KTP täydensi kotkalaisjuhlat trillerivoitollaan

12.12.2004 KTP Basket ja Namika Lahti tarjoilivat sunnuntaina Helsingin Jäähalliin saapuneelle 2685-päiselle yleisölle kaksijakoisen ja huippujännittävän Suomen Cup –finaalin. Lahti teki päätösjaksolla uskomattoman nousun 21 pisteen takaa-ajoasemasta, mutta finaalin sankarin Roope Mäkelän hermot olivat loppuhetkillä rautaa. Mäkelä iski vapaaheittoviivalta lopullisen ratkaisun ja KTP:lle 104-98-voiton, joka toi jo päivän toisen mestaruuden Kotkaan.

Aiemmin päivällä Peli-Karhujen naiset kukistivat omassa Suomen Cup –finaalissaan Pantterit Helsingistä loppuluvuin 74-67.  

Harva Jäähallin lehtereillä uskoi KTP:n mestaruuden olevan vaakalaudalla, kun miesten finaalia oli vajaat seitsemän minuuttia jäljellä. Kotkalaiset johtivat nimittäin tuolloin 21 pisteen (86-65) turvin. KTP oli juuri repäissyt reilun kolmen minuutin jakson 15-6 Jari Vekkilän kuuden peräkkäisen pisteen siivittämänä. Koripallo on kuitenkin siitä ihmeellinen peli, että asetelmat voivat muuttua nopeastikin äärilaidasta toiseen. Näin kävi sunnuntaina.  

Namika Lahden paikka- ja prässipuolustukset tuottivat KTP:lle suurta tuskaa koko toisen puoliajan, mutta erityisesti viimeisten minuuttien aikana. KTP menetti palloja helpoista paikoista ja Lahti sai mahdollisuutensa. Teemu Laine ja Mikko Kyrö osuivat ensin haamukolmosissaan ja Tom Gustafsson pääsi nostamaan korin alta sisään kakkosen. Lahti teki käsittämättömät 11 pistettä 25 sekunnissa ja pääsi vielä mukaan voittotaistoon. Kun 45 sekuntia oli ottelua jäljellä, nosti Laine ajollaan Lahden kahden pisteen päähän (96-98) yleisön haukkoessa henkeään.  

KTP onnistui tiukimmilla hetkillä pelaamaan pallon Roope Mäkelän käsiin. Lahti rikkoi ja Mäkelä upotti vapaaheittonsa. Lopullisen niitin ottelulla Mäkelä sinetöi 13 sekuntia ennen loppua säkittämällä molemmat vapaaheittonsa ja nostamalla tilanteeksi 102-96.  

- Loppuhetket olivat meiltä aivan kauheaa pelaamista. Prässinmurrossamme ei ollut mitään järkeä. Onneksi aika oli puolellamme ja onneksi muutama vapari meni sisään. Kuka tietää miten ottelussa olisi käynyt, jos peli olisi jatkunut viisi minuuttia pidempään, kertoi huojentunut Mäkelä.  

- Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vaikka meni jännäksi, on toisaalta aivan sama voitetaanko tällainen peli kolmella vai 30 pisteellä, Mäkelä lisäsi hypistellessään Suomen Cup –pokaalia urallaan neljättä kertaa.  

Avauspuolisko Mäkelän show’ta  

Mäkelän uroteot eivät kattaneet pelkästään finaalin viimeisiä hetkiä, vaan varsinainen näytös nähtiin 30-vuotiaan konkarin toimesta avauspuoliskolla. Mäkelä paukutti ensimmäisten 20 minuutin aikana peräti 25 pistettä. Mäkelän kymmenestä pelitilanneheitosta vain yksi lipsahti ohi. Kipparinsa ansiosta KTP johtikin puoliajalle lähdettäessä 55-34.  

- Olihan tämä finaali yhtä Roope Mäkelä –näytöstä. Hänen panoksensa ei ollut mikään yllätys, mutta täytyy sitä silti ihailla kaikkien selkä- ja muiden ongelmien jälkeen, kommentoi Namika Lahden valmentaja Lars Ekström.  

- Ensimmäisellä puoliajalla puolustuksemme petti ja siihen peli pitkälti ratkesi. Teimme aivan riittävästi tänään pisteitä ottelun voittamiseksi. Puolustuspäässä ongelmat olivat, Ekström lisäsi.  

KTP:stä vahvaan osaan nousi myös muita suomalaisia – kukin vuorollaan. Pasi Heinonen oli ajoittain hyvässä vauhdissa ennen kuin loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään kentän toisen puoliajan alussa. Markus Myllylä puolestaan teki vahvan iltapuhteen painiessaan Lahden pitkän kaluston kanssa ja Juuso Lehtimäki osallistui peliin myös aktiivisesti. Jari Vekkilä avasi pistetilinsä päätösjaksolla kreivin aikaan ja Jussi Saarela yllätti hyökkäyspään aktiivisuudellaan.  

- Olen erittäin iloinen konkarikaartimme puolesta. Pojat ovat käyneet syksyn aikana aika syvälläkin ja vaikeaa on ollut. Finaali oli kuitenkin kokeneilta pelaajilta iso peli, iloitsi KTP-luotsi Eero Saarinen.  

Jo 18. kauttaan pääsarjatasolla valmentava Saarinen toki myönsi kokeneensa ylimääräisiä sydämentykytyksiä viimeisten minuuttien aikana.  

- Lopussa emme tehneet mitään oikein, mutta voitto saa unohtamaan vastustajan päätösjaksolla tekemät 38 pistettä.  

Mestaruus oli Saariselle jo kuudes Suomen Cupissa ja vahva työnäyte siitä, että hän osaa ladata pelaajansa veitsi kurkulla –peleihin. Kotkalle cup-voitto oli historian kahdeksas ja toinen peräkkäinen. 

Roope Mäkelän lopullinen saldo kohosi finaalissa 32 pisteeseen. Mäkelä osui kaikissa kakkosissaan (6/6) ja vapareissaan (8/8), eikä kolmosistakaan mennyt ohi kuin kolme (4/7). Robert Owens säesti 21 pisteellään. Namika Lahden paras oli Monte Cummings (26/2), joka säväytti taidokkailla läpiajoillaan ja lennokkailla viimeistelyillään.

Miesten Suomen Cup -finaalin ottelutilastot löytyvät tästä.

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia