Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

25.4.2020 20:39 Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

Anniina Äijänen pelasi toisen kautensa Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Liga Femenina 2 pelataan kahdessa lohkossa ja Ferrol lukeutui A-lohkon nousijasuosikkeihin. Sarjan keskeytyshetkellä Ferrol oli sarjassa jaetulla toisella sijalla ja etenkin vuodenvaihteen jälkeen joukkueen peli alkoi kulkea vahvasti.

- Joukkue tuntui tulevan paremmin yhteen kevätkaudella ja palaset alkoivat loksahdella. Tuntui, että meillä olisi ollut parhaat pelit vielä edessä, Äijänen toteaa.

Sattumaa tai ei, niin joukkueen tulokset paranivat Äijäsen peliminuuttien kasvaessa ja Tampereen Pyrinnön kasvatti nousi loppukaudesta joukkueen avainpelaajaksi. Hän tilastoi kauden keskiarvoikseen lähes 19 minuuttia peliaikaa, 5,4 pistettä, 3,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä.

- Totuin joukkueen systeemiin ja sitä kautta peliesitykset paranivat. Ei ollut sellaista painetta, kun tiesi mitä valmentaja haluaa ja mitä pitää tehdä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Äijänen pelasi Espanjan kovassa pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, mutta vaihtoi täksi kaudeksi sarjapykälää alemmas.

- Pääsarjassa on paljon laadukkaita pelaajia ja joukkueita eikä taso heittele siellä paljoa. Kaikki joukkueet ovat hyviä ja kärkijoukkueet voivat hävitä myös alempana oleville joukkueille. Kakkossarjassa taso sitten vaihtelee tosi paljon ja se oli pieni yllätys. Meidän lohkossa oli 5-6 hyvää joukkuetta, mutta sitten hännillä oli muutamia aika heikkoja ja nuoria joukkueita. Se on kuitenkin ihan kilpailullinen sarja ja kyllä joka matsissa sai ihan täysiä pelata, Äijänen arvioi sarjojen välisiä eroja.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan koripalloliitto ei ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä sarjakauden jatkon suhteen, mutta Suomeen ja Tampereelle palannut Äijänen epäilee sarjan jatkumista.

- En usko, että kausi jatkuisi enää. Amerikkalaispelaajatkin ovat kotimaassaan ja heidän paluunsa takaisin olisi vaikeaa. Toivottavasti ensi kausi päästäisiin kuitenkin aloittamaan aikaisessa vaiheessa.

Vaikka kauden loppuminen kesken harmittaa, niin kokonaisuudessaan Äijänen oli kauden antiin tyytyväinen.

- Kaudesta jäi tosi positiiviset fiilikset. Tykkäsin valmentajan pelityylistä, mutta siinä oli aluksi kaikille vähän oppimista, ja pääsin siihen kunnolla mukaan tämän vuoden puolella. Olen iloinen, että valmentaja pystyi tekemään kokoonpanoon muutoksia myös kesken kauden ja antoi lisää vastuuta. Muutenkin kausi oli kokemuksena hieno. Tykkäsin kaupungista, pelaajista ja seurasta.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijäsen mukaan kaudesta tarttui mukaan erityisesti pelirohkeutta sekä –silmää.

- Jos on vapaana, niin haluttiin että se heitto otetaan, eikä arkailla tai lähdetä enää syöttämään. Painotettiin, että ratkaisuja pitää ottaa. Opin myös lukemaan tilanteita paremmin kentällä.

Äijäsellä on jo pitkä rupeama ulkomailla, kun hän vietti ensin neljä vuotta USA:n yliopistossa ja nyt hän pelasi toisen kautensa Euroopassa ammattilaisena. Koti-ikävä ei ole vielä ehtinyt tulla, vaan tavoitteet siintävät edelleen ulkomailla.

- Vielä ei ole mitään tarkempia suunnitelmia tai tarjouksia, mutta haluaisin jatkaa ulkomailla. Katsellaan nyt rauhassa.

Anniina Äijäsen kauden tilastot

Henkilöt

 
4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Näytä lisää vastaavia