Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

5.5.2021 19:27 Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

Sasu Salin hamuaa Mestarien liigan voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mestarien liigan pelijärjestelmä muuttui täksi kaudeksi koronapandemian takia ja alun perin kahdeksan joukkueen lohkot jaettiin puoliksi ja yhteensä neljän joukkueen lohkoja nähtiin kahdeksan. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenivät neljän joukkueen jatkolohkoihin, joista jälleen kaksi parasta joukkuetta ansaitsi paikan lopputurnauksessa.

Suomalaisittain lopputurnaus saa heti mielenkiintoisen startin, kun Teneriffa ja Strasbourg kohtaavat puolivälieräottelussa torstaina.

- Tämä on hieno haaste ja Mestarien liigassa on ollut vähän erikoinen vuosi. Systeemi muuttui, kun lohkot pienenivät ja nyt on tämä lopputurnaus. Nyt meillä on vastassa yksi suurimmista suosikeista. Tässä systeemissä on se puoli, että yksi peli ratkaisee ja se mikä on päivän kunto, Tuovi miettii.

Teneriffa eteni molemmista vaiheista lohkovoittajana jatkoon, mutta Strasbourg sai tehdä ison päivätyön päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon. Oman alkulohkonsa voittanut Strasbourg hävisi jatkolohkon kolme ensimmäistä peliään, mutta voitti kolme seuraavaa nousten lohkossa toiselle sijalle.

Mestarien liigan lisäksi Strasbourgin peli on kulkenut hienosti myös Ranskan liigassa, sillä se on sarjassa kolmantena.

- Isona asiana oli se, että hävisimme jatkolohkossa kolme ensimmäistä peliä ja voitimme kolme seuraavaa selkä seinää vasten. Sen pitäisi antaa meille itseluottamusta, Tuovi toteaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa on ollut yksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista jo heti alusta saakka ja on pystynyt vastaamaan huutoon. Salin on luottavainen omiensa voittomahdollisuuksista.

- Mielestäni meillä on saumat voittaa, jos pelaamme omalla tasollamme ja näytämme muille närhen munat.

Salinin mukaan kovia voittajakandidaatteja on myös muita.

- Nymburk on aina hyvä ja tietenkin isäntäjoukkue Nizhni Novgorod on varmasti kova. Ei pidä myöskään unohtaa hallitsevaa mestari Burgosta. Helppoa voittaminen ei tule olemaan. Emme voi kuitenkin ajatella vielä niin pitkälle, vaan pitää ensin keskittyä vain tähän otteluun, korostaa Salin.

Molemmat joukkueet ovat olleet tiukassa pelitahdissa viimeviikkoina. Strasbourg pelasi edellisen kerran perjantaina, mutta urakoi sitä ennen neljä peliä kahdeksaan päivään. Teneriffaa vastaan se pääsee kuitenkin hyvistä lähtöasetelmista.

- Olemme saaneet valmistautua tähän peliin lähes viikon enkä muista milloin meillä olisi ollut sama tilanne, Tuovi iloitsee.

Teneriffa sen sijaan pelasi Espanjan liigaa vielä sunnuntai-iltana. Heilläkin on allaan kahden ottelun viikko.

- Viime aikoina olemme yrittää peluuttaa kaikkia pelaajia tasaisesti, joten kaikkien pitäisi olla fyysisesti hyvässä tikissä, Salin kertoo.

Tuovi myöntää, että he ovat olleet Salinin kanssa yhteydessä arvontatuloksen ratkettua.

- Vähän olemme vaihdelleet viestejä, mutta annetaan hänelle nyt työrauha. Sasu on sen verran kova jännittämään, Tuovi heittää.

Lassi Tuovi on luotsannut Strasbourgin hyvään lentoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa on pelannut hienoa kautta myös Espanjan liigassa ollen kolmantena. Tuovi tuntee vastustajan vahvuudet tarkasti.

- Teneriffa pelaa äärimmäisen kollektiivista koripalloa ja heiltä on vaikea ottaa vain yhtä asiaa pois. Jos keskittyy yhteen asiaan liikaa, niin voi tulla vaikeaa. Heidän pelaaminen on parhaimmillaan balettia, Tuovi kehuu Txus Vidorretan valmentamaa miehistöä.

Salin on ollut joukkueensa avainpelaajia läpi kauden ja hänet on merkattu isolla Tuovin papereissa. Lisäksi Teneriffan tähtipelaajiin lukeutuvat EM-karsinnoista tuttu Georgian jättiläinen Giorgi Shermadini sekä takamiehet Marcelinho Huertas sekä Bruno Fitipaldo.

- Sasu on ollut niin hyvä tällä kaudella ja siihen täytyy löytää lääkkeet. Shermadinista näimme jo Susijengin kanssa vähän, mikä toimii häntä vastaan ja mikä ei, niin ehkä sieltä voi ottaa jotain mukaan. Lisäksi takamiehet Huertas ja Fitipaldo ovat hoitaneet tällä kaudella kaksin pelejä Teneriffalle, Tuovi kehuu vastustajaa.

Vaikka Teneriffa on otteluun lähdettäessä hienoinen ennakkosuosikki, niin Salin varoittaa Tuovin miehistön vaarallisuudesta.

- Tiukka vastustaja on tulossa, jolla on hyvä valmentaja. Lassi on sanonut, että valmentajamme on hänen idolinsa, joten hän varmaan tietää miten me pelaamme ja hänellä on keinot meitä vastaan.

Lisätietoja: Mestarien liiga

 
12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia