Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

23.7.2017 Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

Edon Maxhunin 20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisansa voittoon Hollannista.

Turnauksen onnistujiin kuului mm. Lasse Gummerus.

Mikael Jantunen ja Suomen 18-vuotiaat pojat voittivat Liettuan...

... kuten myös Lotta Vehka-aho ja 18-vuotiaat tytöt.

Sanni Tuomisto viiletti 16-vuotiaat tytöt Ukrainan ohitse.

Lauri Hänninen oli Suomen 15-vuotiaiden poikien pistekärki. Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis & Oma Design.


– Samankaltainen peli kuin edellispäivänäkin. Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli tunnustelua, toisella jaksolla saimme puolustuksen kuntoon ja peli oli siinä, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.
 

Hollanti oli keulilla vieden avausneljänneksen 13-16, mutta Suomi veti eron mieleisekseen toisella neljänneksellä, kun Suomi ilotteli puolustuksensa kautta kymmenen minuuttia 28-10. Hollannista ei ollut enää sen jälkeen taistelemaan realistisesti voitosta.
 

Hollantia vastaan Suomen pisteistä vastasivat Edon Maxhuni (17/2/3 syöttöä), Lasse Gummerus (17/3/3 riistoa), Hannes Pöllä (15/7), Teemu Knihtinen (11/5/3 syöttöä) ja Matias Suvanto (11/3/3 syöttöä).
 

Suomi sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi ja tippui nousukamppailusta A-divisioonaan. Viimeiset kolme peliä olivat kuitenkin Sudenpennuille voitokkaita ja siitä lopputuloksena kisojen yhdeksäs sija.
 

– Emme saavuttaneet tavoitetta eli nousua. Se on ainoa negatiivinen juttu. Positiivista oli, että kolmen päivän jälkeen olimme tilanteessa, että ei enää ollut mahdollisuuksia pelata noususta ja siitä huolimatta jätkät hoiti turnauksen loppuun ammattimaisesti.
 

– Turnauksen isoin anti oli meidän kokemattomien ja uusien pelaajien nousu. Robert Bärlund, Lasse Gummerus, Hannes Koskinen ja Valtteri Leppänen onnistuivat äärimmäisen hyvin.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaat pojat tarjoilivat jännitysnäytelmän Baltic Cupin päätöspelissä, kun vastaan asteli Suomen koripallon pitkäaikainen isoveli Liettua. Suomi piti ottelua hyppysissään päätösminuuteille asti, kunnes 21 sekuntia ennen loppusummeria Liettua nousi pisteen johtoon 69-68.
 

Suomen aikalisän jälkeen ensimmäinen potentiaalinen voittoheitto meni ohitse, mutta Mikael Jantunen repi irtopallon itselleen. Liettua rikkoi Jantusta, joka loukkasi itsensä tilanteessa ja vaihdosta kentälle tuli Tuomo Antikainen, joka nakkasi kahdella vapaaheitolla loppulukemat 69-70 (33-31). Liettua sai vielä heiton aikaan, mutta se meni ohitse.
 

– Tietysti olemme iloisia voitosta, mutta samalla pitää ymmärtää, että nämä samat joukkueet kohtaavat ensi lauantaina EM-kisojen avausottelussa ja silloin kohtaaminen on tärkeämpi, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.
 

– Monelta osin hyvä peli, ajoittain erittäin vahvaa puolustuspeliä. Liettua puolusti palloskriinit erittäin aktiivisesti ja pystyimme rikkomaan ne pistämällä palloa liikkeelle, joka johti hienoihin syöttöketjuihin. Se lupaa hyvää EM-kisoja ajatellen.
 

Suomen ykkönen oli tuplatuplan urakoinut Jantunen, joka säkitti 12 pistettä ja kahmi 14 levypalloa. Oivalla pelipäällä oli myös 23 pistettä ja 7 levypalloa kirjauttanut Miika Heinonen.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkaa tappiottomana tänä kesänä, kun Sudenpennut löylyttivät Baltic Cupissa Liettuaa 66-84 (38-42). Liettuan 12-0-shokkialun jälkeen Suomi nosti merkittävästi tasoaan vieden toisen neljänneksen 10-25 ja viimeistellen selkeän voiton toisella puoliajalla.
 

– A-kisojen pelikovuus tuli meidän joukkueelle aika kovana shokkina ja hävisimme toistuvasti tilanteita. Sen jälkeen saimme erittäin hienon parannuksen omaan tekemiseen, pystyimme mukautumaan pelitempoon ja muutamaan taktiseen juttuun, joita toimme peliin. Oma peli lähti rullaamaan ja ero tuli tuollaiseksi, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kertoi.
 

Suomi sai onnistumisia laajalta rintamalta, kun kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Saja Bejedi (19/5/7 syöttöä), Lotta-Maj Lahtinen (15/8/3 riistoa), Lotta Vehka-aho (15/3), Anna Kahelin (11/2) ja Elina Arike (10/8/3 riistoa).
 

Voittamattomana tänä kesänä jatkava Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on päihittänyt tähän mennessä neljä A-kisoissa pelaavaa maata: Ruotsin, Liettuan, Latvian ja Venäjän.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Jo eilen Ukrainan voittanut Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli toistamisen ukrainalaisia parempi loppulukemin 55-66 (37-38). Nihkeän alun jälkeen Suomi nousi sinnikkäästi tasoihin, kunnes päätösneljänneksen aikana ero repesi kymmeneen pisteeseen.
 

– Vastustaja pelasi todella hyvin ja meillä oli nihkeä heittopäivä. Heitimme 21 vapaaheittoa ohi ja heittoprosentit pelitilanneheitoissa olisi pitänyt olla paljon parempi, kun laskee mukaan niiden laadun. Toisella puoliajalla pelaajat hoitivat matsin puolustamalla kotiin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.
 

Parketin paras oli jälleen kerran Suomen Awak Kuier, joka tehtaili 23 pistettä, 15 levypalloa ja 3 syöttöä. Lisäksi illan onnistujiin kuuluivat mm. Sanni Tuomisto (8/2/3 syöttöä), Ebba Pekonen (9/3) ja Silja Viita (4/1).

Lisätietoja: Ottelutilastot

15-vuotiaiden poikien maajoukkue selätti Liettuassa Kaunasin kokoelmajoukkueen 77-70 (45-36).
 

– Pelasimme hyvällä susi-ilmeellä koko matsin. Olimme aktiivisia ja aloitteellisia molemmissa päissä kenttää. Voitimme omia puolustajiamme järjestään ja siirtymäpelaaminen oli parhaimmillaan oikein mallikasta, Suomen päävalmentaja Petka Lehtinen kertoi.
 

Suomen pistekärki oli Lauri Hänninen (14/0), kun taas yhdeksään pisteeseen ylsivät Joel Mäntynen, Sebastian Lindberg, Kalle Koivunen ja Valtteri Mervola.

 
21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

Näytä lisää vastaavia