Elina Koskimies taas huippuvedossa Espanjassa – ”Nyt tuntui heitto aika hyvältä”

8.3.2020 21:07 Elina Koskimies oli jälleen ranne kuumana, kun hän upotti kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan sisään johdattaessaan Ibaizabalin voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Helmi Tulonen, Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta pelasivat myös pisterikkaat ottelut.

Elina Koskimies on ollut viime aikoina pitelemätön. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime viikonloppuna Koskimies pussitti 27 pistettä eikä jäänyt tänä viikonloppuna juuri huonommaksi kasaten 26 pistettä. Lisäksi Koskimiehen tilastoihin kertyi kuusi levypalloa 79-49 (43-25)-voitossa Arxilista.

- Nyt tuntui heitto aika hyvältä. Vaikka ensimmäinen meni ohi, niin siitä se sitten alkoi upota. On myös aika helppo pelata, kun joukkuekaverit löytävät vapaista heittopaikoista ja antavat hyviä syöttöjä, Koskimies kertasi erinomaista heittopäiväänsä.

Voitto oli Ibaizabalille jo viides peräkkäinen ja se on A-lohkossa jaetulla kakkospaikalla yhdessä Anniina Äijäsen Ferrolin kanssa.
Ottelutilastot

Ferrol voitti omassa ottelussaan Celta Vigon 65-47 (38-28). Äijäsen tilastomerkinnöiksi kirjattiin neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

B-lohkossa Tulonen oli Magec Tiasin pistetykki 13 pisteellä, mutta sekään ei riittänyt viemään joukkuetta voittoon Malagan vieraana. Malaga oli lopulta vahvempi lukemin 77-58 (45-27). Tulosen nappasi myös viisi levypalloa. Magec Tias on lohkossa viimeisenä.
Ottelutilastot

Annika Holopaisen hyvä kausi sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan Ligue 2:ssa Annika Holopainen pääsi juhlimaan maukasta 66-64 (57-57, 27-28)-jatkoaikavoittoa Mondevillestä. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen oli äärimmäisen vaiherikas, sillä Reims vei kolmannen neljänneksen nimiinsä 23-5 näyttäen ratkaisseen ottelun, mutta Mondeville nousi peliin mukaan voittaen päätösneljänneksen 24-7. Jatkoajalla Reims oli kuitenkin niukasti vahvempi. Voitolla Reims jatkaa sarjan jaetulla kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Vilma Kesäsen Wasserburg vankisti asemiaan sarjakakkosena voittamalla kotonaan Heidelbergin 73-66 (36-34). Kesänen tilastoi kolme pistettä ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Heta Äijäsen edustama Donau-Ries Angels taipui Freiburgin vieraana 60-78 (28-28). Äijäsen tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Tasaisessa taistelussa pudotuspelien kotiedusta Angels putosi tappion myötä kolmannelta sijalta viidenneksi.
Ottelutilastot

Ruotsin liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Isabella Kaukopaasin Visby sai kotikentälleen Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin A3 Basket Uumajan. A3 oli ottelussa selvästi edellä vieden ottelun nimiinsä 96-60 (51-29). Kaukopaasi tilastoi viisi pistettä, kolme levypalloa ja riiston. Pelander tilastoriville kirjattiin kaksi pistettä, kuusi levypalloa, syöttö ja torjunta. Visby on sarjassa toiseksi viimeisenä ja A3 pitää hallussaan viidettä sijaa.
Ottelutilastot

Veera Pirttinen vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Islannin liigassa Pirttinen oli taas hyvässä vireessä merkkauttaen 13 pistettä ja kuusi levypalloa, mutta Snæfell taipui niukasti Skallagrimurin vieraana 69-70 (28-39). Snæfell on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Viron liigassa Carolina Kert pääsi juhlimaan voittoa, kun Tallinna Ülikool voitti G45 Noorteliigan 78-68 (34-40). Kert kasasi kuusi pistettä. Tallina Ülikoolilla on voitto ja tappio.
Ottelutilastot

Belgian liigassa saatiin runkosarja päätökseen ja Anissa Poundsilla sekä Roosa Lehtorannalla ovat edessä seuraavaksi play-downs -pelit.

Poundsin Pepinster päätti runkosarjan 53-81 (28-49)-tappioon Hemalle. Pepinsterin saldoksi runkosarjassa muodostui neljä voittoa ja 18 tappiota. Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Lehtorannan Antwerpen Giants lopetti runkosarjan peräti 16 ottelun tappioputkeen, kun Giants hävisi viimeisessä ottelussa Phantoms Basket Boomille 86-107 (37-53). Lehtoranta oli joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Giants keräsi runkosarjassa kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
27.8.2020 08:37 Susiladies

Sofia Pelander vaihtaa Ruotsista Saksan Bundesliigaan

Susiladiesin viimeisissä EM-karsinnoissa kapteeniksi valittu Sofia Pelander, 28, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan Herner TC:hen. Pelander on viihtynyt viimeiset viisi kautta Ruotsin pääsarjassa.

14.8.2020 08:38 Susiladies

Annika Holopainen Islannin pääsarjan KR Reykjavikiin

Susiladiesin luottopeluri Annika Holopainen, 27, on tehnyt sopimuksen Islannin pääsarjassa pelaavan KR Reykjavikin kanssa. Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ulkomailla.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

16.7.2020 12:37 Susiladies

Marianne Kalin aloittaa ammattilaisuransa Rokkasen joukkuetoverina Bembibressä

Espanjan pääsarjassa Liga Femeninassa pelaavassa Bembibressä nähdään lisää suomalaisväriä tulevalla kaudella, kun Hofstran yliopistosta valmistunut Marianne Kalin,23, aloittaa ammattilaisuransa Sara Rokkasen pelikaverina.

15.7.2020 16:06 Susiladies

Helmi Tulonen Ibaizabaliin Koskimiehen aisapariksi

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavassa GDKO Ibaizabal ST:ssä nähdään tulevalla kaudella kaksi Susiladies-pelaajaa, kun Helmi Tulonen, 21, liittyy joukkueeseen Elina Koskimiehen seuraksi.

15.7.2020 08:38 Susiladies

Sara Rokkanen siirtyy yliopistokentiltä Espanjan pääsarjan Bembibreen

Sara Rokkanen, 24, aloittaa ammattilaisuransa Espanjan Liga Femeninassa, kun Toledon yliopistossa seniorivuotensa keväällä päättänyt Susiladies-pelaaja on tehnyt sopimuksen Club Polideportivo Bembibren kanssa.

8.7.2020 08:57 Susiladies

Anniina Äijänen jatkaa sarjanousun jahtaamista Ferrolissa

Susiladiesin Anniina Äijänen, 24, jatkaa Espanjan Liga Femenina 2:n Universitario de Ferrolissa myös tulevalla kaudella. Keskeytetyltä kaudelta Äijäselle ja Ferrolille jäi sarjanousun kokoinen palanen hampaankoloon.

25.6.2020 14:29 Susiladies

Susiladiesin Elina Koskimies jatkaa Espanjan Ibaizabalissa

Susiladiesin Elina Koskimies, 23, jatkaa ammattilaisuraansa tutussa ympäristössä myös ensi vuonna, kun Koskimies on tehnyt jatkosopimuksen Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavan GDKO Ibaizabal ST:n kanssa.

11.6.2020 14:55 Susiladies

Suurlupaus Awak Kuier aloittaa ammattilaisuransa Italiassa

Suomen koripallon huipputalentti ja yleisöäänestyksessä naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi arvostettu Awak Kuier, 18, on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Italian Serie A:ssa pelaavan Virtus Eirene Ragusan kanssa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

13.5.2020 08:57 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karsten myös Ruotsiin Salmen joukkuekaveriksi

Wartti Basket -kasvatti Sandra Karsten, 23, suuntaa yliopistovuosien jälkeen Ruotsin pääsarjaan Wetterbygden Sparksiin. Aiemmin tällä viikolla samaan joukkueeseen sopimuksen teki Ninni Salmi.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

23.4.2020 08:22 Susiladies

Anissa Pounds jatkosopimukseen Pepinsterin kanssa

Susiladiesin tarkka-ampuja Anissa Pounds, 27, on tehnyt jatkosopimuksen belgialaisseura Pepinsterin kanssa.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

3.4.2020 13:11 Susiladies

Sara Bejedi vaihtaa yliopistonsa Florida Stateen

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 19, vaihtaa yliopistoaan ensi kautena Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa. Päättyneellä kaudella Arizona Statea edustaneen Bejedin uusi yliopisto on Florida State.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

1.3.2020 20:32 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies ja Tulonen tulikuumina Espanjassa

Elina Koskimies ja Helmi Tulonen olivat liekeissä Espanjan Liga Femenina 2:n otteluissa. Koskimies nakutti 27 pistettä ja Tuloselle merkittiin komeasti 20 pinnaa. Kaisa Kuisma oli jälleen vakuuttavassa iskussa, kun hän pääsi juhlimaan isoa voittoa Portugalissa.

Näytä lisää vastaavia