Susijengi isännöi marraskuun EM-karsintakuplaa Espoo Metro Areenalla, Susiladiesin karsinnat Portugalissa

8.10.2020 17:18 FIBA Eurooppa on nimennyt Susijengin oman ”karsintakuplansa” isännäksi marraskuun EM-karsinnoissa. Susijengi toivottaa Serbian, Sveitsin ja Georgian tervetulleeksi kotipesäänsä Espoo Metro Areenalle 23.–30. marraskuuta. Susiladies puolestaan matkustaa omaan EM-karsintakuplaansa Portugaliin 8.–14.11.

Susijengi sai marraskuun EM-karsintakuplan kotikentälleen Espoo Metro Areenalle. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

FIBA ilmoitti syyskuussa siirtävänsä seurajoukkuekauden 2020–21 aikana pelattavat miesten ja naisten EM-karsintalohkot ”lohkokupliin” koronaviruspandemian pakottamana.

FIBA Eurooppa tiedotti torstaina valinneensa Espoo Metro Areenan marraskuun 2020 EM-karsintalohko E:n kuplan pelipaikaksi. Susijengi kohtaa siis marraskuussa kotikentällään niin Georgian kuin Serbiankin. Marraskuun muissa otteluissa Sveitsi ottaa mittaa Espoossa Serbiasta ja Georgiasta.

- EM-karsintakuplan myöntäminen Suomeen on jälleen yksi sulka hattuun suomalaiselle koripalloyhteisölle ja osoitus Koripalloliiton tapahtumajärjestäjäosaamisesta. Suuret kiitokset sekä Suomen viranomaistahoille että FIBA Euroopalle luottamuksesta turvallisen tapahtuman järjestämiseksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara toteaa.

- Tämä on suoraa seurausta suomalaisen koripalloyhteisön pitkäjänteisestä ja ensiluokkaisista työstä aina Bilbaon MM-kisoista omiin miesten ja nuorten EM-kotikisoihin. Susijengi kiittää kaikkia heitä, jotka ovat tätä hanketta väsymättä viimeisten viikkojen aikana ajaneet, suitsuttaa päävalmentaja Henrik Dettmann. 

Susiladies puolestaan matkustaa marraskuun alussa jatkamaan omia EM-karsintojaan Portugalin Odivelasiin. Susiladies kohtaa omassa kuplassaan Ukrainan ja Portugalin.

FIBA:n antaman ohjeistuksen mukaan tulevissa EM-karsintakuplissa noudatetaan paikallisia yleisöä koskevia viranomaismääräyksiä. Espoo Metro Areenan marraskuun EM-karsintakuplan mahdollinen lipunmyynti ja yleisöjärjestelyt järjestetään Uudenmaan aluehallintaviraston suositusten mukaisesti ja niistä tiedotetaan lisää loka-marraskuun taitteessa.

Miesten EM-karsintalohkon E ottelut marraskuussa Espoossa

 • la 28.11.2020 Suomi – Georgia
 • la 28.11.2020 Sveitsi – Serbia
 • ma 30.11.2020 Serbia – Suomi
 • ma 30.11.2020 Sveitsi – Georgia

 

Naisten EM-karsintalohkon G ottelut marraskuussa Portugalissa

 • to 12.11.2020 Ukraina – Suomi
 • to 12.11.2020 Portugali – Belgia
 • la 14.11.2020 Ukraina – Belgia
 • la 14.11.2020 Suomi – Portugali

 

Miesten EM-karsintakuplat marraskuussa

 • Lohko A, Valencia, Espanja: ESP, ISR, POL, ROM
 • Lohko B, Tallinna, Viro: EST, ITA, RUS, MKD
 • Lohko C, Vilna, Liettua: LTU, DEN, BEL, CZE
 • Lohko D, Istanbul, Turkki: TUR, CRO, SWE, NED
 • Lohko E, Espoo, Suomi: FIN, SRB, GEO, SUI
 • Lohko F, Ljubljana, Slovenia: SLO, HUN, UKR, AUT
 • Lohko G, Pau-Orthez, Ranska: FRA, GER, GBR, MNE
 • Lohko H, Sarajevo, Bosnia-Hertsegovina: BIH, LAT, BUL, GRE

 

Naisten EM-karsintakuplat marraskuussa

 • Lohko A, Heraklion, Kreikka: SLO, GRE, BUL, ICE
 • Lohko B, avoinna: SWE, MNE, ISR
 • Lohko C, Sarajevo, Bosnia-Hertsegovina: BIH, RUS, SUI, EST
 • Lohko D, avoinna: CZE, ROM, ITA, DEN
 • Lohko E, Istanbul, Turkki: SRB, TUR, LTU, ALB
 • Lohko F, avoinna: GBR, BLR, POL
 • Lohko G, Odivelas, Portugali: BEL, UKR, PRT, FIN
 • Lohko H, Amsterdam, Hollanti: HUN, NED, SVK
 • Lohko I, Riika, Latvia: CRO, GER, LAT, MKD
 
23.7.2019 11:15 Susijengi

FIBA vahvisti EM-karsintojen aikataulun: Susijengillä kotiavaus Serbiaa vastaan, Susiladies avaa vieraissa Portugalia vastaan

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut vuosina 2019-2021 pelattavien miesten ja naisten EM-karsintojen ottelupäivämäärät ja ottelukaavion. Susiladies aloittaa marraskuussa 2019 karsinnat Portugalia vastaan ja kohtaa toisessa ottelussaan Belgian kotonaan, kun taas Susijengi ryhmittyy karsinta-avaukseensa helmikuussa 2020 Serbiaa vastaan Espoo Metro Areenalla.

15.7.2019 18:11 Susijengi

Saksa, Tshekki, Georgia ja Italia vuoden 2021 miesten EM-kisaisännät, naisten EM-kisat Ranskaan ja Espanjaan

FIBA ilmoitti maanantaisessa tiedotustilaisuudessaan valinneensa vuoden 2021 miesten EM-kisojen isäntämaiksi Saksan, Tshekin, Georgian ja Italian. Alkulohkovaiheen jälkeen Euroopan mestaruus ratkeaa Berliinissä. Naisten vuoden 2021 EM-kisoja emännöivät Ranska ja Espanja ja turnaus huipentuu Pariisiin.

22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

23.11.2011 EM-karsinnat

Suomen korismiehet ykköskorissa EM-karsinta-arvontoihin

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut joulukuun 4. päivänä Münchenissä suoritettavien EM-karsintojen arvontakorit. Kesän EM-kisoissa upeasti yhdeksänneksi sijoittuneet Suomen korismiehet pääsevät arvontoihin ykköskorissa. Arvonnoissa selviää Suomen EM-karsintavastustajat kesälle 2012.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

30.8.2010 EM-karsinnat

Suomen voittama Israel eteni Montenegron vanavedessä EM-kisoihin

Liettuassa 2011 pelattavien EM-kisojen 16 joukkueesta on 15 selvillä. EM-karsintojen sunnuntaisella päätöskierroksella EM-kisalippunsa lunasti ”kuolemanlohkoksi” ristitystä A-lohkosta niin Montenegro kuin Israelkin.

11.6.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen lipunmyynti käynnistynyt vauhdilla

Lipunmyynti elokuussa pelattaviin miesten ja naisten koripallon EM-karsintaotteluihin on käynnistynyt vauhdilla. Liput Vantaan Energia Areenan ja Espoon Barona Areenan päätyjen fanikatsomoihin on jo lähes loppuunmyyty.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

4.3.2010 EM-karsinnat

Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

10.1.2010 12:43 EM-karsinnat

Suomen korismiehet lohkoarvontojen kolmos- ja naiset neloskorissa

Ensi lauantaina (16.1.) tiedetään mitkä maat Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet saavat vastaansa matkalla kohti EM-lopputurnausta 2011. Spekuloinnin tulevista vastuksista voi käynnistää välittömästi, sillä kansainvälinen koripalloliitto on julkaissut arvontakorit.

Näytä lisää vastaavia