Murphyn veljekset hyvässä vauhdissa

26.4.2021 09:10 Erik ja Alex Murphy olivat viikonlopun peleissä hyvässä iskussa auttaessaan joukkueensa voittoihin. Ranskassa Ilari Seppälä palasi pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen ja Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan jatkopaikkaa cupissa.

Erik ja Alex Murphy olivat tehokkaina viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salinin 10 pistettä, yksi levypallo ja syöttö eivät riittäneet tällä kertaa Teneriffalle voittoon, vaan Joventut Badalona oli kotonaan vahvempi numeroin 90-85 (44-36). Emir Sulejamnovic sai tilastorivilleen yhdet merkinnät sekä levypallo- että syöttösarakkeisiin. Teneriffa jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

LEB Orossa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alex Murphy kohtasi Roope Ahosen. Murphyn Granada otti tärkeän voiton Ahosen Breoganista 97-80 (43-29). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla. Ahonen kasasi tilastorivilleen neljä pistettä, syötön ja riiston. Breogan pitää LEB Oron kärkipaikkaa ja Granada seuraa voiton päässä toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds jakoi voitot Aomori Wattsin kanssa viikonlopun peleissä.

Ensimmäisessä pelissä Aomori oli vahvempi 86-77 (32-32) Murphyn tehoillessa 21 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Firebonds sai revanssin toisessa kohtaamisessa vieden sen nimiinsä 86-83 (44-30). Murphy hääri jälleen vahvasti 20 pisteen, seitsemän levypallon, syötön ja kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg oli loppuviikosta kahdesti tositoimissa. Perjantaina Strasbourg ei pystynyt yllättämään sarjakärki Monacoa, vaan taipui 70-82 (46-39). Strasbourg jatkaa tukevasti kolmantena.
Ottelutilastot

Viikko päättyi Strasbourgin kannalta kuitenkin onnellisesti, kun se voitti Roannen selvästi 87-74 (42-40). Strasbourg jatkaa tukevasti kolmantena.
Ottelutilastot

ProB:ssä Ilari Seppälä palasi takaisin Aix-Mauriennen kokoonpanoon lievän loukkaantumisen jälkeen, mutta Aix-Maurienne hävisi jatkoajan jälkeen Fos-sur-Merille 88-89 (79-79, 39-40). Seppälä heitti ottelussa yhdeksän pistettä, antoi viisi syöttöä ja riisti kahdesti. Kantoselle kirjattiin kahdeksan pistettä ja viisi levypalloa.
Ottelutilastot

Carl Lindbom hyppäsi takaisin Antibesin rivistöön oltuaan pari peliä sivussa henkilökohtaisten syiden takia, mutta sekään ei riittänyt siivittämään joukkuetta voittoon Paris Basketballista. Antibes joutui taipumaan kotikentällään 66-88 (35-42). Lindbom sai tilastoihinsa kolme levypalloa.
Ottelutilastot

NM1:ssä Marius van Andringan Lorient pääsi juhlimaan selvää 96-70 (39-35)-voittoa Les Sablesista. Van Andringa keräsi kolme pistettä, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Latvian liigassa VEF Riika pääsi suoraan välieriin ja aloitti finaalipaikan jahdin BK Liepajaa vastaan. VEF Riika voitti ottelun selvästi 99-60 (46-26). Alexander Madsen saalisti kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa, neljä syöttöä, riiston ja torjunnan. VEF Riika johtaa välieräsarjaa 1-0.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden ei onnistunut varmistamaan finaalipaikka hävitessään Oberwart Gunnersille 84-90 (41-49). Daniel Dolencin +23 tappiollisesta pelistä huolimatta on kova saldo, mutta kuusi pistettä, 10 levypalloa, syöttö ja torjunta ovat myös komea suoritus. Swans johtaa ottelusarjaa 2-1.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Crailsheim Merlins ei jättänyt Vechtalle mahdollisuuksia, vaan otti selvän 98-81 (45-37)-voiton. Merlins jatkaa sarjassa viidentenä.
Ottelutilastot

Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan cupin puolivälieräpaikkaa Feyenoordin voittaessa Den Helder Sunsin 82-77 (34-47). Lehtoranta kasasi yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja riiston. Feyenoord saa puolivälierässä vastaansa Den Bosch Heroesin.
Ottelutilastot

 
10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

3.5.2021 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin VEF Riika Latvian liigan finaaleihin

Alexander Madsen pääsee jahtaamaan toista peräkkäistä Latvian mestaruutta, kun VEF Riika raivasi tiensä finaaliin. Erik Murphyn kausi Japanissa sen sijaan tuli päätökseen.

1.5.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue finaaleihin Itävallassa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencsin edustama Swans Gmunden raivasi tiensä Itävallan liigan finaaliin.

29.4.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

23.4.2021 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni siivitti Pärnun välieriin

Edon Maxhuni oli jälleen Pärnun avainpelaaja, kun joukkue raivasi tiensä Viron liigan välieriin. Itävallassa Anton Mirolybovin, Aleksi Koskisen ja Daniel Dolencin on lähellä finaalipaikkaa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

19.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen isossa roolissa tärkeässä voitossa

Petteri Koposen vahvat otteet Italian liigassa saivat jatkoa, kun hän auttoi Reggianan tärkeään voittoon 13 pisteellään. Virossa Edon Maxhuni oli jälleen tehokkaana upottaessaan 18 pistettä. Kaksinumeroisille pääsivät myös Murphyn veljekset Alex ja Erik sekä Daniel Dolenc.

12.4.2021 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tykitti 26 pistettä

Petteri Koponen oli pitelemätön, kun hän heitti hienosti 26 pistettä Reggianan voitossa. Alexander Madsenin urakka Viron ja Latvian liigassa päättyi finaalitappioon.

10.4.2021 07:50 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä jälleen hyville pisteille

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä olivat joukkueensa parhaat pistemiehet, mutta harmittavasti heidän vahvat esityksensä eivät kantaneet voittoon saakka.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

5.4.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

Näytä lisää vastaavia