Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

ToPo ja HBA taistelevat välieräpaikasta. Kuva: Ville Vuorinen

HBA lähtee haastamaan huiman runkosarjan pelannutta ToPo:a

Topo on ollut kiistatta sarjan paras joukkue. Runkosarjan voitto varmistui jo hyvissä ajoin eikä joukkueelle kertynyt kauden aikana kuin yksi tappio. Mestarisuosikin riveissä ollaan tyytyväisiä runkosarjaan.

- Olemme joukkueena todella tyytyväisiä runkosarjan sijoitukseen. Kausi on ollut pitkä ja niin pelaajat kuin valmentajat ovat painaneet kovasti duunia, ToPo:n Magdalene Agyei sanoo.

ToPo kaatoi HBA:n kauden aikana kolmesti. He lähtevätkin ottelusarjaan luottavaisin mielin.

- Valmistaudumme jokaiseen otteluun todella hyvin. Kun pelaamme omaa peliämme ja toteutamme pelisuunnitelmamme mukaisia asioita, on meillä hyvät mahdollisuudet tässä ottelusarjassa.

ToPo:n amerikkalaiset Ilmar’I Thomas ja Carmen Tyson-Thomas ovat olleet sarjan parhaita ulkomaalaispelaajia jo pitkään. Kotimainen runko, johon kuuluvat muun muassa Agyei, Meri Kanerva ja Taru Tuukkanen on sarjan parhaita. Ratkaisijoita joukkueesta siis löytyy.

ToPo on sarjassa ennakkosuosikki, mutta HBA:n vahvuudet ovat tiedossa.

- HBA on täynnä nuoria ja lahjakkaita pelaajia. He ovat varmasti nälkäisiä ja antavat meille varmasti kovan vastuksen, Agyei sanoo.

Oman mausteensa sarjaan tuo se, että molemmat joukkueet ovat helsinkiläisiä.

Paikalliskamppailuissa on aina enemmän virtaa. Uskon, että luvassa on jännittäviä pelejä, Agyei päättää.

HBA varmisti viimeisenä joukkueena paikkansa puolivälierissä. Joukkue voitti runkosarjan päätösottelunsa ja pääsi mukaan kauden ratkaisupeleihin.

- Viimeinen runkosarjan ottelu oli meiltä hyvä ja se nostatti fiilistä joukkueessa, HBA:n Albina Syla sanoo.

Tällä kaudella HBA:sta suurimpia vastuunkantajia ovat olleet Syla, Lilli Onnela, Lilli Hakkarainen sekä Wilma Tuomi. Joukkueen vahvuus on kuitenkin tasaisuus. Ottelusarjassa keskittyminen on puolustuspäässä.

- Meidän on onnistuttava ToPo:a vastaan korin alustan puolustamisessa. ToPo pelaa organisoidusti ja heillä on paljon kokemusta. He ovat todella aktiivisia puolustuspäässä.

HBA lähtee ottelusarjaan altavastaajana. Se, että kaikki ottelut pelataan Helsingissä tuo myös 19-vuotiaan pelaajan mukaan oman mausteensa ottelusarjaan.

- Lyhyiden välimatkojen takia vierasotteluihin valmistautuminen helpottuu. Välimatkojen ansiosta molemmilla pelipaikoilla tullaan varmasti näkemään enemmän vierasfaneja, hän päättää.

ToPo emännöi ottelusarjan avausottelua lauantaina klo 15:00.

Viime kauden mitalistit vastakkain

Kotkan Peli-Karhut varmisti runkosarjan toisen sijan päätösottelussa kaatamalla Hongan. Kotkalaisten kauteen on mahtunut ylä -ja alamäkiä. Kotkassa on kuitenkin totuttu menestymään keväällä.

- Meillä on joukkueessa hyvä fiilis ja innolla lähdetään kohti pudotuspelejä. Olen iloinen, että saatiin pidettyä runkosarjan kakkossijasta kiinni, Roosa Kosonen sanoo.

Peli-Karhut on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista. Joukkueen runko on kuitenkin niin leveä, että vastuunkantajia löytyy, vaikka pelaajia on pudonnut pois. Da’Nasia Hood on pelannut hyvän kauden. Joukkueen uusin lisäys Randi Brown on ollut ajoittain pysäyttämätön. Viime kauden sarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Kosonen on täyttänyt ruutunsa mallikkaasti.

- Jotta etenemme jatkoon, meidän pitää pystyä hyökkäyspäässä toteuttamaan asioita tarpeeksi korkealla tasolla ja pitää pallosta huolta. Puolustukseen paluu on myös tärkeää.

PeKa on joukkueiden kohtaamisissa niskan päällä. Kotkalaiset ovat voittaneet kauden kolmesta kohtaamisesta kaksi. Vimpeli on kuitenkin osoittanut, että joukkuetta ei voi aliarvioida.

- Vimpelillä on tänäkin vuonna tehokas ulkomaalaiskolmikko ja varsinkin Samatha Breen on pelannut erinomaisesti läpi kauden. Kun siihen lisätään useampi hyvä suomalainen, on ViVellä mainio nippu kasassa, jonka pysäyttämiseksi pitää tehdä paljon hommia, Kosonen sanoo.

Ottelusarjan voiton avaimet ovat Kososen mukaan perinteiset.

- Uskon, että se kumpi joukkue pystyy toteuttamaan omaa peliään paremmin ja pystyy antamaan parastaan joka pelissä, vie voiton puolivälieristä, hän päättää.

Vimpeli nappasi viime kauden päätteeksi seurahistorian ensimmäisen mitalin. Puolivälierissä haaste on kova. Joukkue taisteli päätöskierrokselle asti viidennestä sijasta, mutta jäi seitsemänneksi. Kevättä on odotettu Vimpelissä.

- Kauden paras aika on käsillä. Joukkueessa on hyvä fiilis, sillä pudotuspelejä on odotettu, ViVe:n Anni Kujala sanoo.

ViVe:n pelissä ulkomaalaiskolmikko on ollut isossa roolissa. Samatha Breen, Sirena Tuitele ja Jah Che Whitfield aiheuttavat hankaluuksia sarjan jokaiselle joukkueelle. Erityisesti Breen on ollut sarjan parhaita pelaajia. Hän oli kuitenkin sivussa runkosarjan lopussa. Kotimaisista pelaajista Anni Kujala ja Silja Viita ovat kirjauttaneet todella isoja minuutteja. Vimpelin on oltava sarjassa parhaimmillaan.

- Meidän on onnistuttava niin hyökkäys kuin puolustuspelissä. Meidän täytyy nostaa pelitempoa ja olla aktiivisia puolustuspelissä, Kujala pohtii.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen päättyi ViVe:n voittoon. Siinä se osoitti, että joukkueella on täydet mahdollisuudet edetä ottelusarjasta jatkoon. PeKa:n pelitapa on tuttu.

- Vastassa on kokenut ja taitava joukkue. Heillä on taitoa pelata monipuolisesti ja kykyä kontrolloida pelin tempoa.

Tiivis ottelutahti tuo omat haasteensa. Ottelusarjassa on tiedossa pitkät vieraspelimatkat.

- Se kumpi kykenee toteuttamaan paremmin omaa pelikonseptiaan, menee jatkoon. Myös tiiviillä ottelutahdilla ja palautumisella tulee olemaan merkitystä, Kujala päättää.

Ottelusarjan avausottelu pelataan Kotkassa lauantaina. Pallo nousee ilmaan klo 17:00.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia