Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

12.10.2020 13:15 Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

Antti Kanervo oli viime kaudella Korisliigan paras suomalainen pisteiden tekijä 14,7 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls jakoi Vilppaan kanssa tasapisteet paalupaikalla, kun Korisliiga keskeytyi keväällä koronaongelmiin. Nyt 36 ottelustaan 30 voittanut Seagulls valmistautuu uuteen kauteen, ja kokenut heittävä takamies Antti Kanervo toivoo, että kausi ylipäätään päästään pelaamaan ongelmitta loppuun asti. Se on oikeastaan ainoa tavoite, jonka voi toistaiseksi lyödä lukkoon.

– Lähdetään siitä liikkeelle, että kaikki pysyisivät terveinä ja pystyisimme pelaamaan mahdollisimman pitkän sarjan, niin se voisi olla nyt se ensisijainen tavoite, Kanervo toteaa.

Kaikki joukkueet ovat joutuneet poikkeuksellisen kauden käynnistyksen alla tinkimään vähintään joistakin tyypillisistä harjoitusrutiineista, mutta Korisliigan käynnistys on joukkueiden lisäksi poikkeuksellinen myös katsojien, tuomareiden ja kaikkien muidenkin kannalta. Se, että jokainen toimija yhtälössä ottaa erityisjärjestelyt vakavasti, on turvallisten työolojen ehto.

Oman joukkueen taso ja mahdollisuudet sarjassa sen sijaan eivät erityisesti huoleta Kanervoa. Kun hän katsoo taaksepäin viime kauteen, hän pystyy olemaan tuloksiin ja tilanteeseen erittäin tyytyväinen.

– Pelasimme parhaimmillaan todella hyvin ja olimme ainakin omasta mielestäni erittäin viihdyttävä joukkue katsoa. Peli oli iloista ja yleisöystävällistä, minkä lisäksi tulostakin tuli.

Kanervo lisää kuitenkin nopeasti, että viime kauden päättymisestä on jo yli puoli vuotta aikaa, joten silloiset onnistumiset eivät ole mikään erehtymätön mittatikku. Vaikka joukkueen kokoonpano on luotettava ja roolit ovat tiedossa ja tasapainossa, aika lajista erossa on ollut pitkä.

– En tiedä, kaivataanko tässä vaiheessa sinänsä mitään uutta. Yhteistä harjoittelua nyt lähinnä tarvitaan.

 

Kotimaisista runkopelaajista suurin osa on samoja kuin viime kaudellakin, ja siitä lähtökohdasta on Kanervon mukaan hyvä lähteä rakentamaan. Joukkueessa jatkavat yhä hänen ohellaan muiden muassa maajoukkuetähdet Shawn Huff ja Tuukka Kotti.

– Ajatuksen tasolla olen erittäin tyytyväinen kokoonpanoomme, mutta tilaisuudet päästä testaamaan joukkuetta kunnolla ovat olleet erittäin vähissä, Kanervo kertoo.

Hän oli ennen keskeytystä tyytyväinen omaan kauteensa ja toteaa, että jos tulevalla kaudella pelaaminen onnistuu samalla tavalla, asiat ovat aika hyvin järjestyksessä. Nyt on vain löydettävä takaisin hukassa olevaa pelituntumaa.

Kokeneiden tekijöiden lisäksi Seagullsin riveissä on tarjolla lupaavaa nuortakin väkeä. Kanervo oli muutama viikko sitten joukkueen harjoituksiin liittyessään positiivisesti yllättynyt seuratessaan tuoreemman polven työtä. Silmällä kannattaa pitää erityisesti esimerkiksi vasta 18-vuotiasta laitahyökkääjä Max Besselinkiä.

– Lisäksi meillä on siellä useita muitakin todella hyviä pelaajia, joita ei vielä viime vuonna ole nähty. Sieltä tulee varmasti uusia miehiä jo isoihinkin rooleihin, Kanervo ennustaa.

Helsinki Seagulls 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
4.12.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga jää tauolle 4.-23.12. väliseksi ajaksi

Miesten Korisliiga on päätetty asettaa pelitauolle 4.-23.12 väliseksi ajaksi Aluehallintovirastojen asettamien rajoituksien johdosta. Korisliiga-seurat päättivät asiasta perjantaina pitämässään seurakokouksessa.

4.12.2020 08:56 Korisliiga

Helsinki Seagulls kiinnitti valmennusjohtonsa pitkillä jatkosopimuksilla

"Kerrassaan mahtavaa, että meillä oli mahdollisuus tämän kaiken synkkyyden keskellä kiinnittää koko valmennustiimimme pitkäksi aikaa eteenpäin", Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja iloitsee valmennusjohdon jatkosopimuksista.

3.12.2020 14:45 Korisliiga

Korisliigan ensimmäiseksi Kuukauden Valopilkuksi on nimetty Pyrinnön Marcus Lewis

Tuhoisaa jälkeä tehnyt Tampereen Pyrinnön Marcus Lewis on nimetty miesten Korisliigassa marraskuun pelaajaksi. Palkinto kantaa vastaisuudessa nimeä Kuukauden Valopilkku.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

2.12.2020 20:11 Pääjuttu

Alanen ja Wilson huippuvireessä maajoukkueviikon jälkeen – Korisliiga-ilta tarjosi kaksi tiukkaa kamppailua

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat Kataja Basket ja Kauhajoki. EM-karsinnoista palanneet Aapeli Alanen ja Jamar Wilson esittivät vakuuttavia otteita.

1.12.2020 19:57 Korisliiga

Shawn Hopkins liekeissä Pyrinnön kotivoitossa – kolmoset upposivat Korihaita vastaan virheettömästi

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

1.12.2020 18:17 Korisliiga

Otteluiden peruutuksia miesten Korisliigassa – perjantain seurakokouksessa päätetään jatkosta

Miesten Korisliigan otteluohjelmaan on tulossa pikaisia muutoksia. Neljä ottelua on peruttu toistaiseksi. Jatkosta tiedotetaan perjantain seurakokouksen jälkeen.

26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia