Lindbom loisti kauden avauksessa - suomalaisvalmentajat voittoisia Bundesliigassa

27.9.2019 07:53 Carl Lindbom aloitti kautensa Puolan liigassa räväkästi heti 22 pisteellä. Saksan Bundesliigassa suomalaisvalmentajat saivat lentävän lähdön kauteensa.

Carl Lindbom oli heti tehokkaana kauden startissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom oli Radomin paras pistemies 22 pisteellä, mutta se ei riittänyt kantamaan joukkuetta voittoon Slask Wroclawia vastaan. Pisteiden lisäksi Lindbom säväytti komealla donkilla.

Slask oli kotikentällään vahvempi 111-95 (59-47). Lindbom kasasi lisäksi kolme levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Espanjan ACB-liiga käynnistyi keskiviikkona ja Sasu Salin teki ensiesiintymisensä Teneriffan paidassa. Salinin kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja riisto eivät riittäneet, kun Bilbao haki pisteet 81-67 (34-35)-voitolla. Bilbaon joukkueessa pelaava Kaarinan Uran kasvatti Emir Sulejmanovic ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastot

Ranskan ProB-liigan Leaders cupin toisessa alkulohkon ottelussa Ilari Seppälän Aix-Maurienne koki kirvelevän 74-78 (37-42)-tappion Fos-sur-Merin vieraana. Seppälä merkkautti 27 minuutissa kuusi pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Aix-Maurienne on hävinnyt molemmat Leaders cupin alkulohkon ottelunsa, kun kaksi peliä on vielä jäljellä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa juhlittiin suomalaisvalmentajien komeita voittoja. Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins haki kauden avauksessaan komean 108-92 (49-47)-voiton Giessen 46ersista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Et tietenkään tiedä mitä tapahtuu kauden ensimmäisessä ottelussa. Näimme erittäin hyökkäävän pelin aivan kuten viime kaudella. Mielestäni ero tuli taistelutilastoissa: hyökkäyslevypalloissa, menetyksissä sekä 35 pisteen kolmannella jaksolla. Olen totta kai tyytyväinen voitosta, mutta meidän täytyy jatkaa työntekoa, jotta pysymme sarjassa, Iisalo mietti ottelun jälkeen Bundesliigan kotisivujen mukaan.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin valmentama Ulm avasi kautensa niin ikään komeasti 84-62 (40-37)-voitolla Vechtasta.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden avasi kilpailukautensa Itävallan Super cupin ottelulla Kapfenberg Bullsia vastaan. Swans pisti hallitsevalle mestarille hyvin kampoihin, mutta joutui taipumaan 60-68 (30-30). Swansin varsinainen sarjakausi Itävallan liigassa käynnistyy lauantaina.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia