Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

6.2.2020 08:27 Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

Alex Murphy pääsi juhlimaan LEB Oron cupin voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Copa Princesan finaaliin pääsivät kaksi LEB Oron runkosarjan ensimmäisen kierroksen parasta joukkuetta. Finaalissa olivatkin vastakkain LEB Oron kärkijoukkue Valladolid ja Murphyn Gipuzkoa. Gipuzkoa haki vieraskentältä 62-55 (30-29)-voiton ja pääsi nostelemaan kannua. Murphy kunnostautui tällä kertaa erityisesti levypalloissa kahmien käsiinsä seitsemän levypalloa. Tilastoihin kertyi myös kaksi pistettä ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bayern Münchenin vaikea taival Euroliigassa sai jatkoa, kun se hävisi vieraskentällä ASVEL Lyon-Villeurbannelle 65-75 (35-34). Petteri Koponen heitti seitsemän pistettä ja antoi kaksi syöttöä. Bayern Münchenilla on seitsemän voittoa ja 16 tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa hävisi lohkovaiheen päätösottelussa Bambergille vieraskentällä jatkoajan jälkeen 96-98 (90-90, 34-38). Salinille ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Hän pisti totuttuun tapaan kroppansa likoon puolustuspäässä ja sai kovan iskun rintakehäänsä. Hetkeä myöhemmin hän menetti tajuntansa ja lyyhistyi kentän pintaan.

- Siinä tuli puolustuksessa kova isku rintaan ja lähti ilmat pihalle. Lopulta lähti taju ja heräsin siihen, kun porukkaa oli ympärillä, Salin kertoi pelottavan näköisesti tilanteesta.

Salin kuitenkin virkosi nopeasti ja pystyi jatkamaan peliä ,ja oli avainasemassa Teneriffan noustessa varsinaisen peliajan lopussa tasoihin. Hän upotti ensin kolmen pisteen heiton ja vaparin päälle sekä syötti Santi Yustan tasoittavan kolmen pisteen heiton reilu sekunti ennen loppusummeria. Bamberg oli jatkoajalla kuitenkin niukasti vahvempi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salin heitti ottelussa yhteensä 15 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi syötön ja nappasi riiston.

Tappion myötä Teneriffa putosi lohkossa toiseksi saldonaan 11 voittoa ja kolme tappiota.

Salin tilastoi Mestarien liigan lohkovaiheessa 11,1 pistettä, 1,8 levypalloa ja 1,6 syöttöä. Hänen kolmen pisteen heittoprosentti oli komeasti 44,4.
Ottelutilastot

Alexander Madsen paranteli alaraajavammaa, kun VEF Riika päätti Mestarien liigan 74-81 (42-40)-tappioon Nizhni Novgorodille. Riika voitti ensimmäisen ottelunsa, mutta hävisi 13 seuraavaa. Madsenin tilastoriville kertyi 6,8 pistettä, 4,5 levypalloa, 2 syöttöä ja 1,2 torjuntaa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg taipui niukasti kotikentällään Ankaralle 89-90 (39-41). Strasbourg jäi lohkossaan lopulta seitsemänneksi neljällä voitolla ja yhdeksällä tappiolla.

- Olen erittäin iloinen siitä mitä näin. Henki oli hyvä ja olimme valmistautuneet hyvin. Yritimme parantaa edellisottelusta ja onnistuimme siinä. Harmi vain, että tulos oli samanlainen kuin viimeksi. Nämä ovat niitä pieniä asioita joita meidän täytyy korjata. Kokonaisuudessaan voin olla ylpeä joukkueesta, Tuovi sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden eteni monikansallisessa Alpe Adria Cupissa välieriin voittamalla toisessa puolivälieräottelussa kroatialaisen Skrljevon 101-78 (51-42). Swans oli hävinnyt ensimmäisen pelin vieraskentällä 76-90, mutta eteni välieriin yhteistuloksella 177-168.
Ottelutilastot

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

16.1.2020 07:57 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Sasu Salin oli selättänyt viime aikoina vaivanneen sairastelun ja palasi tehokkaana pelikentille heittäen Teneriffalle 14 pistettä Mestarien liigan ottelussa Nymburkia vastaan. Tappiosta huolimatta Teneriffa varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

11.1.2020 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa - Koponen, Seppälä ja Nuutinen vireessä

Sasu Salinin Teneriffa käytännössä varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa jatkamalla hyvää kauttaan kreikkalaista Peristeriä vastaan. Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin parhaimmistoa Euroliigassa, Matti Nuutinen punnersi tupla-tuplan Espanjassa ja Ilari Seppälä auttoi joukkueensa voittoon Ranskassa.

6.12.2019 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Matti Nuutinen hirmuiskussa

Sasu Salin ja Matti Nuutinen olivat alkuviikon suomalaisnimet. Salin säkitti 15 pistettä Mestarien liigassa ja Nuutinen nosteli 20 pinnaa Espanjan LEB Orossa. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies Euroliigan ottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

Näytä lisää vastaavia