Shawn Hopkinsista Islannin cup-mestari – Elias Valtonen kaatamassa Real Madridia vieraissa

21.3.2022 07:20 Viikonloppuna saatiin nauttia Susijengin pelaajien hienoista edesottamuksista ja saavutuksista. Shawn Hopkinsista tuli Islannin cup-mestari, Elias Valtonen juhli harvinaista vierasvoittoa Real Madridista, Edon Maxhuni liekeissä Hollannissa, Topias Palmilla kauden paras peli ja Alexander Madsen sekä Murphyn veljekset pistivät taas kovia lukuja tilastoihin.

Shawn Hopkins on Islannin cup-mestari. (Kuva: Ville Vuorinen)

Shawn Hopkinsista tuli kauden kolmas Susijengin pelaaja, joka pääsi juhlimaan cup-voittoa eurokentillä, kun Stjarnan nappasi Islannin cup-pokaalin itselleen.  Stjarnan kaatoi finaalissa Islannin liigan kärkipaikkaa pitävän Thor Thorlakshofnin 93-85 (45-42). Hopkins siivitti voittojuhlia 10 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja kahdella syötöllä.

- Mitä syvemmälle ja tärkeämmäksi nämä pelit menevät, niin sitä paremmin me pelaamme. Meidän toteuttaminen on ihan eri tasolla. Me syöttelemme palloa enemmän, me liikumme ja pelaamme yhdessä sekä toisillemme. Olisimme voineet klaarata tämä pelin jo kolmannella neljänneksellä, mutta puolustuksellisesti emme pelanneet hyvin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja tosi ehjä peli meiltä. Pystyimme pitämään heidän tärkeimmät pelaajansa ruodussa.

- Tämä on iso juttu ja tarvitsimme tätä. Olemme nyt voittaneet jokaisen joukkueen tässä liigassa ja tämä oli kärkijoukkue. Se antaa hyvää itseluottamusta ensi kuussa alkavia pudotuspelejä ajatellen. Tämä oli tosi tärkeä voitto ja siihen plussat päälle, että tästä tuli mitali. Tämä oli tosi tärkeä joukkueen koheesion kannalta. Kaikki eivät pääse pelaamaan näitä pelejä eikä varsinkaan voita. Pelasimme yhdessä ja voitimme yhdessä ja tämä on ihan huikea juttu. Tätä tullaan muistamaan vanhempanakin. On tässä hetki mennyt, kun on oikeasti voittanut jotain, niin tämä tuntuu todella hyvältä, Hopkins mietiskeli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Manresa haki Madridista komean 86-75 (34-41)-voiton. Valtonen oli isossa roolissa 14 pisteen, seitsemän levypallon ja riiston tilastoilla. Voitolla Manresa jatkaa kolmantena.

- Lähdimme omasta mielestämme ainakin aikamoisina altavastaajina liikkeelle matsiin, kun meillä oli vain yksi vitospaikan pelaaja. Pelasimme hyvin yhteen ja vapautuneesti ilman sen suurempia paineita, niin tulos oli tänään tämä. Saimme myös hidastettua heitä ajoittaisella paikkapuolustuksella, Valtonen totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffan loistovire sai jatkoa 91-78 (49-42)-voitolla Burgosista. Sasu Salin upotti kolmosviivan takaa viidesti keräten 15 pistettä ja yhdet merkinnät levypallo- ja pistesarakkeisiin. Emir Sulejmanovic merkkautti kuusi pistettä. Teneriffa on viidentenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa Edon Maxhuni oli vahvassa lennossa heittämällä 22 pistettä Heroes Den Boschin kaataessa Giants Antwerpenin 95-81 (54-44). Maxhunille merkittiin myös neljä levypalloa, viisi syöttöä sekä riisto.
Ottelutilastot

Hollannin cupin finaalissa Heroes joutui kuitenkin taipumaan Donarille 71-76. Maxhuni oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 19 pisteellä.
Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastoja.

Mikael Jantusen Oostende jatkaa tappioitta voitettuaan ylemmän jatkosarjan ottelussa Feyenoordin 72-69 (43-36). Jantuselle kirjattiin seitsemän pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Topias Palmi sai 29 minuuttia peliaikaa ja käytti vastuunsa tehokkaasti upottamalla 29 pistettä Limburg Unitedin voittaessa alemman loppusarjan ottelussa Den Helder Sunsin 85-70 (40-35). Palmi sai tilastoihinsa myös yhden levypallon.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Alex ja Erik Murphy olivat jälleen vahvoina, kun Fukushima Firebonds kaatoi Aomorin 101-66 (54-27). Alex kasasi tilastoikseen 21 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön. Erik kantoi kortensa kekoon 18 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, neljällä syötöllä ja torjunnalla. Firebonds on lohkossaan kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen oli VEF Riian ykkösnimi, mutta Tartto Ülikool nappasi 93-86 (55-41)-vierasvoiton. Madsen kasasi 21 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä, neljä riistoa ja kaksi torjuntaa. Ottelu oli samalla VEF:n runkosarjan viimeinen. Se johtaa Viron ja Latvian yhteisliigaa.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti kotonaan selvän 99-85 (52-47)-voiton Chalons-Reimsistä. Strasbourg on pienten marginaalien sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

NM1:ssä Daniel Dolenc loisti 16 pisteen, kuuden levypallon, riiston ja torjunnan tilastoilla, kun Les Sables kaatoi Besanconin 85-71.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen kannatteli taas St. Pölteniä oltuaan joukkueensa pistetykki 18 pisteen saldolla, mutta GGMT Wien otti 89-73 (49-24)-voiton. Alasen tilastoriville kirjattiin myös levypallo ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen olivat molemmat sivussa Swans Gmundenin penkin päästä, mutta siitä huolimatta Swans voitti Cosmin Blägoin alaisuudessa Grazin 78-68 (41-34). Samalla Swans vankisti ylemmän loppusarjan kakkospaikkaa.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn siirtyi Bundesliigan kärkipaikalle neljännen peräkkäisen voittonsa myötä kaadettuaan Bayreuthin 86-65 (40-33).
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen jatkoi voittoputkessa, kun se kaatoi Ehingen Urspringin 103-75 (50-32). Aatu Kivimäki kasasi viisi pistettä, kaksi levypalloa ja seitsemän syöttöä. Tigers on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia