Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

23.3.2022 23:38 Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

Lassi Tuovi ja Sasu Salin ehtivät vaihtaa kuulumiset ennen ottelua. (Kuva: FIBA)

Manresan lohko oli äärimmäisen tasainen ja mielenkiintoinen, sillä kun Manresa voitti viimeisessä ottelussaan Bursan selvästi 85-70 (39-27), niin yhteensä kolme joukkuetta päätyi neljään voittoon ja kahteen tappioon. Keskinäisessä vertailussa Manresa oli paras ja Bursa nappasi toisen jatkopaikan. Darussafakan kohtaloksi tuli jäädä kolmanneksi. Valtonen oli jälleen Manresan parhaimmistoa 11 pisteen, viiden levypallon, kahden syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Oostenden olisi pitänyt voittaa kotikentällään romanialainen Cluj-Napoca päästäkseen jatkoon, mutta Oostende taipui 74-85 (34-50). Jantunen oli joukkueensa ykkösnimi 20 pisteen, kuuden levypallon, syötön, riiston ja kahden torjunnan tilastoilla. Jantunen oli myös ainoa, joka jäi joukkueestaan plussan puolelle (+6) kentällä oltuaan, vaikka urakoi 32 minuuttia.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

L-lohkon ottelussa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Lassi Tuovin johdattama Strasbourg isännöi Sasu Salinin ja Emir Sulejamanovicin Teneriffaa. Ottelu oli sikäli panokseton, että Teneriffa oli jo varmistanut lohkovoiton ja Strasbourg jatkopaikan. Teneriffa kuittasi lopulta 71-66 (42-38)-voiton. Salinille merkittiin kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja kolme riistoa. Sulejmanovic keräsi neljä pistetät, kuusi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Japanin B2:ssa Murphyn veljesten urotyöt eivät riittäneet kantamaan joukkuetta voittoon Bambitious Naraa vastaan. Erik johdatti joukkueetta 23 pisteen, seitsemän levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla. Alex sai kasaan 12 pistettä sekä yhden levypallon ja syötön. Firebonds hävisi lopulta 84-87 (35-36).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ilari Seppälä kunnostautui syöttelijänä, kun Pitesti voitti Romanian liigan ottelussa Dinamo Bukarestin 66-61 (29-25). Seppälä tarjoili joukkuekaverinsa korintekoon seitsemän kertaa ja auttoi joukkueen asiaa myös 10 pisteellä ja kolmella levypallolla. Pitesti on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Belgian ja Hollanin yhteisliigassa Edon Maxhunin Heroes Den Bosch hävisi vieraskentällä Leuven Bearsille 65-84 (31-41). Maxhunin tilastoihin merkittiin kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi Andrezieuxin vieraana 61-82. Dolenc sai tilastoihinsa seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Itävallan liigan ylemmässä loppusarjassa Aapeli Alanen oli jälleen St. Pöltenin paras pistemies, kun joukkue kaatoi Kapfenberg Bullsin jatkoajan jälkeen 83-81 (74-74, 34-43). Alanen saalisti 18 pisteen lisäksi viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi Itävallan liigan kärkiottelun Viennalle vieraskentällä 73-85 (37-42). Swans Gmunden on ylemmässä loppusarjassa tiukasti kiinni toisesta sijasta. Molemmat suomalaisvalmentajat puuttuivat edelleen joukkueensa penkin päästä.

Ottelutilastot ​​​​​​

 
24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.4.2022 23:51 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

17.3.2022 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

27.1.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Tuovi juhlivat niukkoja voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liigassa alkoivat 16 parhaan jatkolohkovaihe ja Sasu Salin sekä Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan tiukkoja voittoja.

Näytä lisää vastaavia