Meesseman ja Belgia liian kova pala purtavaksi Susiladiesille

17.11.2019 19:30 Susiladiesin EM-karsintalohkon ehdoton ennakkosuosikki Belgia oli odotetun kova Tapiolan Liikuntahallissa. Susiladies pysyi puoliaikaan asti MM-nelosen kyydissä, mutta vieraat myllyttivät supertähti Emma Meessemanin tahtipuikon heiluessa loppulukemiksi 58-85 (30-42).

Emma Meesseman näytti, että miksi hänet luetaan yhdeksi koko maailman parhaaksi koripalloilijaksi. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi ensimmäisen puoliajan Susiladies pisti mallikkaasti kampoihin meritoituneelle belgialaisrykelmälle. Awak Kuier väläytteli Meessemania vastaan ja suomalaiset pääsivät ajoittain juoksemaan kenttää lingoten vapaita kolmosia. Todelliseksi sytyttäjäksi nousi Susiladiesin kokeneemman kaartin Anni Mäkitalo, joka loi itselleen heittopaikkoja omasta kuljetuksesta ja piti belgialaistakapelaajat varpaillaan puolustuksellaan.

Ensimmäisen puoliajan kalkkiviivoilla Mäkitalo, Linda-Lotta Lehtoranta ja Anissa Pounds osuivat kolmosissaan, Pounds vielä virheestä huolimatta, ja Susiladies oli iskuetäisyydellä 12 pisteen takana.

Susiladiesin parhaimmat hetket näyttivät tältä. Kuva: Ville Vuorinen.

– Meillä oli hyvä intensiteetti, tehtiin omia juttuja ja luotettiin omiin vahvuuksiimme. Silloin me pystytään haastamaan tällainen suurmaa kuin Belgiakin aika hyvin, Susiladies-kippari Sofia Pelander sanoi ottelun jälkeen.

Puoliajan jälkeen Belgian aloitusviisikko asteli kentälle kuten arvokisamenestyjällä on tapana: itsevarmana ja ensimmäisestä kahdestakymmenestä minuutista oppineena. Belgia haki lukuisia riistoja, jotka päättyivät joko läpiajoihin tai Meessemanin näppeihin ja sitä kautta sukan pohjalle.

– Oli aika ikävää, että se tuolla tavalla repsahti, Pelander sanoi.

Kolmannella neljänneksellä Anniina Äijänen ja Anissa Pounds joutuivat tekemään kaikkensa pisteiden eteen. Kuva: Ville Vuorinen.

Belgia vetäisi runsaassa kolmessa minuutissa eron yli kahdenkymmenen 17-0-juoksulla. Kun koko kolmas neljännes meni vieraille 9-34, niin päätösneljännekselle mennessä voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

– Kentällä oli todella hyviä, kokeneita ja taitavia pelaajia, jotka ovat pelanneet pitkään yhdessä. Oli suuri kunnia ja mahdollisuus päästä pelaamaan heitä vastaan. Meillä oli hetkemme ja ehkä noin 25 minuuttia pelasimme samalla tasolla heidän kanssaan, mutta jäimme todellisesti jälkeen kolmannella neljänneksellä, Susiladies päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– He olivat riittävän kokeneita, jotta he käyttivät meidän heikot hetkemme hyväkseen. Suomen naiskoripallolle tämä oli hieno tapahtuma ja loistava oppimistilaisuus.

”Ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen pelannut”

Susiladies ja fanit. Kuva: Ville Vuorinen.

Susiladiesin pisteykköseksi nousi Mäkitalo (15/2/6 syöttöä), joka veisteli aikuisten maajoukkueen tilastohistoriaansa ennätyksensä sekä pisteissä että syötöissä. 18-vuotias Awak Kuier (12/6) rehki vajaat 33 minuuttia Belgian torneja vastaan. Annika Holopainen upotti kahdeksan pistettä ja repi viisi levypalloa.

Päätösneljänneksellä Susiladies-debytantti Janette Aarnio (4/2) pääsi irti. Ennakkoluuloton 17-vuotias haki pitkillä käsillään muutaman riiston ja seilaili näyttävästi kerran koko kentän lävitse lay-upiin.

Janette Aarnion otteet saivat Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin syttymään. Kuva: Ville Vuorinen.

– Aluksi oli vähän jännittävää pelata, mutta sitten kun jännitys alkoi purkautumaan, niin oli kiva päästä pelaamaan näin kovatasoisessa pelissä. Belgia oli ehdottomasti paras jengi, jota vastaan olen tähän mennessä pelannut, Aarnio virkkoi.

– Suomen tulevaisuus on turvattu takakentällä ja varmaan korinkin alla, kun tuota Awakin menoa katselee, Pelander hymyili ottelun jälkeen.

Awak Kuier korkeuksissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kentällä oli kuitenkin yksi kuningatar ja se oli Emma Meesseman (32/7/4 syöttöä/3 riistoa). Ensimmäisellä puoliajalla Meesseman oli jo loistava, mutta kolmannella neljänneksellä suorastaan dominoiva. Siinä vaiheessa, kun Meesseman oli koonnut kokonaispistesaldonsa, niin Suomella oli kasassa joukkueena 33 pistettä.

Sentteri Kyara Linskens (7/5/5 syöttöä), Kim Mestdagh (9/1), Antonia Delaere (9/4/3 syöttöä), Julie Allemand (2/5/7 syöttöä) ja showtime-luokan syöttöjä tarjoillut Marjorie Carpreaux (4/3/9 syöttöä) olivat Belgian muut erottujat.

Susiladies-fanit pääsevät nauttimaan tätä herkkua seuraavan kerran vuoden päästä. Kuva: Ville Vuorinen.

Molemmat EM-karsintaottelunsa hävinneellä Susiladiesilla on edessään vuoden mittainen tauko, kun seuraava EM-karsintaikkuna pelataan vasta marraskuussa 2020.

– Nyt kaikki lähtee omiin seurajoukkueisiinsa ja toivottavasti ensi maajoukkueikkunassa ollaan taas valmiimpia. Portugali-peli jäi harmittamaan. Siitä jäi sellainen fiilis, että annettiin voitto pois. Tämä oli huomattavasti parempi matsi meiltä, Pelander kiteytti.

Ottelutilastot >

 
15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

14.11.2020 11:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta nostettu kokoonpanoon Portugalia vastaan

Susiladiesin toiseen otteluun EM-karsintaikkunassa nähdään yksi muutos, kun Roosa Lehtoranta on nostettu kokoonpanoon loukkaantuneen Janette Aarnion tilalle. Suomi saa vastaansa Portugalin tänään lauantaina klo 23:00 Suomen aikaa.

14.11.2020 09:37 Susiladies

Portugalin isoin vahvuus on puolustuspäässä

Susiladies saa lauantai-iltana klo 23:00 EM-karsinnoissa vastaansa Portugalin, joka hävisi torstaina kymmenellä pisteellä Belgialle. EM-karsintakuplan emäntämaa on Susiladiesin valmentaja Niko Hellmanin mukaan kovan puolustuspään joukkue.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

12.11.2020 10:29 Susiladies

Salmisen tusina selvä, Sandvik tekee Susiladies-debyyttinsä Ukrainaa vastaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanonsa tänään klo 17:00 Portugalin EM-karsintakuplassa pelattavaan EM-karsintaotteluun Ukrainaa vastaan. 17-vuotias Henna Sandvik on nimetty pelaavaan kokoonpanoon, minkä lisäksi myös debyyttiään kärkkyy Saga Ukkonen.

11.11.2020 14:53 Susiladies

Ukrainan hyökkäyspeli kulkee Iagupovan käsien kautta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Ukrainan hyökkäyspelaaminen henkilöityy vahvasti Alina Iagupovan, 28, henkikohtaisiin taitoihin. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman painottaa, että Susiladiesin pitää saada Ukrainan muut pelaajat tekemään valintoja.

11.11.2020 08:43 Susiladies

Susiladies-debytantti Henna Sandvik: “Kesän treenit antoi tosi paljon”

Susiladies on matkustanut Portugaliin tähtäimessään ensimmäinen voitto vuosien 2020–21 EM-karsinnoissa. Aikuisten maaotteludebyyttiään kärkkyvä Tapiolan Hongan nuori komeetta Henna Sandvik, 17, uskoo vahvistavansa Susiladiesin pelitapaa omilla luontaisilla vahvuuksillaan.

10.11.2020 15:30 Susiladies

Äärimmäisen atleettinen Alina Iagupova on Ukrainan syömähammas

Susiladiesin torstain vastustajana EM-karsinnoissa on Ukraina, jonka tähtipelaaja on 28-vuotias Euroliigan hallitseva MVP, Alina Iagupova. Päävalmentaja Pekka Salminen ja takakentän taituri Lotta-Maj Lahtinen nostavat yhdeksi pelin ratkaisevaksi tekijäksi Iagupovan pysäyttämisen.

8.11.2020 18:59 Susiladies

Susiladies valmiina EM-karsintaviikkoon Portugalissa

Susiladies pelaa ensi viikon torstaina Ukrainaa ja lauantaina Portugalia vastaan Portugalissa järjestettävässä EM-karsintakuplassa. Joukkueesta suuri osa on saapunut jo tänään Lissabonin suurkaupunkialueella sijaitsevaan Odivelasiin. Koko joukkue on kasassa paikan päällä viimeistään maanantaina.

30.10.2020 09:17 Susiladies

Salminen nimesi 14 pelaajaa Susiladiesin Portugalin EM-karsintakuplaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt 14 pelaajaa marraskuun EM-karsintakuplaan, joka järjestetään Portugalin Odivelasissa. Salmisen lista on pitkälti sama joukkue kuin kesän menestyksekkäissä Latvia-maaotteluissa, höystettynä muutamalla kokeneemmalla pelurilla.

8.10.2020 17:18 Susijengi

Susijengi isännöi marraskuun EM-karsintakuplaa Espoo Metro Areenalla, Susiladiesin karsinnat Portugalissa

FIBA Eurooppa on nimennyt Susijengin oman ”karsintakuplansa” isännäksi marraskuun EM-karsinnoissa. Susijengi toivottaa Serbian, Sveitsin ja Georgian tervetulleeksi kotipesäänsä Espoo Metro Areenalle 23.–30. marraskuuta. Susiladies puolestaan matkustaa omaan EM-karsintakuplaansa Portugaliin 8.–14.11.

17.11.2019 09:17 Susiladies

Janette Aarnio tekee Susiladies-debyyttinsä Belgiaa vastaan

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on nimennyt kokoonpanoonsa tänään klo 17:00 Tapiolan Liikuntahallissa, Espoossa pelattavaan EM-karsintaotteluun Belgiaa vastaan. 17-vuotias Janette Aarnio on nostettu pelaavaan kokoonpanoon.

16.11.2019 21:13 Susiladies

Belgia on joukkue isolla J:llä

Susiladiesin sunnuntainen EM-karsintavastus Belgia ehkä henkilöityy supertähti Emma Meessemaniin, mutta kesän 2019 EM-kisojen vitonen on paljon muutakin. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Belgiaa joukkueeksi, jonka tekemisestä näkyy yhteinen historia.

16.11.2019 11:03 Susiladies

"Mestari-Meesseman" on Belgian pelin sielu

Suomalaiselle urheiluväelle tarjoutuu sunnuntaina mahdollisuus nähdä yksi maailman parhaista koripalloilijoista tositoimissa, kun WNBA:n finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu 193-senttinen, 26-vuotias Emma Meesseman johtaa Belgian EM-karsintaotteluun Susiladiesia vastaan Tapiolan Urheiluhallille.

15.11.2019 09:39 Susiladies

Belgia ei jättänyt saumaa Ukrainalle

Susiladiesin sunnuntaisen EM-karsintaottelun vierasjoukkue Belgia oli odotetun kova kotiottelussaan Charleloissa Ukrainaa vastaan. Kesän EM-kisojen nelonen löylytti Ukrainaa loppunumeroin 83-66 (43-30).

15.11.2019 01:30 Susiladies

Susiladies putosi puoliajalla Portugalin kyydistä

Vuoden 2021 EM-kisoihin tähtäävien EM-karsintojen avausottelu päättyi Susiladiesin osalta tappioon, kun Portugali karkasi kolmannella neljänneksellä 71-48 (32-27) -voittoon. Susiladies pelaa seuraavan kerran kotikentällään sunnuntaina Belgiaa vastaan.

13.11.2019 14:01 Susiladies

Da Silvan ja Correian organisoitu Portugali Susiladiesin koetinkivenä

Susiladies saa vastaansa EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Portugalin Matosinhosissa torstaina 14.11. Suomen aikaan klo 23:00. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Portugalia organisoituun koripalloon pyrkiväksi joukkueeksi, jonka kanssa ei tule tyytyä pelaamaan viisi vastaan viisi.

13.11.2019 08:43 Susiladies

Susiladiesin Portugali-tusina nimetty

Susiladies matkustaa tänään Matosinhosiin, jossa suomalaiset kohtaavat huomenna torstaina 14.11. Portugalin EM-karsinnoissa.

12.11.2019 13:13 Susiladies

Susikapteeni Sofia Pelander: ”Kaikki pelaajat ovat ekstrainnoissaan”

Susiladiesilla on uusi kapteeni. Ruotsin Damliganin kovimpien korinalusjyrien joukkoon viimeisen muutaman vuoden aikana kohonnut A3 Umeåta edustava Salon Vilppaan kasvatti Sofia Pelander, 27, kantaa Susiladiesin kapteeninnauhaa alkavan viikon EM-karsintoihin. Susiladiesin 190-senttinen kapteeni kuvailee karsintaurakkaa valmistautuvaa joukkuettaan yllätyskypsäksi, periksiantamattomaksi ja nälkäiseksi.

11.11.2019 15:25 Susiladies

Susiladies kerääntynyt yhteen Susi Training Centeriin

Tällä viikolla alkaviin EM-karsintoihin valmistautuva Susiladies on kerääntynyt tänään maanantaina yhteen Susi Training Centeriin. Päävalmentaja Pekka Salminen ja joukkueen kokeneimpiin kuuluva Anni Mäkitalo ovat odottavaisin mielin valmiina kohtaamaan Portugalin vieraissa ja Belgian kotikentällä.

Näytä lisää vastaavia