Tom Gustafsson

201 cm / 105 kg
Syntynyt 1976


Uutisia henkilöstä Tom Gustafsson

22.3.2008 Korisliiga

Korisliigan runkosarjan voitto Lappeenrantaan

Lappeenrannan NMKY varmisti lauantaina Korisliigan runkosarjan päätöskierroksella runkosarjan voittonsa haettuaan Espoon Hongasta vierasvoiton pistein 79-104 (37-52). LrNMKY pelasi eurocupin vuoksi Korisliigan runkosarjassa vain 22 peliä muiden joukkueiden 42 pelin sijasta. Paremmuus mitattiin voittoprosenteilla, joka kohosi lappeenrantalaisilla parhaaksi.

10.3.2008 Pääjuttu

Korihait raateli Namika Lahden

Namika Lahti pelasi toisen vaisun kotiottelun peräkkäin, kun se hävisi Korisliigan ainoassa maanantain pelissä Uudenkaupungin Korihaille tuloksella 60-85 (30-30). Voitto nosti Korihait pudotuspeliviivan päälle tasatilanteeseen Joensuun Katajan ja viivan alle jääneen Porvoon Tarmon kanssa.

23.3.2005 Katsojat

Sparliigan puolivälierien ”tärpit” ja infopaketti

Suomen Koripalloliitto järjesti keskiviikkona 23.3. Sparliigan pudotuspelien infotilaisuuden median edustajille. Seuraavassa tilaisuudessa jaettu materiaali, tuhti infopaketti purtavaksi myös Koris.netin lukijoille.

21.3.2005 Pääjuttu

Viikon tauko tervetullut pudotuspelien joukkueille

Koripallon Sparliigan pudotuspelipaikkansa runkosarjan viimeisellä kierroksella varmistanut Espoon Honka on toipumassa sitä kohdanneesta rajusta flunssa-aallosta. Viikon tauko ennen puolivälierien alkua on tervetullut myös muilla pudotuspelipaikkakunnilla.

2.2.2005 Korisliiga

Lahden levypalloylivoima taltutti Hongan

Namika Lahti oli pistein 101-86 (48-44) Honkaa parempi koripallon miesten Sparliigan ottelussa. Lahden pyöritti normaalia pienempää pelaajarotaatiota, ja joukkueen peliin tuli lisää intensiteettiä.

12.12.2004 Suomen Cup

KTP täydensi kotkalaisjuhlat trillerivoitollaan

KTP Basket ja Namika Lahti tarjoilivat sunnuntaina Helsingin Jäähalliin saapuneelle 2685-päiselle yleisölle kaksijakoisen ja huippujännittävän Suomen Cup –finaalin. Lahti teki päätösjaksolla uskomattoman nousun 21 pisteen takaa-ajoasemasta, mutta finaalin sankarin Roope Mäkelän hermot olivat loppuhetkillä rautaa. Mäkelä iski vapaaheittoviivalta lopullisen ratkaisun ja KTP:lle 104-98-voiton, joka toi jo päivän toisen mestaruuden Kotkaan.

10.12.2004 Katsojat

Ehtiikö Kotka kiihdyttää Lahden vauhtiin?

Tulevana viikonloppuna (10.-12.12.) Helsingin Jäähallissa järjestettävä kolmen lajin Suomen Cup –tapahtuma huipentuu sunnuntaina pelattavaan miesten koripallofinaaliin. Kermana kakun päällä on näin kotkalaisen KTP Basketin ja Namika Lahden kohtaaminen. Kuuma kysymys ennen finaalia on: ehtiikö KTP saamaan pakkansa kasaan ennen sunnuntaita?

4.11.2004 Pääjuttu

Kouvot jatkoi Lappeenrannan alamäkeä

Koripallon Sparliigan voitokkaasti aloittanut Lappeenrannan NMKY kärsi toisen tappion peräkkäin, kun Kouvolan Kouvot haki keskiviikkokierroksella kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, vieläpä yllättävän suurella erolla 66–87 (28–40) tuloksella.

27.10.2004 Suomen Cup

KTP ja Namika Lahti raivasivat tiensä Suomen Cupin finaaliin

Kotkalainen KTP Basket sekä Namika Lahti taistelevat Suomen Cup –mestaruudesta Helsingin Jäähallissa 12.12. pelattavassa finaalissa. KTP intoutui hurjaan hyökkäyspeliin ja kaatoi keskiviikon välierässä tappioitta kotimaan parketeilla tähän asti edenneen Lappeenrannan NMKY:n 115-97. Kotikenttä oli valttia myös toisessa välierässä, jossa Lahti selätti Kouvot 86-75.

26.10.2004 Katsojat

Suomen Cupin välierissä luvassa ”kunnon rytinää”

Miesten Suomen Cup –finalistit vuosimallia 2004 ratkotaan keskiviikkona 27.10. Finaalipaikoista mittelevät otteluparit KTP Basket – Lappeenrannan NMKY ja Namika Lahti – Kouvot. Keskiviikon voittajat kohtaavat 12.12. Helsingin Jäähallissa pelattavassa loppuottelussa.

3.10.2004 Suomen Cup

Kouvot, KTP, Lahti ja Lappeenranta Suomen Cupin välieriin

Lappeenrannan NMKY oli miesten Suomen Cup -viikonlopun ainoa vierasvoittaja. LrNMKY kaatoi sunnuntaina Espoossa Hongan ylivoimaisesti 101-75 ja eteni Cupissa välieriin. Samoin tekivät Kouvot, KTP Basket ja Namika Lahti, jotka selvisivät järjestämistään Semi Final Four –turnauksista voittajina 27.10. pelattaviin välieriin.

Sami Lehtoranta vahvistamaan Namika Lahden miehistöä

SM-hopeajoukkue Namika Lahti on solminut sopimuksen Sami Lehtorannan kanssa alkavaksi kaudeksi. Lahdessa on oltu tyytyväisiä miehen peliesityksiin ja kun mieleistä sopimusta ei Euroopasta löytynyt, oli jatkaminen Lahdessa hänen ykkösvaihtoehto. Lehtoranta jatkaa Lahdessa jo viidettä vuotta, joten pelaajat ja valmentaja Lars Ekströmin kuviot ovat miehelle tutut jo entuudestaan.

16.6.2004 Pääjuttu

Jesper Parve vahvistamaan Namika Lahtea

Miesten SM-Koriksessa pelaava Namika Lahti on solminut vuoden pituisen sopimuksen virolaisen Jesper Parven kanssa. Hopeajoukkueen päävalmentajana jatkaa vuoden valmentaja Lars Ekström.

Pasi Riihelä ja Susanna Rinta vuoden pelaajat

Lappeenrannan NMKY:n Pasi Riihelästä oli kuluneella SM-kaudella tulla ensimmäinen suomalainen korikuningas yli 20 vuoteen. Korikuninkuus livahti ohi suun, mutta hän voitti IS-tähtikilpailun ja perjantaina Riihelä palkittiin SM-Koriksen vuoden pelaajana 2003-04. Naisten puolella vuoden pelaajan tittelin nappasi ensimmäistä kertaa urallaan Susanna Rinta, joka oli voittamassa helsinkiläisjoukkue Panttereille sen neljättä Suomen mestaruutta viiden vuoden sisällä.

12.4.2004 Pääjuttu

Kouvot puolustuksensa ansiosta ylivoimainen Suomen mestari

Kouvolalainen Kouvot on miesten Suomen mestari viiden vuoden tauon jälkeen. Kouvot otti ohjat käsiinsä neljännessä finaalissa jo alkuhetkillä ja katkaisi finaalisarjan Namika Lahtea vastaan ylivoimaisen näytöksen jälkeen lukemin 96-71. Kouvot otti kiinnityksen Pantteri-patsaaseen tiiviillä puolustuksellaan ja laajan hyökkäysarsenaalinsa turvin.

7.4.2004 Pääjuttu

Kouvot jo voiton päässä mestaruudesta

Suomen mestaruus on katkolla Kouvoille jo ensi lauantaina, kun miesten kolmas finaali pelataan Lahden Jäähallissa. Kouvot taivutti Namika Lahden finaalisarjassa toistamiseen keskiviikkona. Täpötäyden Mansikka-ahon Urheiluhallin edessä pelannut kotijoukkue puolusti liikkeen pois lahtelaisten hyökkäyksestä ja tuikkasi tilaisuuden tullen ratkaisevia kaukoheittoja sisään. Lopulta Kouvot siirtyi ottelusarjassa 2-0-johtoon 91-78-voitollaan.

4.4.2004 Pääjuttu

Finalistit hyvillä mielin kauden huipennukseen

SM-Koriksen finaalit käynnistyvät maanantaina (5.4.), kun hallitsevan mestarin Hongan suoraan otteluvoitoin 3-0 loppuotteluista pudottanut Kouvot marssii Namika Lahden vieraaksi Lahden Jäähalliin. Lähtökohdat ovat finalistien kannalta monella eri tapaa hyvinkin erilaiset, mutta yksi asia yhdistää sekä Namika Lahtea että Kouvoja: molemmat lähtevät kauden huipennukseen hyvällä ”fiiliksellä” ja niillä on takanaan kolme peräkkäistä välierävoittoa, joissa joukkueet esittivät hyvätasoista koripalloa ja taktisesta kypsää pelaamista.

2.4.2004 Korisliiga

Namika Lahti taisteli välieräsarjalle viidennen pelin

Namika Lahden ja KTP Basketin välinen välieräsarja saa huikean päätöksen, kun joukkueet kohtaavat viidennen ja ratkaisevan kerran lauantaina Lahdessa. Lahtelaiset taistelivat sarjalle viidennen ottelun voittamalla KTP:n Karhuvuoressa perjantaina 102-89 ja tasoittamalla voitot 2-2:een hävittyään kaksi ensimmäistä kohtaamista.

29.3.2004 Pääjuttu

Kouvot ja KTP jo 2-0-johtoihin välierissä

Kokonaan kymenlaaksolainen SM-Koriksen finaali on enää yhden Kouvojen ja yhden KTP Basketin voiton päässä. Sekä Kouvot että KTP siirtyivät maanantaina välierien ottelusarjoissaan 2-0-johtoihin. Kouvot kepitti hallitsevan mestarin Hongan lukemin 79-62 ja KTP puolestaan Namika Lahden 107-83.

26.3.2004 Katsojat

Lahti ja KTP jatkoon, SM-Koriksen välieräparit selvillä

SM-Koriksen välieräparit selvisivät perjantai-iltana, kun Namika Lahti kukisti viidennessä ja ratkaisevassa puolivälierässään joensuulaisen Katajan Teemu Laineen viimeisen sekunnin korilla 75-73 ja KTP Basket puolestaan Pussihukat Karhuvuoressa 99-83. Välierien otteluparit ovat näin ollen Honka - Kouvot ja Namika Lahti - KTP. Välierät käynnistyvät sunnuntaina 28.3.

Näytä lisää vastaavia