Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

9.2.2023 09:10 Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

Sasu Salinin ja Teneriffan vahva meno Mestarien liigassa sai jatkoa. (Kuva: FIBA Europe)

Teneriffa otti tukevan otteen jatkopaikasta Mestarien liigassa, kun se jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Bilbaon 78-66 (33-29). Salin heitti ottelussa 10 pistettä ja nappasi lisäksi neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Bilbaon paidassa Kaarinan Uran kasvatti Emir Sulejmanovic kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä, kuusi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa.

- Hyvä voitto meille ja peli on kulkenut hyvin jatkolohkovaiheessa. Meillä oli alussa vähän ongelmia puolustuksen kanssa, mutta saatuamme sen toimimaan, niin meitä on vaikea voittaa. Kolmannella neljänneksellä saimme tärkeisiin paikkoihin muutaman kolmen pisteen heiton sisään ja saimme tehtyä vähän eroa. Onhan meillä myös materiaalin puolesta kovempi joukkue, joten meidän pitikin voittaa, Salin kommentoi ottelua.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton kaataessaan ranskalaisen Limogesin 82-72 (35-42). Madsen ei pelannut ottelussa. Voitolla AEK kohenteli saldoaan kahdeksi voitoksi ja yhdeksi tappioksi.
Ottelutilastot

Bonnin voittokulku sai jatkoa, kun Tuomas Iisalon miehistö kaatoi Rytas Vilnan 86-79 (54-39). Bonn jatkaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Topias Palmi ja Shawn Hopkins vastasivat lähes puolista Craiovan pisteistä, kun Palmi pussitti 22 ja Hopkins täydensi 14 pisteellä. Siitä huolimatta Craiova taipui kotonaan Niners Chemnitzille jatkoajan jälkeen 79-85 (36-42, 75-75). Palmi täydensi iltapuhdettaan vielä viidellä levypallolla ja neljällä syötöllä. Hopkins sai lisäksi kuusi levypalloa, riiston ja torjunnan. Craiova hävisi kaikki jatkolohkovaiheen ottelunsa.
Ottelutilastot

Edon Maxhunilla ja Merlins Crailsheimilla oli vielä mahdollisuus jatkoon FIBA Europe Cupissa, mutta se vaati voittoa tappioitta lohkovaiheen pelanneesta Gaziantepista ja lohkon jumbojoukkue Heros Den Boschin voittoa vieraskentällä Kalev/Cramosta.

Maxhuni piti Merlinsin voittotaistelussa mukana joko viimeistelemällä tai syöttämällä joukkueensa kahdeksan viimeistä pistettä, mutta Gaziantep oli loppuhetkillä parempi kovia kuppeja upottaneen Codi Miller-McIntyren johdolla. Merlins taipui lopulta 95-97 (37-50). Maxhuni loisti ottelun pistekunkkuna 28 pisteen saldolla. Sen lisäksi hän auttoi joukkuettaan levypallon ja viiden syötön edestä.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen palasi voittojen tielle kaatamalla vieraskentällä Münsterin 88-80 (43-44). Kivimäki loisti Tigersin nälkäisimpänä 19 pisteen, neljän levypallon ja neljän riiston tilastoilla. Janssonin valmentama Tigers on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Luukas Vaaran Phoenix Hagen nappasi niin ikään voiton kaataessaan Giessen 46ersin 84-81 (47-35). Vaara nappasi kaksi levypalloa. Hagen on sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

 
2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

Näytä lisää vastaavia