Jyrki Suhonen

cm / kg
Syntynyt 1960


Uutisia henkilöstä Jyrki Suhonen

11.7.2012 EM-karsinnat

16-vuotiaat tytöt odottavat suomalaiskannustusta Tallinnan EM-kisoissa

Suomenlahden rannoilla eletään torstaista alkaen kisatunnelmissa, kun 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat käynnistyvät Viron pääkaupungissa Tallinnassa. Antti Koskelaisen valmentama Suomi uskoo ”susipuolustuksen” iskukykyyn ja odottaa suomalaiskatsojia sankoin joukoin saapuvaksi maistelemaan kisatunnelmaa.

15.5.2012 Pääjuttu

Suomen nuoret aloittavat maajoukkuekesän PM-kisoissa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet avaavat vuoden maajoukkuekesän 2012 tällä viikolla Ruotsin Solnassa järjestettävissä PM-kisoissa. Viime keväänä Suomen 16-vuotiaat voittivat PM-kultaa niin poikien kuin tyttöjenkin sarjoissa.

1.1.2012 Pääjuttu

Nuorisomaajoukkueiden vuosi käynnistyy Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Tallinnassa Audentesin urheilukoululla pelattavan Baltic Sea Cupin merkeissä. Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ottavat turnauksessa mittaa Latvian, Viron ja Ruotsin maajoukkueista.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

3.8.2011 Pääjuttu

Universiadijoukkue kohtaa Norjan, 15-vuotiaat Viron

Suomen miesten universiadijoukkue valmistautuu Kiinan Shenzhenissä 12.-23. elokuuta pelattaviin ”opiskelijoiden olympialaisiin” kohtaamalla Norjan miesten maajoukkueen Tikkurilassa 4. ja 5. elokuuta. Samoina päivinä tulessa ovat myös 15-vuotiaat tytöt ja pojat, jotka kohtaavat Viron Tikkurilassa ja Tampereella.

5.7.2011 Pääjuttu

15-vuotiaiden maajoukkueet Baltian kiertueelle

Suomen alle 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet (1996 ja myöhemmin syntyneet) lähtevät tiistaina harjoitus- ja ottelumatkalle Baltiaan. Kumpikin joukkue pelaa kymmenpäiväisen leirityksen aikana kolme ottelua.

Sudenpentujen valmentajat nimetty – 18-vuotiaat Bundesliiga-kaksikon opissa

Suomen Koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2011. Nimettyjen valmentajien joukossa on jälleen alansa huippuammattilaisia, kuten paluun 20-vuotiaiden miesten peräsimeen tekevä Pekka Salminen sekä Bundesliigassa valmentavat Gordon Herbert ja Anton Mirolybov, jotka ottavat luotsattavakseen Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueet.

Alle 15-vuotiaiden testileiri Vierumäellä 28.–30.5.

Suomen alle 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kokoontuvat testileirille Vierumäen urheiluopistolle 28.–30.5. Leirin aikana maajoukkue-ehdokkailta testataan koripallotaitojen ohella nopeutta, voimaa ja kimmoisuutta. Lisäksi pelaajille tehdään kattavat lihastasapainokartoitukset fysioterapeuttien johdolla.

20.12.2009 Haastattelu

15-vuotiaiden maajoukkueiden päävalmentajat haastattelussa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet toimivat nuorten maajoukkuevalmennuksessa niin sanottuina sisääntulomaajoukkueina, joiden tarkoitus on antaa pelaajille valmiuksia osallistua tulevina vuosina täysipainoiseen harjoitteluun maajoukkueurheilijana.

17.12.2009 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueiden valmentajat nimetty vuodelle 2010

Suomen Koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2010. Suomi lähettää kansainvälisiin mittelöihin vuonna 2010 kuluvan vuoden tapaan seitsemän nuorten maajoukkuetta, joiden valmennustiimit koostuvat maamme huippuosaajista.

3.11.2009 Pääjuttu

Syrjänen ja Kujansivu valmentavat Honkaa Herbertin ollessa sivussa

Kimmo Kujansivu liittyy Korisliigassa pelaavan Espoon Hongan valmennusportaaseen. Kujansivu vastaa yhdessä Jussi Syrjäsen kanssa Hongan luotsaamisesta päävalmentaja Gordon Herbertin kuntouttaessa kesällä leikattua selkäänsä.

6.3.2009 Korisliiga

Hongan valmennusjohdolle rangaistuksia

Suomen Koripalloliitto on langettanut rangaistuksia Espoon Hongan valmennusjohdolle keskiviikkona 4.3. pelatun Korisliigan ottelun tapahtumista. Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevic sai varoituksen ja apuvalmentaja Jyrki Suhonen asetettiin yhden ottelun mittaiseen kilpailukieltoon.

9.11.2008 Korisliiga

Honka haki voiton Tampereelta

Espoon Honka haki Korisliigan ainoassa sunnuntain pelissä voiton Tampereelta, jossa Pyrintö kaatui tuloksella 89-76 (30-40). Pyrintö johti peliä kolmannen jakson puoliväliin asti parhaimmillaan 14 pisteellä. Siitä eteenpäin Honka hallitsi peliä ja kipusi tasaisesti 13 pisteen voittoonsa.

5.8.2008 EM-kilpailut

18-vuotiaat tytöt EM-kisoihin hyvin valmistautuneina

Vuosi sitten Ilpo Rantasen valmentama 16-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkue näytti epäilijöilleen pitkää nenää ja ylsi B-divisioonan EM-kisoissa viidenteen sijaan, joka oli suomalaisten juniori-ikäluokkien kesän toiseksi paras suoritus. Joukkueen runko on nyt vuoden vanhempi, uuteen ikäluokkaan (18-vuotiaat) siirtynyt ja täysin uudenlaisten haasteiden edessä. Avainpelaajien loukkaantumisten johdosta 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen iskukyky on yhä arvoitus.

29.4.2008 Pääjuttu

Korisnuoret kamppailevat Pohjoismaiden mestaruudesta

Pohjoismaiden nuorten koripallomestaruudet ratkotaan loppuviikolla Tukholman Solnassa. Vapunaattona alkaviin kisoihin matkustaa Suomesta neljä joukkuetta, eli 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet. Kisat huipentuvat sunnuntaina 4.5. pelattaviin sijoitusotteluihin, jolloin ratkeaa myös kultamitalien kohtalo.

11.12.2007 Valmentajat

Ensimmäiset All Star –leirit kokosivat lähes 150 nuorta Vierumäelle

Koripalloliiton ensimmäiset All Star –leirit järjestettiin Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 5.-9. joulukuuta. Kokeneiden maajoukkuevalmentajien opissa kävi yhteensä lähes 150 poika- ja tyttöjunioria. Neljä kertaa vuodessa järjestettävät All Star –leirit ovat osa Koripalloliiton pelaajalahjakkuuksien kartoitusjärjestelmää.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

24.7.2007 Pääjuttu

16-vuotiaat tytöt EM-kisoihin huolella valmistautuneena

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden kiireinen kesä jatkuu Italian Chietissä, jossa järjestetään kuun vaihteessa 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat. Suomen valmentaja Ilpo Rantasella on koossa hyvin valmistautunut ryhmä, jonka pelaajista yksikään ei ole aiemmin edustanut Suomea EM-kisoissa. Haaste on kova, mutta Rantanen luottaa omiinsa.

15.5.2007 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueet suuntaavat PM-kilpailuihin

Solnassa, Ruotsissa kamppaillaan keskiviikosta (16.5.) lähtien nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista. Suomesta matkaan lähtevät 18- ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen joukkueet. Turnaus päättyy sunnuntaina (20.5.) pelattaviin finaaleihin.

Oikarisesta HNMKY:n miesten luotsi

Miesten I divisioonapaikan säilyttänyt Helsingin NMKY uudistaa valmennusportaansa kaudelle 2007-08. Edustusjoukkueessa valmennusvastuun ottaa seuran oma kasvatti Juha Oikarinen, 28. Hän saa avukseen niin ikään 28-vuotiaan Kimmo Hanhisen.

Näytä lisää vastaavia