Vilma Kesänen heitti sarjajumbon voittoon Helmi Tulosen sarjakärjestä – ”Aika hyvä fiilis kyllä”

4.11.2019 22:29 Espanjan Liga Femenina 2:ssä nähtiin melkoinen yllätys, kun Vilma Kesänen pisti voittoheiton sisään johdattaen alkukauden voitoitta pelanneen Barakaldon voittoon tappioitta kauden aloittaneesta Helmi Tulosen Celta de Vigosta. Elina Koskimies väläytteli myös jälleen osaamistaan tehokkaasti, Sofia Pelander merkkautti tupla-tuplan ja Anissa Pounds heitti taas kovat pistelukemat.

Vilma Kesänen oli Barakaldon sankari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kesäsen Barakaldo oli hävinnyt neljä ensimmäistä otteluaan, kun taas Tulosen Celta Vigon voittotili näytti täyttä neljän kierroksen jälkeen. Celta joutui kuitenkin tunnustamaan Barakaldon paremmakseen 53-51 (25-33). Kesänen heitti ottelun ainoat pisteensä tärkeään paikkaan, kun hän nosti Barakaldon voittokorin summerin soidessa.

- Oli kyllä tosi makea voitto. Meille kauden ensimmäinen voitto ja kotona, tähän mennessä voittamatonta sarjan kärkijengiä vastaan, ja pääsin nappaamaan voittokorin summerin soidessa viimeisellä sekunnilla. Aika hyvä fiilis kyllä, Kesänen hehkutti ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kesäsen mukaan Barakaldon voiton siemen löytyi puolustuspelistä.

- Oli meiltä tosi hyvä puolustuspeli, ja etenkin joukkuepuolustus oli hyvää koko matsin. Celta on tosi hyvä joukkue ja saimme pidettyä heidät 51 pisteessä, joten hyvä suoritus, Kesänen mietiskeli.

Kesänen tilastoi lisäksi levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Tulosen tehosaldoksi muodostui neljä pistettä ja viisi levypalloa. Celta on edelleen toisena, mutta Barakaldo nousi pois jumbopaikalta ja hivuttautui parempiin asemiin.
Ottelutilastot

Elina Koskimiehen Ibaizabal urakoi viikonloppuna kaksi ottelua ja jatkaa ainoana Liga Femenina 2:n puhtaan pelin joukkueena voitettuaan ensin lauantaina Leganesin 76-66 (39-28). Koskimies oli vahvassa vireessä heittämällä 17 pistettä, ottamalla kuusi levypalloa ja riistämällä pallon kertaalleen vastustajalta.
Ottelutilastot

Koskimies oli joukkueensa tehopelaajia myös 70-52 (42-24) päättyneessä ottelussa Pozueloa vastaan. Koskimies tehoili monipuolisesti 10 pistettä, kolme levypalloa ja kolme riistoa ollen myös joukkueen +/- -tilaston kärkinimenä lukemalla 26. Ibaizabal on voittanut kaikki kuusi otteluaan.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen Ferrol hävisi kärkiottelussa Real Canoelle kirvelevästi 62-67 (40-36). Äijänen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, viidellä levypallolla ja kahdella syötöllä. Tappio oli Ferrolille toinen viiden kierroksen jälkeen.
Ottelutilastot

Portugalin liigassa Kaisa Kuisman Vitoria SC voitti vieraskentällä Guifoesin 69-52 (30-28). Kuisma tilastoi ottelussa kolme levypalloa. Vitorialla on viidestä ottelusta kaksi voittoa.
Ottelutilastot

Sofia Pelanderin vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan kärkiottelussa Pelanderin A3 Basket Uumaja kärsi kotonaan niukan 66-70 (36-42)-tappion Telgelle. Pelander tilastoi komeasti 14 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Tilastoihin merkittiin myös yksi syöttö. A3:lla on viiden ottelun jälkeen kolme voittoa.
Ottelutilastot

Belgian liigassa Roosa Lehtorannan Antwerpen jäi Phantoms Basketin vieraana aseettomaksi häviten 53-93 (28-43). Lehtorannan tilastolakanalle kertyi kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Giants on voittanut seitsemästä ottelustaan kolme.
Ottelutilastot

Ranskan Ligue Feminine 2:ssa Annika Holopaisen Reims otti kauden toisen voittonsa kukistaessaan Chartresin 62-60 (29-28). Holopainen kasasi kaksi pistettä ja kolme levypalloa. Ranskan LF2:ta on pelattu kolme kierrosta.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Donau-Riesin hyvä alkukausi sai jatkoa joukkueen kaataessa Hernerin kotonaan 66-56 (34-32). Äijäsen tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Donau-Ries on viidellä voitolla ja kolmella tappiolla neljäntenä.
Ottelutilastot

Pounds oli jälleen Bergische Löwenin kantavia voimia, kun "Leijonat" paranteli asemiaan Saksan 2. Bundesliigan kärkitaistelussa 88-80 (48-46)-voitolla Neuss Tigersistä. Pounds pussitti 20 pistettä, joista 18 tuli kolmen pisteen viivan takaa. Tehotilastoihin merkittiin myös yksi levypallo. Löwenillä on tilillään kuuden ottelun jälkeen kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

16.7.2020 12:37 Susiladies

Marianne Kalin aloittaa ammattilaisuransa Rokkasen joukkuetoverina Bembibressä

Espanjan pääsarjassa Liga Femeninassa pelaavassa Bembibressä nähdään lisää suomalaisväriä tulevalla kaudella, kun Hofstran yliopistosta valmistunut Marianne Kalin,23, aloittaa ammattilaisuransa Sara Rokkasen pelikaverina.

15.7.2020 16:06 Susiladies

Helmi Tulonen Ibaizabaliin Koskimiehen aisapariksi

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavassa GDKO Ibaizabal ST:ssä nähdään tulevalla kaudella kaksi Susiladies-pelaajaa, kun Helmi Tulonen, 21, liittyy joukkueeseen Elina Koskimiehen seuraksi.

15.7.2020 08:38 Susiladies

Sara Rokkanen siirtyy yliopistokentiltä Espanjan pääsarjan Bembibreen

Sara Rokkanen, 24, aloittaa ammattilaisuransa Espanjan Liga Femeninassa, kun Toledon yliopistossa seniorivuotensa keväällä päättänyt Susiladies-pelaaja on tehnyt sopimuksen Club Polideportivo Bembibren kanssa.

8.7.2020 08:57 Susiladies

Anniina Äijänen jatkaa sarjanousun jahtaamista Ferrolissa

Susiladiesin Anniina Äijänen, 24, jatkaa Espanjan Liga Femenina 2:n Universitario de Ferrolissa myös tulevalla kaudella. Keskeytetyltä kaudelta Äijäselle ja Ferrolille jäi sarjanousun kokoinen palanen hampaankoloon.

25.6.2020 14:29 Susiladies

Susiladiesin Elina Koskimies jatkaa Espanjan Ibaizabalissa

Susiladiesin Elina Koskimies, 23, jatkaa ammattilaisuraansa tutussa ympäristössä myös ensi vuonna, kun Koskimies on tehnyt jatkosopimuksen Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavan GDKO Ibaizabal ST:n kanssa.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

13.5.2020 08:57 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karsten myös Ruotsiin Salmen joukkuekaveriksi

Wartti Basket -kasvatti Sandra Karsten, 23, suuntaa yliopistovuosien jälkeen Ruotsin pääsarjaan Wetterbygden Sparksiin. Aiemmin tällä viikolla samaan joukkueeseen sopimuksen teki Ninni Salmi.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

23.4.2020 08:22 Susiladies

Anissa Pounds jatkosopimukseen Pepinsterin kanssa

Susiladiesin tarkka-ampuja Anissa Pounds, 27, on tehnyt jatkosopimuksen belgialaisseura Pepinsterin kanssa.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

3.4.2020 13:11 Susiladies

Sara Bejedi vaihtaa yliopistonsa Florida Stateen

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 19, vaihtaa yliopistoaan ensi kautena Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. Päättyneellä kaudella Arizona Statea edustaneen Bejedin uusi yliopisto on Florida State.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

8.3.2020 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies taas huippuvedossa Espanjassa – ”Nyt tuntui heitto aika hyvältä”

Elina Koskimies oli jälleen ranne kuumana, kun hän upotti kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan sisään johdattaessaan Ibaizabalin voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Helmi Tulonen, Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta pelasivat myös pisterikkaat ottelut.

1.3.2020 20:32 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies ja Tulonen tulikuumina Espanjassa

Elina Koskimies ja Helmi Tulonen olivat liekeissä Espanjan Liga Femenina 2:n otteluissa. Koskimies nakutti 27 pistettä ja Tuloselle merkittiin komeasti 20 pinnaa. Kaisa Kuisma oli jälleen vakuuttavassa iskussa, kun hän pääsi juhlimaan isoa voittoa Portugalissa.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

Näytä lisää vastaavia