Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

24.11.2022 07:37 Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa. (Kuva: FIBA Europe)

Maxhuni sai kehumisoikeudet pelin jälkeen, kun Merlins voitti Craiovan selvästi 102-81 (53-38). Maxhuni oli Merlinsin parhaimmistoa 14 pisteen ja kuuden syötön saldolla. Hopkins keräsi tilastoihinsa kahdeksan pistettä, levypallon ja kaksi torjuntaa. Palmi kasasi viisi pistettä ja syötön.

Voitto ei kuitenkaan aivan vielä varmistanut Merlinsin jatkopaikkaa, vaan ratkaisu siirtyi viimeiselle kierrokselle. Merlins kohtaa päätöskierroksella Voluntarin ja sille riittää 14 pisteen tappiokin ottelusta jatkopaikkaan. Craiova on sen sijaan jo varmistanut jatkopaikkansa.

- Iso voitto meille ja olemme yhden askeleen lähempänä toista kierrosta ja sitä pitää tavoitella. Meillä oli pieni revanssiviha viime pelistä Craiovaa vastaan, niin tulimme näyttämään, että olemme parempi joukkue, Maxhuni totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentaman Swans Gmundenin jatkohaaveet kariutuivat, kun itävaltalaisjoukkue hävisi kirvelevästi Hapoel Haifalle 70-77 (42-43). Swansilla on viidestä ottelusta yksi voitto eikä se voi päästä enää kahden parhaan joukkoon.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa nähtiin myös suomalaisten kohtaaminen, kun Tuomas Iisalon valmentama Bonn isännöi Aleksander Madsenin edustamaa AEK Ateenaa. Bonn kirjautti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousi samalla lohkon kärkeen 80-72 (39-38)-voitolla. Madsen kasasi kolme pistettä ja neljä levypalloa. AEK on lohkossa viimeisenä yhdellä voitolla, mutta sillä on vielä mahdollisuudet jatkoon.
Ottelutilastot

 
9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

Näytä lisää vastaavia