ViVe katkaisi PeKa:n voittoputken – Pyrinnölle kauden avausvoitto

23.10.2021 20:08 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Vimpeli kuritti kotonaan hallitsevaa mestaria. Muita voittajia olivat Pyrintö ja ToPo.

Kym Royster oli vaikea pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli jatkaa ilman tappiota kotonaan

Kauden hienosti aloittanut Vimpelin Veto sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut. Kotijoukkue pelasi kokonaisvaltaisen ottelun ja nappasi arvokkaat pisteet 90-82.

Avauspuolikas pelattiin tasaisissa merkeissä. Molemmat jaksot päättyivät tasatilanteessa ja puoliajalle mentiin tilanteessa 46-46.

Kolmannelle jaksolle Vimpeli tuli vahvemmin ja hallitsi jaksoa. Niinpä viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 11 pisteen johdossa.

Kotkalaiset pelasivat hieman paremmin päätösjaksolla, mutta Vimpeli piti johdon itsellään loppuun asti. Ottelu päättyi 90-82.

- Kotkan voittaminen ei ollut todellakaan helppoa, heillä on huippujoukkue. Meillä oli hyvä asenne pelaamiseen koko ajan ja uskottiin, että pystytään Kotka kaatamaan. Pistemäärä oli erittäin kova. Kolmannessa erässä saatiin hyvä rani päälle. Kotka tuli kolmen pisteen päähän, mutta oltiin maltillisia lopussa, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi

Koko kotijoukkueen aloitusviisikko kirjautti ottelussa hurjat minuutit. Shaylen Burnett teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Häntä myös rikottiin kahdeksan kertaa. Kym Royster säkitti 23 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa. Vieraista Naomi Davenport teki 25 pistettä ja nappasi 14 levypalloa.

- Emme saaneet levypalloja tarpeeksi. Puolustus ei ollut sitä, mitä sen oli sen piti olla. Veto toteutti omaa pelisuunnitelmaansa hyvin, Davenport sanoi.

Ottelutilasto

Pyrinnön voittosarake auki

Tampereen Pyrintö matkasi Espooseen, jossa se kohtasi EBT:n. Vierasjoukkue pelasi hienon ottelun ja nappasi kauden avauspisteet 70-63.

Vierasjoukkue tuli otteluun paremmin. Sen puolustus piti huolen siitä, että ensimmäiselle tauolle mentiin sen johtaessa 23-12.

Toiselle jaksolle roolit vaihtuivat ja Pyrintö oli puolestaan pinteessä. EBT nousi kuskin paikalle ja puoliajalle mentiin tilanteessa 37-36.

Kolmas jakso pelattiin tasaisissa merkeissä. EBT säilytti lopulta pisteen johtoaseman, kun lähdettiin viimeiselle tauolle.

Päätösjakso oli täysin Pyrinnön näytöstä. Se onnistui hienosti puolustuspäässä ja EBT onnistui tekemään vain kahdeksan pistettä. Sarjapisteet matkasivat Tampereelle 70-63.

Anni Jämsä säkitti kauden korkeimman pistemääränsä. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, joiden lisäksi hän otti kahdeksan levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Whisper Fisher teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 13 levypallolla. EBT:n korkeimman pistemäärän teki Kiia Mäntylä. Hän teki 20 pistettä ja se on myös hänen henkilökohtainen ennätyksensä.

ToPo ylivoimainen

Forssan Alku sai vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi vierasotteluun. Vieraat olivat ylivoimaisia ja pääsivät juhlimaan voittoa 87-48.

ToPo oli parempi heti ylösheitosta lähtien. Avauspuolikkaalla erityismaininnan ansaitsee sen puolustuspeli. FoA sai puoliajan aikana tehtyä vain 21 pistettä. Kun taas ToPon hyökkäys toimi mentiin puoliajalle vieraiden johtaessa peliä 24 pisteellä.

Sama meno jatkui myös kolmannella jaksolla. ToPo kasvatti johtonsa 35 pisteeseen.

Päätösjaksolla ei enää ollut juurikaan pelattavaa. Se olikin ottelun tasaisin. Helsinkiläisjoukkue vei ottelun 87-48.

Ikinuori Taru Tuukkanen osoitti jälleen minkä tasoinen pelaaja hän on. Hän teki 28 pistettä ja keräsi 14 levypalloa. Myös Erika Davenport kasasi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 14 levypallolla. Kotijoukkueen pisteykkönen oli Tuulia Anttonen 16 pisteellä.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.