Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

6.5.2021 22:20 Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

Lassi Tuovi on luotsannut Strasbourgin jo neljän joukkoon Mestarien liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa oli ennakkoon yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista ja johtikin tauolle mentäessä kymmenellä pisteellä. Tuovi oli tauolla keittänyt reseptin, jolla Strasbourg sai puolustuspelinsä kuntoon ja nousi rinnalle ja ohi. Salin toi Teneriffan vapaaheittoviivalta tasoihin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 22 sekuntia ja lopulta peli meni jatkoajalle. Siinä Strasbourg oli niukasti vahvempi voittaen ottelun lopulta 88-86 (73-73, 43-44). Salin heitti ottelussa kaksi pistettä ja antoi yhden syötön. Sulejmanovic merkkautti 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston.

- Tämä on ollut tämän kauden tarina. Tämä on joukkue jätkiä, jotka kunnioittavat peliä, mutta samaan aikaan he eivät välitä mitä muut puhuvat meistä tai ketä vastaan me pelaamme. Heillä on kentällä hauskaa ja he taistelevat loppuun saakka. Tämä ei ollut kauneuskilpailu. Jos haluat pelata kaunista peliä Teneriffaa vastaan, häviät joka kerta. Sinun täytyy pelata kovaa, vähän rumannäköisesti ja hymyillä lopussa, kun homma alkaa toimia, Tuovi mietti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Perjantain välierässä Strasbourg kohtaa hallitsevan mestari San Pablo Burgosin.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa alkoivat finaalipelit ja Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden menetti ensimmäisessä finaalissa kotiedun taivuttuaan Kapfenberg Bullsille niukasti 80-86 (36-46). Daniel Dolenc oli Swansin parhaimmistoa 14 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla. Toinen finaaliottelu on edessä sunnuntaina.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni pääsi juhlimaan Viron liigan finaalipaikkaa, kun Pärnu pyyhkäisi Raplan tieltään välierissä suoraan kolmessa pelissä. Kolmannessa pelissä Pärnu voitti 67-60 (32-36) Maxhunin tilastoidessa 14 pistettä, levypallon, kaksi syöttöä ja riiston. Finaalissa Pärnu saa vastaansa BC Kalev/Cramon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ProB:ssä Aix-Maurienne nappasi tärkeän voiton kaataessaan Evreux'n 67-64 (30-28). Henri Kantonen saalisti viisi pistettä, levypallon ja syötön. Ilari Seppälä ei ollut Aix-Mauriennen kokoonpanossa. Aix-Maurienne paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä.
Ottelutilastot

Carl Lindbom pelasi parhaan ottelunsa Antibes Sharksin riveissä heitettyään 17 pistettä, mutta Antibes taipui kotonaan Nancylle 69-77 (35-38). Lindbom sai myös yhden merkinnän levypallotilastoon. Antibes on sarjassa toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa Aapeli Alasen Brno puristi välieriin voitettuaan USK Prahan 84-78 (39-39) ja vei otteluparin nimiinsä 3-2. Brno ratkaisi ottelun edukseen viimeisellä neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä 27-15. Alanen heitti kolme pistettä, otti viisi levypalloa, syötti neljästi ja riisti kertaalleen. Välierässä Brno saa vastaansa Nymburkin.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton kaataessaan vieraskentällä Oldenburgin 90-73 (47-33). Ottelu oli sikäli merkityksellinen, että samat joukkueet ovat todennäköisesti vastakkain myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voitto piti Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentaman Merlinsin toiveet kotiedusta elossa.
Ottelutilastot

 
9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.4.2022 23:51 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

23.3.2022 23:38 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

17.3.2022 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

27.1.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Tuovi juhlivat niukkoja voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liigassa alkoivat 16 parhaan jatkolohkovaihe ja Sasu Salin sekä Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan tiukkoja voittoja.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

23.1.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tupla-tupliin

Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

21.1.2022 00:47 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Jantusen joukkueet jatkoon Mestarien liigassa trillereiden jälkeen

Mestarien liigan 16 parhaan lohkovaiheessa nähdään vahva suomalaisedustus, kun Sasu Salinin Teneriffa ja Mikael Jantusen Oostende selvittivät tiensä jatkoon Play-In -otteluista.

20.1.2022 07:35 Suomalaiset ulkomailla

Salinin hurja heittopeli ei riittänyt Mestarien liigassa – Jantusen Oostende otti pakkovoiton

Sasu Salinin 20 pistettä eivät riittäneet viemään Teneriffaa vielä jatkoon Mestarien liigan Play-In -kierroksella. Mikael Jantusen Oostende sen sijaan piti jatkotoiveensa elossa tasoittamalla otteluvoitot Igokeaa vastaan.

12.1.2022 23:50 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Lassi Tuovi palasi Strasbourgin penkin päähän koronatartunnan jälkeen ja ranskalaisjoukkue eteni Mestarien liigassa jatkoon. Sasu Salinin edustama Teneriffa nappasi otteen jatkopaikasta voittamalla oman Play-In –avauksensa.

7.1.2022 06:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoivat Play-In –ottelut – Tuovin Strasbourg tarrasi jatkopaikkaan

Mestarien liigassa starttasivat Play-In –pelit, joissa taistellaan pääsystä jatkolohkoihin. Shawn Hopkins sitä vastoin esiintyi vahvasti Islannissa Stjarnanin kasvattaessa voittoputkeaan.

Näytä lisää vastaavia