pelaajia löytyi tämän tästä vieraiden joutuessa rikkomaan useasti. Myös Kouvottarien sähellys pallon kanssa päästi forssalaiset usein takaisin peliin mukaan ja viimeistelemään helppoja pisteitä nopeista hyökkäyksistä.

 Ottelun voittaja ratkottiin tasaisessa ottelussa vasta viimeisellä neljänneksellä. Claire Lamunu sekä Camille Zimmerman uskalsivat ottaa korin läheltä nyt haastoja, mikä kannatti. Lyhyessä ajassa vierasjoukkue oli nostanut kuusi pistettä yhteen soittoon kotijoukkueen pelin sujuessa hermostuneissa ja takkuilevissa merkeissä. Vierasjoukkue pelasi tarkemmin omat loppuminuuttinsa ja sai ratkaisevilla hetkillä heittonsa sisään, eikä kotijoukkueesta ollut enää loppuminuuteilla nousemaan voittoon eron venähdettyä liian suureksi.

Kouvottaret sai korin perukoille yhteensä 14 kolmosta Forssan Alun pussittaessa yhdeksän. Kouvottaret myös pussitti suuremman saldon hyökkäyslevypalloista sekä vapaaheitoista, mutta muuten tilastot jakautuivat jälleen hyvin tasaisesti.

Claire Lamunu (8/11) oli tiukoissa otteissa jälleen Forssan Alun puolustuksessa, mutta joukkue sai kotimaiselta kaartilta kaivatut pisteet. Joukkueen selkäranka oli kylmän viileästi pelannut Camille Zimmerman, joka säkitti 24 pistettä, otti kuusi levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Maria Koskinen (12/5) ja Kaisa Lind (17/4) heittivät ottelussa erinomaisesti.

Forssan Alun kokoonpanosta todellinen sähikäinen molemmissa päissä kenttää oli Meral Bedretdin (25/4/4s), joka piti erinomaisilla heitoillaan joukkuetta pystyssä. Joukkueen toiseksi tehokkain oli Emily Kinneston (13/4/4s/4r). Lisää pisteitä hyökkäyspäässä joukkue olisi kaivannut Mia Loydilta (9/10).

Ottelutilastot

Honka pisti jälleen kovaa kampoihin PeKalle, muttei riittävästi

Peli-Karhut otti vieraskentällä toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla jälleen Tapiolan Hongan. Trilleriottelu päättyi niukasti kotkalaisille 73-79 (30-33). PeKa johtaa ottelusarjaa nyt 2-0, mikä tarkoittaa maanantaina Hongalle tylyä tulos tai ulos -peliä.

PeKa juoksi avausjakson päätteeksi väkevään 11 pisteen johtoon, mutta ei saanut iloita etumatkasta kauaa. Toisella neljänneksellä Honka kuroi eroa kiinni hirmuvireessä olleen Sidney Cookin johdolla, ja jakso päättyi nyt puolestaan 19-11 kotijoukkueen hyväksi.

Ottelun päätösneljännes osoittautui todelliseksi väsytystaisteluksi. Honka lähti viimeiselle kymmenelle minuutille kolmen pisteen takaa-ajosta, eikä onnistunut pääsemään johtoon ja ohi, vaikka pystyi hiipimään aina jo pisteen päähän. Pelin ratkaisu todistettiin lopulta käytännössä 30 sekuntia ennen summeria, kun erinomaisin ottein pelissä esiintynyt Linda-lotta Lehtoranta (21) asteli vapaaheittoviivalle ja iski eron jo viiteen pisteeseen. Roosa Lehtoranta painoi Hongan päädyssä yhden vapaaheiton tämän jälkeen vielä pohjaan, mutta lopussa ei ollut kotijoukkueelle enää muuta vaihtoehtoa, kuin pistää pelikelloa poikki ja katsoa PeKan viimeisiä pisteitä vapariviivalta.

- Tiukka vääntö niin kuin edellinenkin. Meidän hyvä puolustuspelaaminen voitti tämän pelin. Tässäkin pelissä Linda Lehtoranta piti Roosa Lehtorantaa hyvin. Hongan jenkit Cook ja Vaioletama vaan on niin äärettömän kovia, noin kovia kääntöhypäreitä, vaikea niistä on sanoa mitään. Saatiin kuitenkin pidettyä heidätkin melko alhaalla. Hyökkäyksessä edessä oli melkoinen sumppu, mutta onneksi saatiin muutama kolmonenkin onnistumaan. Ei tämä helppoa ole todellakaan. Jokaisen korin eteen joutuu tekemää töitä todella paljon. Tiukka sarja, Roope Mäkelä summasi.

Ottelun tehokkain oli tällä kertaa sisäpelaaja Brittany Starling, joka iski ottelussa vahvan tupla-tuplan (21/15). Tehoja totutusti irti saivat myös Brooke McCarty (14/9s) sekä Daniela Wallen (9/8).

Koko ottelun ylivoimaisin tehotykki oli kotijoukkueen Sidney Cook (31/17), jota ei saatu pysäytettyä. Roosa Lehtoranta painoi pohjaan kaikki kolme kolmosensa ja kasasi yhteensä pisteitä joukkueelle 12. Kaksinumeroiselle pistelukemalle pääsi myös Alexyz Vaioletama (17/8). Hongan Kimmo Kujansivu harmittelu ottelun huonoa aloitusta:

- Harmittavan huono alku näin tasaiseen otteluun. Joukkue osoitti periksiantamattomuutta ja sitkeyttä, mikä ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti tänään. Onnitelut Pekalle voitosta, Kujansivu kommentoi.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva jälleen voittoon HBA:sta

Hyvinkään Ponteva haki toisen voittonsa HBA:sta. Mäkelänrinteellä kamppailtu ottelu päättyi nyt selvästi Pontevan hyväksi 53-72 (24-29). Otteluparin sarja on nyt 2-0 HyPon hyväksi, mikä asettaa nuoren HBA:n vaikean paikan eteen Martinhallissa ensi maanantaina.

HBA pysyi hyvin Pontevan kannoilla aina kolmannelle neljännekselle asti vierasjoukkueen heittopelin sakatessa. Sara Bejedi tuli otteluun jälleen käsi kuumana, sillä jo puoliaikaan mennessä takapelaaja oli nakuttanut 14 pistettä.

Ottelun käännekohta todistettiin kolmannella jaksolla, josta paljoa on kiittäminen Randi Brownia (22/5/4s), joka pystyi ratkaisemaan yksin vaikeista paikoista. Yhteensä Brown hurjasteli jakson aikana 12 pistettä ja vei joukkueensa seitsemän pisteen etumatkalle.

Viimeisellä neljänneksellä hyökkäyspään onnistumisia alkoi sadella muillekin Pontevan joukkueesta ja HBA putosi puolestaan kärryiltä jakson mennessä vihreäpaitaisille selvästi 16-28.

- Olen erittäin tyytyväinen oman joukkueeni esitykseen. Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme; olimme erittäin keskittyneitä puolustuksessa emmekä tehneet siellä juuri virheitä. Ja vaikka heittopeli ei sujunut, pelaajien pääkoppa kesti ohiheitot ja puolustuksen työnteon kautta saimme "palkintoja" ja lopuksi voiton, Miikka Sopanen iloitsi voitetun ottelun jälkeen.

HBA vei niukasti voiton ottelun levypalloista ja heitti hitusen tarkemmin kaukaa. Selvät ja ratkaisevat erot tulivat kuitenkin korin läheltä tehdyistä pisteistä, sekä pallon menetyksistä. HyPo naulasi kolmen sekunnin alueelta 40 pistettä kotijoukkueen 16 vastaan. Menetyksistä vieraat puolestaan kuittasivat peräti 22 pistettä.

- Emme päässeet omaan tempopeliimme emmekä olleet fyysisesti valmiita. Oma aktiivisuus ei ollut riittävää, ja toisaalta HyPo toteutti hyvin omia asioitaan, Mirka Dettman ruoti.

Pontevan tehokkaimpina häärivät Taru Tuukkanen (11/12) sekä Jessica January (11/14), jotka molemmat latoivat tupla-tuplan.

HBA:n pisteistä vastasi Sara Bejedi, joka niittasi 21 pistettä ja repi seitsemän levypalloa. Muut pelaajat jäivät kauas taakse Bejedin pistesaldosta, mutta joukkueen tehokkain hyvällä levypallokertymällä oli Awak Kuier (6/15).

Ottelutilastot

Catz selätti EBT:n toistamiseen

Lappeenrannan Catz tarjosi kotiyleisölleen mieluista katseltavaa, kun se otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ennakkosuosikkina pidetty Espoo Basket Team kaatui nyt selvin luvuin 71-54 (41-22). Mika Haakanan mukaan joukkue antoi kelpo esityksen:

-Olemme puolustaneet molemmat ottelut erittäin hyvin ja tänään meidän hyökkäyksemme toteutus oli paljon parempaa kuin tiistaina, päästiin parempiin tilanteisiin. Peli oli pääsääntöisesti hyvän näköistä, tänään onnistuimme erittäin hyvin myös levypalloissa. Homma ei ole kuitenkaan varma vielä, yksi voitto tarvitaan.

Ottelun alku oli lähes identtinen edellisen kanssa: EBT:n heittopeli sakkasi ja Catz karkasi johtoon jo avauskympillä. Catz puolusti jälleen erittäin kovaa, eikä antanut espoolaisille helppoja heittoja. Ainoan pelitilanneheiton sisään avausjaksolla sai Kamilah Jackson, muiden pisteiden kertyessä vapaaheitoista. Catz sen sijaan vyöryi pistetehtailuun koko kentän voimin ja tilanne oli jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen tyly 24-5.

Toisella neljänneksellä EBT sai hyökkäyspelistään paremmin kiinni, mutta iltapuhde osoittautui tuskaiseksi, kun eteen oli annettu jo 20 pistettä.

Vierasjoukkue ei johtanut ottelua enää missään vaiheessa, eikä Catz luopunut johtoasemastaan ja parhaimmillaan kotijoukkue viiletti jo 34 pisteen johdossa. Kahden pisteen heittoja EBT sai sisään vain kuusi, Catzin tyylitellessä 18. Myös EBT:n pelätyt kolmen pisteen heitot jakautuivat nyt lähes tasan kissojen kanssa, ja todellisen petrauksen lappeenrantalaiset olivat tehneet levypallojen kanssa, jotka jäivät suuremmassa määrin emäntien käsiin.

-Onnittelut Catzille, todella dominoiva suoritus. Lopputulos on silmänlumetta, ero oli yli 30 pistettä ennen kuin avausviisikko vaihdettiin molemmin puolin pois kentältä, eikä tulos jätä mitään selittelyjä tänään. Hyökkäyssuuntaan en olisi kuitenkaan niin huolissani kuin mitä meidän pistemäärämme näyttävät, Niko Hellman kommentoi.

Catzin joukkueen riveistä neljä pelaajaa pääsi kaksinumeroiselle pistelukemalle. Kokenut playoff-konkari Elena Reshetko oli ottelun tehokkain pelaaja (16/7/4s). Hyvää tulitukea antoivat myös Valencia McFarland (24/4s) sekä Aleighsa Welch (15/11).

EBT:n ottelun tehokkaimmat löytyivät kotimaiselta osastolta. Lotta Vesiluoma säkitti 12 pistettä ja Ulriikka Nuolikoski niin ikää kelpo 11. Kamilah Jackson vastasi joukkueen levypalloista (10/9).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pudotuspelien puolivälierät jatkuvat seuraavan kerran maanantaina 25.3., jolloin kaikki peliparit pelaavat jälleen. Peli-Karhut-Honka, sekä Kouvottaret-Forssan Alku -ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Sportin kanavalta.

 

 

 
11.9.2019 12:49 Naisten Korisliiga

Natalie Day palaa Catziin, myös joukkueen valmennus täydentyi

Lappeenrannan Catz kiinnitti kolmannen amerikkalaispelaajan rosteriinsa, kun joukkueessa toissakaudella tehokkaasti esiintynyt 29-vuotias Natalie Day allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa.

28.8.2019 19:41 Naisten Korisliiga

Amy Griffin palaa Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen 2019-20 valmistautuva Vimpelin Veto saa riveihinsä tutun vahvistuksen, kun viime kaudella joukkueessa tehokkaasti esiintynyt 183-senttinen, 23-vuotias Amy Griffin palaa ryhmään.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

Näytä lisää vastaavia