Meesseman ja Belgia liian kova pala purtavaksi Susiladiesille

17.11.2019 19:30 Susiladiesin EM-karsintalohkon ehdoton ennakkosuosikki Belgia oli odotetun kova Tapiolan Liikuntahallissa. Susiladies pysyi puoliaikaan asti MM-nelosen kyydissä, mutta vieraat myllyttivät supertähti Emma Meessemanin tahtipuikon heiluessa loppulukemiksi 58-85 (30-42).

Emma Meesseman näytti, että miksi hänet luetaan yhdeksi koko maailman parhaaksi koripalloilijaksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi ensimmäisen puoliajan Susiladies pisti mallikkaasti kampoihin meritoituneelle belgialaisrykelmälle. Awak Kuier väläytteli Meessemania vastaan ja suomalaiset pääsivät ajoittain juoksemaan kenttää lingoten vapaita kolmosia. Todelliseksi sytyttäjäksi nousi Susiladiesin kokeneemman kaartin Anni Mäkitalo, joka loi itselleen heittopaikkoja omasta kuljetuksesta ja piti belgialaistakapelaajat varpaillaan puolustuksellaan.

Ensimmäisen puoliajan kalkkiviivoilla Mäkitalo, Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds osuivat kolmosissaan, Pounds vielä virheestä huolimatta, ja Susiladies oli iskuetäisyydellä 12 pisteen takana.

Susiladiesin parhaimmat hetket näyttivät tältä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Meillä oli hyvä intensiteetti, tehtiin omia juttuja ja luotettiin omiin vahvuuksiimme. Silloin me pystytään haastamaan tällainen suurmaa kuin Belgiakin aika hyvin, Susiladies-kippari Sofia Pelander sanoi ottelun jälkeen.

Puoliajan jälkeen Belgian aloitusviisikko asteli kentälle kuten arvokisamenestyjällä on tapana: itsevarmana ja ensimmäisestä kahdestakymmenestä minuutista oppineena. Belgia haki lukuisia riistoja, jotka päättyivät joko läpiajoihin tai Meessemanin näppeihin ja sitä kautta sukan pohjalle.

– Oli aika ikävää, että se tuolla tavalla repsahti, Pelander sanoi.

Kolmannella neljänneksellä Anniina Äijänen ja Anissa Pounds joutuivat tekemään kaikkensa pisteiden eteen. Kuva: Ville Vuorinen.

Belgia vetäisi runsaassa kolmessa minuutissa eron yli kahdenkymmenen 17-0-juoksulla. Kun koko kolmas neljännes meni vieraille 9-34, niin päätösneljännekselle mennessä voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Kentällä oli todella hyviä, kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Oli suuri kunnia ja mahdollisuus päästä pelaamaan heitä vastaan. Meillä oli hetkemme ja ehkä noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla heidän kanssaan, mutta jäimme todellisesti jälkeen kolmannella neljänneksellä, Susiladies päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– He olivat riittävän kokeneita, jotta he käyttivät meidän heikot hetkemme hyväkseen. Suomen naiskoripallolle tämä oli hieno tapahtuma ja loistava oppimistilaisuus.

”Ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen pelannut”

Susiladies ja fanit. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin pisteykköseksi nousi Mäkitalo (15/2/6 syöttöä), joka veisteli aikuisten maajoukkueen tilastohistoriaansa ennätyksensä sekä pisteissä että syötöissä. 18-vuotias Awak Kuier (12/6) rehki vajaat 33 minuuttia Belgian torneja vastaan. Annika Holopainen upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Päätösneljänneksellä Susiladies-debytantti Janette Aarnio (4/2) pääsi irti. Ennakkoluuloton 17-vuotias haki pitkillä käsillään muutaman riiston ja seilaili näyttävästi kerran koko kentän lävitse lay-upiin.

Janette Aarnion otteet saivat Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin syttymään. Kuva: Ville Vuorinen.

– Aluksi oli vähän jännittävää pelata, mutta sitten kun jännitys alkoi purkautumaan, niin oli kiva päästä pelaamaan näin kovatasoisessa pelissä. Belgia oli ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen tähän mennessä pelannut, Aarnio virkkoi.

– Suomen tulevaisuus on turvattu takakentällä ja varmaan korinkin alla, kun tuota Awakin menoa katselee, Pelander hymyili ottelun jälkeen.

Awak Kuier korkeuksissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kentällä oli kuitenkin yksi kuningatar ja se oli Emma Meesseman (32/7/4 syöttöä/3 riistoa). Ensimmäisellä puoliajalla Meesseman oli jo loistava, mutta kolmannella neljänneksellä suorastaan dominoiva. Siinä vaiheessa, kun Meesseman oli koonnut kokonaispistesaldonsa, niin Suomella oli kasassa joukkueena 33 pistettä.

Sentteri Kyara Linskens (7/5/5 syöttöä), Kim Mestdagh (9/1), Antonia Delaere (9/4/3 syöttöä), Julie Allemand (2/5/7 syöttöä) ja showtime-luokan syöttöjä tarjoillut Marjorie Carpreaux (4/3/9 syöttöä) olivat Belgian muut erottujat.

Susiladies-fanit pääsevät nauttimaan tätä herkkua seuraavan kerran vuoden päästä. Kuva: Ville Vuorinen.

Molemmat EM-karsintaottelunsa hävinneellä Susiladiesilla on edessään vuoden mittainen tauko, kun seuraava EM-karsintaikkuna pelataan vasta marraskuussa 2020.

– Nyt kaikki lähtee omiin seurajoukkueisiinsa ja toivottavasti ensi maajoukkueikkunassa ollaan taas valmiimpia. Portugali-peli jäi harmittamaan. Siitä jäi sellainen fiilis, että annettiin voitto pois. Tämä oli huomattavasti parempi matsi meiltä, Pelander kiteytti.

Ottelutilastot >

 
17.11.2019 09:17 Susiladies

Janette Aarnio tekee Susiladies-debyyttinsä Belgiaa vastaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanoonsa tänään klo 17:00 Tapiolan Liikuntahallissa, Espoossa pelattavaan EM-karsintaotteluun Belgiaa vastaan. 17-vuotias Janette Aarnio on nostettu pelaavaan kokoonpanoon.

16.11.2019 21:13 Susiladies

Belgia on joukkue isolla J:llä

Susiladiesin sunnuntainen EM-karsintavastus Belgia ehkä henkilöityy supertähti Emma Meessemaniin, mutta kesän 2019 EM-kisojen vitonen on paljon muutakin. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Belgiaa joukkueeksi, jonka tekemisestä näkyy yhteinen historia.

16.11.2019 11:03 Susiladies

"Mestari-Meesseman" on Belgian pelin sielu

Suomalaiselle urheiluväelle tarjoutuu sunnuntaina mahdollisuus nähdä yksi maailman parhaista koripalloilijoista tositoimissa, kun WNBA:n finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu 193-senttinen, 26-vuotias Emma Meesseman johtaa Belgian EM-karsintaotteluun Susiladiesia vastaan Tapiolan Urheiluhallille.

15.11.2019 09:39 Susiladies

Belgia ei jättänyt saumaa Ukrainalle

Susiladiesin sunnuntaisen EM-karsintaottelun vierasjoukkue Belgia oli odotetun kova kotiottelussaan Charleloissa Ukrainaa vastaan. Kesän EM-kisojen nelonen löylytti Ukrainaa loppunumeroin 83-66 (43-30).

15.11.2019 01:30 Susiladies

Susiladies putosi puoliajalla Portugalin kyydistä

Vuoden 2021 EM-kisoihin tähtäävien EM-karsintojen avausottelu päättyi Susiladiesin osalta tappioon, kun Portugali karkasi kolmannella neljänneksellä 71-48 (32-27) -voittoon. Susiladies pelaa seuraavan kerran kotikentällään sunnuntaina Belgiaa vastaan.

13.11.2019 14:01 Susiladies

Da Silvan ja Correian organisoitu Portugali Susiladiesin koetinkivenä

Susiladies saa vastaansa EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Portugalin Matosinhosissa torstaina 14.11. Suomen aikaan klo 23:00. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Portugalia organisoituun koripalloon pyrkiväksi joukkueeksi, jonka kanssa ei tule tyytyä pelaamaan viisi vastaan viisi.

13.11.2019 08:43 Susiladies

Susiladiesin Portugali-tusina nimetty

Susiladies matkustaa tänään Matosinhosiin, jossa suomalaiset kohtaavat huomenna torstaina 14.11. Portugalin EM-karsinnoissa.

12.11.2019 13:13 Susiladies

Susikapteeni Sofia Pelander: ”Kaikki pelaajat ovat ekstrainnoissaan”

Susiladiesilla on uusi kapteeni. Ruotsin Damliganin kovimpien korinalusjyrien joukkoon viimeisen muutaman vuoden aikana kohonnut A3 Umeåta edustava Salon Vilppaan kasvatti Sofia Pelander, 27, kantaa Susiladiesin kapteeninnauhaa alkavan viikon EM-karsintoihin. Susiladiesin 190-senttinen kapteeni kuvailee karsintaurakkaa valmistautuvaa joukkuettaan yllätyskypsäksi, periksiantamattomaksi ja nälkäiseksi.

11.11.2019 15:25 Susiladies

Susiladies kerääntynyt yhteen Susi Training Centeriin

Tällä viikolla alkaviin EM-karsintoihin valmistautuva Susiladies on kerääntynyt tänään maanantaina yhteen Susi Training Centeriin. Päävalmentaja Pekka Salminen ja joukkueen kokeneimpiin kuuluva Anni Mäkitalo ovat odottavaisin mielin valmiina kohtaamaan Portugalin vieraissa ja Belgian kotikentällä.

8.11.2019 08:20 Susiladies

Nouseva koripallomahti Belgia ja ensimmäistä arvokisapaikkaansa metsästävä Portugali

Susiladiesin marraskuun EM-karsintaikkuna avautuu ensi viikolla, kun Suomi saa vastaansa vierasottelussa torstaina 14.11. Portugalin ja kotikentällään sunnuntaina 17.11. Belgian. Vieraskentällä vastaan tulee nälkäinen Portugali, kun taas kotikentällä supertähti Emma Meessemanin Belgia.

1.11.2019 10:19 Susiladies

Susiladiesilla edessä EM-karsinnat, Salminen kutsui 15 pelaajaa leiritykseen

Susiladiesien taival kohti vuoden 2021 EM-kisoja alkaa marraskuun EM-karsintaikkunassa. Pekka Salminen on kutsunut 15 pelaajaa, joista valitaan tusinallinen pelaajia torstaina 14.11. pelattavaan vierasotteluun Portugalia vastaan sekä sunnuntaina 17.11. Tapiolan Liikuntahallissa pelattavaan kotiotteluun, jossa vastaan tulee MM-kisojen sensaatiomainen nelonen Belgia.

23.7.2019 11:15 Susijengi

FIBA vahvisti EM-karsintojen aikataulun: Susijengillä kotiavaus Serbiaa vastaan, Susiladies avaa vieraissa Portugalia vastaan

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut vuosina 2019-2021 pelattavien miesten ja naisten EM-karsintojen ottelupäivämäärät ja ottelukaavion. Susiladies aloittaa marraskuussa 2019 karsinnat Portugalia vastaan ja kohtaa toisessa ottelussaan Belgian kotonaan, kun taas Susijengi ryhmittyy karsinta-avaukseensa helmikuussa 2020 Serbiaa vastaan Espoo Metro Areenalla.

22.7.2019 14:53 Susiladies

Belgia, Ukraina ja Portugali karsivat Susiladiesin kanssa EM-kisapaikasta

Naisten EM-karsintalohkot pääsystä vuoden 2021 EM-kisoihin arvottiin maanantaina päivällä Münchenissa. Susiladies sai karsintalohko G:hen seurakseen suuren ennakkosuosikin Belgian sekä Ukrainan ja Portugalin. Jokaisen lohkon voittaja sekä viisi parasta lohkokakkosta etenee EM-kisoihin.

19.7.2019 21:00 Susiladies

Susiladiesin arvontakori vuoden 2021 EM-kisoihin asetettu

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkaisi vuoden 2021 naisten EM-kisojen karsintojen arvontakorit tänään perjantaina. Maanantaina 22.7. pidettäviin lohkoarvontoihin Susiladies lähtee neloskorista.

15.7.2019 18:11 Susijengi

Saksa, Tshekki, Georgia ja Italia vuoden 2021 miesten EM-kisaisännät, naisten EM-kisat Ranskaan ja Espanjaan

FIBA ilmoitti maanantaisessa tiedotustilaisuudessaan valinneensa vuoden 2021 miesten EM-kisojen isäntämaiksi Saksan, Tshekin, Georgian ja Italian. Alkulohkovaiheen jälkeen Euroopan mestaruus ratkeaa Berliinissä. Naisten vuoden 2021 EM-kisoja emännöivät Ranska ja Espanja ja turnaus huipentuu Pariisiin.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

Näytä lisää vastaavia