Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

30.9.2021 11:00 Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

Peli-Karhut on luotettavissa käsissä tällä kaudella, kun peliä pyörittää viime kauden arvoikkaimmaksi pelaajaksi palkittu Linda-Lotta Lehtoranta. Kuva: Ville Vuorinen

PeKa jälleen yksi ennakkosuosikeista

Kotkalaisten viime kausi oli suuri menestys. Joukkue voitti Naisten Korisliigan ja nappasi pystin myös Suomen Cupissa. Mestarivalmentaja Roope Mäkelä siirtyi KTP:n penkin päähän. PeKa:n päävalmentajan paikan otti puolestaan Mika Hartonen, joka toimi viime kaudella joukkueen apuvalmentajana. Peliin on pyritty tuomaan uusi asioita.

- Apuvalmentaja Mauri Laihon kanssa olemme pyrkineet nopeuttamaan peliä ja lisäämään intensiteettiä molemmissa päissä, Hartonen kertoo.

Harjoituskaudella pieni pelaajarinki on tuottanut hieman ongelmia. Lisäharmia ovat tuoneet loukkaantumiset.

- Olemme treenanneet hyvin ja treenipelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Yhteisten kokemusten puute on näkynyt ailahteluna, Hartonen pohtii.

Joukkueen runko on pääosin pysynyt kasassa. Elena Melto siirtyi takaisin Lappeenrantaan ja Minna Sten ripusti tossut naulaan viime kauden päätteeksi. Forssasta joukkueeseen siirtyivät Petra Noponen ja Ella Salminen.

Suomeen tykästynyt Zykera Rice jatkaa joukkueessa jo kolmatta kautta. Täksi kaudeksi hän saa seurakseen myös toisen amerikkalaisen, kun Naomi Davenport tekee debyyttinsä Naisten Korisliigassa. Muita avainpelaajia ovat tutut Linda-Lotta Lehtoranta ja Roosa Lehtoranta.

Kivenkovalla kokoonpanolla vuodesta toiseen pelaavan PeKa:n tavoitteena on jälleen Suomen mestaruus. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja lyhyemmän aikavälin tavoitteitakin löytyy.

- Tavoitteena on pysyä terveenä, saada lisää yhteisiä kokemuksia, luottaa toisiimme ja voittaa riittävästi pelejä.

Hartosen toivoo, että parketeilla nähdään tällä kaudella nopea, ennakkoluuloton ja voittava joukkue, jonka peliä on myös mukava katsoa. Tähtiä vilisevästä joukkueesta voisi nostaa esiin melkein kenet tahansa.

Petra Noposen ja Elina Oravakankaan kohdalla odotan seuraavaa steppiä uralla. Molemmat ovat tehneet hyvin töitä harjoituskaudella, Hartonen päättää.

Peli-Karhut 21-22 pähkinänkuoressa


FoA:lla tavoitteena mitali

Forssan Alku lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Viime kauden pronssijoukkueesta monet siirtyivät uusille paikkakunnille, mutta tilalle on saatu hankittua laadukkaita korvaajia. Yksi heistä on Catzin paidassa ihastuttanut Roosa Kosonen, joka pelaa nyt ensimmäisen kautensa Lappeenrannan ulkopuolella. Paikkakunnan vaihto ei juurikaan ole vaikuttanut kesätreeneihin.

- Kesän harjoittelu sujui mukavasti. Aikalailla samalla tavalla kuin aikaisempina vuosinakin. Harjoittelin itsenäisesti alkukesästä hieman enemmän. Elokuussa päästiin joukkueen kanssa harjoituksiin, Kosonen kertoo.

Henkilökohtaiseksi tavoitteekseen 21-vuotias pelaaja kertoo kehittymisen pelaajana. Forssasta hän toivoo myös uusia juttuja omaan pelaamiseen. Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Tietysti välillä on ollut vähän hakemista, mutta se on uudelle kokoonpanolle ihan normaalia tässä vaiheessa kautta, Kosonen pohtii.

Viime kauden joukkueesta muualle siirtyivät Anni Mäkitalo, Mia Loyd, Ella Salminen ja Petra Noponen. Kososen lisäksi Alun paidassa nähdään uusina pelaajina mm. Davida Dale, Wendi Bibbins, Tuulia Anttonen (os. Timo), Iina Mäkelä ja Polina Serebriakova.

Joukkueesta löytyy Kososen mukaan paljon heittovoimaa sekä kokoa. Se tuleekin näkymään joukkueen pelissä.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta erityisesti kannattaa seurata Ninni Salmea, Anttosta ja Tinna Rantalaista, Kosonen kertoo.

Tavoitteet joukkueella ovat kunnianhimoiset.

- Mitalia lähdetään hakemaan ja olisihan se hienoa, jos saataisiin viime kauden pronssi kirkastettua, Kosonen päättää.

Forssan Alku 21-22 pähkinänkuoressa


Honka lähtee kauteen nuorella joukkueella tavoitteena mestaruus

Viime kauden hopeajoukkueessa Tapiolan Hongassa puhaltavat uudet tuulet, kun päävalmentajana pitkään toiminut Kimmo Kujansivu hyppäsi sivuun ja hänen tilallaan aloitti ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Naisten Korisliigassa toimiva Niko Nyholm.

Honka on jo pitkään tehnyt laadukasta juniorityötä ja joukkueen runko rakentuukin pitkälti omien kasvattien ympärille. Pelaajapolkua edustusjoukkueeseen on myös pyritty kehittämään.

- Olemme seurassa lähteneet uudistamaan naisten ja vanhempien tyttöjunioreiden ohjelmaa. Täksi kaudeksi harjoitusmääriä on lisätty ja pelaajaringissä on enemmän pelaajia. Pyrimme tarjoamaan pelaajille kasvualustan, jonka kautta he voivat ponnistaa seuraavalle tasolle, Nyholm kertoo.

Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue onkin saanut alleen laadukkaita harjoituksia.

- Olemme päässeet harjoittelemaan isolla ryhmällä. Painopiste on ollut henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä. Olemme pyrkineet tuomaan pelaajille lisää työkaluja ja ratkaisumalleja pelaamiseen, Nyholm sanoo.

Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat molemmat ulkomaalaisvahvistukset. Kotimaisista nimistä Taru Tuukkanen siirtyi täksi kaudeksi ToPo:n paitaan ja vuoden tulokkaaksi valittu Elina Aarninsalo sekä Henna Sandvik jatkavat pelejään HBA-Märskyn paidassa.

Joukkueeseen on heidän tilalleen nostettu uusia pelaajia omista junioreista. Ulkomaalaisvahvistuksina nähdään Desiree Ramos ja Carmen Tyson-Thomas. Alexandra Ailus ja Lotta-Kaisa Paltemaa ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heille on isoa roolia tarjolla.

- Meillä on koossa persoonallinen ja laadukas joukkue, josta mielenkiintoiset seurattavat eivät lopu, Nyholm toteaa.

Nuori joukkue pyrkii tällä kaudella pelaamaan aloitteellisesti ja ahkerasti. Honka haluaa pelata kollektiivista koripalloa, jossa korostuu pelaajien kyky tehdä hyviä valintoja. Tavoitteetkin ovat korkealla.

- Haluamme harjoitella laadukkaasti ja voittaa mestaruuden, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 21-22 pähkinänkuoressa


ToPo lähtee kauteen mitali mielessä

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Torpan Pojat on hankkinut täksi kaudeksi huiman määrän kokemusta. Joukkueeseen on liittynyt Naisten Korisliiga -legenda Taru Tuukkanen, paluun sarjaan tekevä Henna Salomaa ja toista kertaa Euroopassa pelaava Kelsey McClure. Tuukkanen tuo kokemuksensa lisäksi myös muita asioita helsinkiläisjoukkueeseen.

- Tuon joukkueeseen kokemuksen lisäksi rauhallisuutta, sitoutumista, seurahenkeä, järkeä, nopean pään ja hitaat jalat, hän toteaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat pelaajalle selvät.

- Haluan olla mukana nostamassa ToPo:a seuraavalle tasolle, pysyä pelikuntoisena ja auttaa nuorempia pelaajia läpimurroissa. Tavoitteena on myös saada Munkkaan hyvä fiilis kotipeleissä sekä seuran kovin katsojakeskiarvo, Tuukkanen toteaa.

Harjoituskausi ei ole sujunut täysin ongelmitta. Osa joukkueen pelaajista on puuttunut joukkueen harjoitusvahvuudesta.

- Ollaan harjoiteltu kovaa, mutta valmistautuminen on ollut rikkonaista, koska pelaajia on puuttunut. Ei olla vielä päästy kertaakaan koko joukkueen kanssa kentälle. Kausi on kuitenkin pitkä ja toivotaan, että ollaan parhaimmillamme keväällä, Tuukkanen toteaa.

Tällä kaudella tullaan näkemään ToPo, joka on pirtsakka sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

- Peleissä nähdään varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta toivottavasti pystymme kontrolloimaan tilanteita mahdollisimman hyvin. Lisäksi tullaan näkemään saumatonta yhteistyötä valmentajien ja pelaajien välillä, Tuukkanen pohtii.

43-vuotias pelaaja kertoo joukkueen tavoitteeksi mitalin. Joukkueesta hän nostaa esiin muutaman nimen.

- Tällä kaudella kannattaa seurata Magdalene Agyein lentoa, Salomaan paluuta ja Meri Kanervan läpimurtoa, Tuukkanen päättää.

ToPo 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia