Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

21.3.2024 07:26 Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Lassi Tuovi pääsi luotsaamaan Bolognaa Euroliigassa päävalmentajana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuovi otti Bolognan ohjat käsiinsä, kun päävalmentaja Luca Banchi sai penkiltä suihkukomennuksen päätösneljänneksellä. Tuovi ei pystynyt kääntämään peliä, kun Bologna hävisi vieraskentällä 81-96 (49-43). Tappion myötä Bologna putosi sarjassa kahdeksanneksi.

Tuovi ei arkaillut hypätä päävalmentajan saappaisiin sen jälkeen, kun Banchi sai lähtöpassit.

- En juuri ajatellut asiaa. Tämä on koripalloa ja asioita tapahtuu. Meillä on jaettu vastuu, Tuovi totesi Bolognan sivuilla.

Aiemmin suomalaisvalmentajista kanadalaissyntyinen Gordon Herbert on toiminut päävalmentajana Euroliigassa. Saksan maailmanmestariksi johdattanut Herbert on valmentanut Euroliigassa kolmasti, kun hän valmensi kaudella 2001-02 Frankfurt Skylinersia, kaudella 2006-07 ranskalaista Pau-Orthezia ja kaudella 2007-08 seurana oli kreikkalainen Aris Thessaloniki.
Ottelutilastot

Mestarien liigan jatkolohkovaihe saatiin päätökseen. Sasu Salin ei ollut Teneriffan kokoonpanossa, kun jo aiemmin jatkopaikkansa varmistanut espanjalaisjoukkue hävisi Peristerin vieraana 82-90 (46-50). Tappiosta huolimatta Teneriffa voitti lohkonsa.

Puolivälieräparit arvotaan torstaina. Samalla julkaistaan tämän vuoden Final Four -lopputurnauksen isäntä.
Ottelutilastot

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg putosi niukasti jatkosta, vaikka voitti päätösottelussaan Bursan 78-65 (51-32). Strasbourg päätyi kahteen voittoon yhdessä Bursan ja Cholet'n kanssa. Joukkueiden keskinäisessä vertailussa Bursa nousi ykköseksi ja Strasbourg oli toinen. Lohkovoiton kuittasi nimiinsä puhtaalla pelillä Malaga.
Ottelutilastot

Paris Basketball lämmitteli kohti EuroCupin välieriä kaatamalla Ranskan liigassa Nancyn selvästi 113-71 (55-32). Mikael Jantunen tilastoi kahdeksassa minuutissa täydellisellä heittopelillä kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Tuomas Iisalon miehistö on Ranskan liigassa kolmantena.
Ottelutilastot

Kalev/Cramo varmisti Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarjan voiton kaataessaan Ventspilsin 81-60 (46-27). Severi Kaukiainen keskittyi ruokkimaan joukkuekavereitaan kuudella syötöllä ja tilastot täyttyivät myös kahdella levypallolla.

Kalev/Cramo johtaa sarjaa kolmen voiton erolla, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. Se on hävinnyt runkosarjassa vain yhden ottelun.
Ottelutilastot

Daniel Dolencin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi riisto, kun Mazeikiai taipui Liettuan liigan ottelussa Lietkabelisin vieraana 81-82 (48-34). Lietkabelis jatkaa sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Islannin cupissa Ville Tahvanainen tavoitteli finaalipaikkaa Alftanesin kanssa ja Antti Kanervo oli samassa jahdissa Stjarnanin riveissä. Kummankin joukkueen kohtaloksi tuli pudota jatkosta.

Alftanes taipui Tindastollille 72-90 Tahvanaisen ollessa joukkueensa parhaimmistoa 16 pisteen, kuuden levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Stjarnan puolestaan taipui Keflavikia vastaan 94-113. Kanervo heilutti sukkaa 15 pisteen edestä ja tilastot täyttyivät levypallolla ja kahdella syötöllä.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

16.1.2020 07:57 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Sasu Salin oli selättänyt viime aikoina vaivanneen sairastelun ja palasi tehokkaana pelikentille heittäen Teneriffalle 14 pistettä Mestarien liigan ottelussa Nymburkia vastaan. Tappiosta huolimatta Teneriffa varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

11.1.2020 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa - Koponen, Seppälä ja Nuutinen vireessä

Sasu Salinin Teneriffa käytännössä varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa jatkamalla hyvää kauttaan kreikkalaista Peristeriä vastaan. Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin parhaimmistoa Euroliigassa, Matti Nuutinen punnersi tupla-tuplan Espanjassa ja Ilari Seppälä auttoi joukkueensa voittoon Ranskassa.

Näytä lisää vastaavia